19.10.2018 LJK – STORM 6-6

Storm kävi pelaamassa perjantai-illan ratoksi Loviisassa varsin kaksijakoisen ja mielenkiintoisen vierasottelun. Siitä ei pääse mihinkään (kaikki kunnia vastustajalle), että Storm onnistui sössimään kolmannessa erässä vain 10 minuutin nukkumisjakson aikana täysin käsissä olleen selvän voiton tasapeliksi ja pilaamaan tuon kympin aikana muutoin oikeinkin hyvän vierasottelunsa. Itseasiassa oli vielä lähellä ettei isäntäjoukkue LJK tullut vielä lopussa ohikin, mutta onneksi isäntien tasoitusmaali sai aikaan jonkin sortin ryhtiliikkeen ja edes tasapelipiste saatiin pelastettua.

Ensimmäinen erä päättyi 1-1 ja oli muutamaa jäähyä lukuunottamatta oikein kelvollista stormkiekkoa. Toisessa erässä nähtiin sitten kauden parasta kiekkoa Stormilta ja joukkue latoi hetkittäin jopa hurmoksessa taululle viisi maalia lisää kotijoukkueen yhtä onnenkantamoista vastaan. Lukemista 6-2 siis kolmanteen erään. Kolmannen erän ensimmäiset viisi minuuttia mentiin vielä Stormin komennossa ja tiedä sitten hiipikö mieleen, että eihän tässä tarvitse pelailla kuin kellossa olevat minuutit pois ja lähteä voittajana kotimatkalle, niin maali kerrallaan alkoivat isännät kirimään ja 6-4 tilanteessa oli paniikki puserossa tosiasia ja Stormin hyvin rullannut peli täysin sekaisin. LJK:n 6-6 maalin jälkeen Storm vielä ryhdistäytyi ja joukkueella oli vielä muutama kunnon paikka kuitata isäntien tasoitus, mutta tällä kertaa ei pomppinut. Ehkä hyvä niin, sillä tilannetta ei olisi missään vaiheessa pitänyt päästää enää tasoihin ja nyt tästä on mahdollisuus ottaa jotain opiksi. Loppuun runnottu voittomaali olisi sen opetuksen vesittänyt.

Kuten sanottua, pelissä oli muutama todella hyvä jakso stormkiekkoa joukkuetasolla, nähtiin pelirohkeita yksilösuorituksia ja ringissä olevat ukot ovat asenteella mukana. Sen suhteen ei ole ongelmaa. Tällä hetkellä työtä on eniten oman pään viisikkopelin, huolellisuuden ja rutiininomaisen peruspelaamisen kanssa. Turhalla höntyilyllä annetaan heikommalle vastustajalle ilmaisia maalipaikkoja. Kaikki kunnia kotijoukkue LJK:lle, lopputulos on seurausta siitä, että isännät muistivat jääkiekko-ottelun kestävän 60 minuuttia ja ansaitsivat sillä pisteen. Tehomiehinä ottelussa Stormilta esiintyivät Joni Koskinen (3+1) ja Ville Närvä (1+0), Jesse Lepolan, Toni Pulkkisen ja Christer Fagerströmin kirjatessa tilastoihin maalin mieheen. Jäähyjä Storm kirjasi 6 x 2 minuuttia ja siinä on kuusi liikaa, sillä ottelu oli luonteeltaan sellainen ettei olisi tarvinnut ottaa yhtään jäähyä.

Loppuun vielä erityismaininta Loviisan kotiottelun tunnelmasta. Aitoa vanhanliiton alasarjatunnelmaa. Melko pieni rättihalli, jossa seisomakatsomot lähellä laitaa ja häkki täynnä väkeä. Käristemakkara haisee vaihtoaitioihin saakka. Sääli ettei vastaavia paikkoja etelän kolmosessa ole enempää.

Tästä jatketaan sunnuntai-iltana 20.10 klo 18:50 HJK:ta kotiluolassa ja sen jälkeen parin viikon tauko ennen kovaa tuplavierasviikonloppua.