PRESEASON 2018-2019

Hyvinkää Stormin edustusjoukkue pelasi harjoituskaudellaan kolme harjoitusottelua, joista saldona 2 voittoa ja yksi tappio. Voitot Storm napsi Sipoon Wolf Teamista ja tappion joukkue kärsi kolmosen ylempää sarjaa pelaaville Karhu-Kissoille. Jälkeenpäin katsottuna harjoituskauden saldoa voidaan pitää varsin kelvollisena, sillä ns. ykkösporukalla joukkue ei pelannut yhtään ottelua vaan pääpaino oli tuoreempien pelaajien ja kentällisten sisäänajossa. Alapuolella lyhyet kuvaukset raportit pelatuista harjoitusotteluista:

29.8.2018 WOLF TEAM – STORM 5-6

Stormin treenipelit alkoivat eilisiltana voitokkaasti vieraspelillä Sipoossa paikallista Wolf Teamia vastaan. Valmista Stormin peli ei missään tapauksessa ollut eikä tarvitsekaan vielä olla, mutta ehdottoman rohkaisevana on pidettävä sitä, että joukkue nousi 4-1 tappioasemasta 5-6 voittoon.

Ottelun lopputulos oli hyvä suoritus siinäkin mielessä, että kasassa oli vielä melkoiset sekaketjut ja kokoonpanossa oli mukana viisi uutena joukkueeseen tullutta pelaajaa. Uusista miehistä Riku Viljanen onnistui maalinteossa ja oli muutenkin pirteällä jalalla liikkeellä.

31.8.2018 STORM – KARHU-KISSAT 6-10

Illan harjoitusottelussa Karhu-Kissat oli tyly vierailija mättäen Stormin maaliin kymmenen kaappia. Vaikka Stormillakin oli ottelussa hetkensä ja ainakin teoriassa mahdollisuus voittaa ottelu, niin Karhu-Kissat oli juuri lukemien verran parempi joukkue. Molemmilla joukkueilla puolustusjärjestelmä oli mallia ”Sokoksen ovet”, mutta ero tuli siitä, että vierailija pelasi ja liikutti viisikkona kiekkoa huomattavasti paremmin, kiekollinen osaaminen kokonaisuutena pykälän laadukkaampaa ja tämän seurauksena laittoivat tylysti avopaikoista kiekon nuottaan kotijoukkueen samalla tuhriessa useamman avopaikan.

Vaikka lukemat eivät jätä sijaa selittelyille, niin ottelu palveli tarkoitustaan tässä vaiheessa kautta paremmin kuin hyvin. Stormin kokemattomampi kaarti sai ottelusta arvokasta kokemusta mikä on taso kolmosen kärjessä ja samalla runsaasti peliaikaa isommassa roolissa kovatempoisessa pelissä.

14.9.2018 STORM – WOLF TEAM 9-5

Storm otti selvän voiton vierailija Wolf Teamista viimeisessä harjoitusottelussaan. Lukemat eivät jätä sijaa selittelyille, mutta samalla voidaan kuitenkin sanoa, että kapealla 10 miehen rosterilla Hyvinkäälle saapunut vierailija teki ottelussa sen minkä pystyi ja onnistui korkealla karvauksella ja tiiviillä keskialueen sumpulla tekemään kotijoukkueen pelaamisen paikoitellen varsin hankalaksi. Itseasiassa jopa niin hankalaksi, että oman pään löysäilyn seurauksena menivät alkuun 0-3 johtoon. Vastustajan kolmannen maalin jälkeen alkoi kotijoukkuekin heräämään ja runnoi pakolliset maalit noustenn rinnalle ja ohi. Viimeinen kymppi ottelusta oli kosmetiikkaa, sillä sen verran pahasti alko kapeammalla rosterilla pelanneelta vierasjoukkueelta olemaan juissi lopussa.

Lopputulemana ottelusta voidaan sanoa, että hyvä selvä voitto, pari omaa maalia olisi ollut otettavissa pois ja pari olisi voinut laittaa sisään, mutta hyvä näin. Sarjapelit Stormilla alkavat KE 26.9 vierasottelulla HJK:ta vastaan ja SU 30.9 kotona kohdataan IHK.

Kattila kiehuu tällä hetkellä sen verran kovalla lämmöllä, että annetaan tilanteen hiukan rauhoittua ja näin ollen menneestä preseasonista, tulevista sarjapeleistä, tulevan kauden rosterista ja muista #StormXV -juhlakauden kuvioista lisää lähipäivien ja viikkojen aikana.