21.10.2018 STORM – HJK 8-6

Ei tullut helpolla nämä pinnat ei. Vierailija HJK oli juuri niin vaarallinen tai jopa vaarallisempi mitä odotettiin ja vähänkin lepsummalla kakkos- ja kolmoserän pelaamisella olisi taululla voinut olla ihan erilaiset lukemat.

 

Vaikka ensimmäisen erän 4-2 lukemat ovat mairittelevat kotijoukkueelle, niin rehellisyyden nimissä on sanottava että kävi siinä kotijoukkueella tuurikin vierasjoukkueen sekoillessa omalla alueella. Erän laukaukset ovat karumpaa kertomaa Stormin maalissa Tony Åkerbergin torjuessa 17 laukausta vastustajan molarin 9 vastaan. Hyvä tällä kertaa näin, sillä tuo kahden maalin ero riitti lopulta voittoon.

Kakkoserässä Storm paransi peliään ja paikkoja olisi ollut tehdä enemmänkin, mutta silti tämä erä parin hölmön virheen seurauksena vierailijoille lukemin 2-3 ja taululla seisovista lukemista 6-5 viimeiseen erään. Kolmannen erän voidaan sanoa olleen Stormilta oikein mallikas ja kypsä esitys, sillä lukemien valossa erä päättyi 2-1 kotijoukkueelle ja lopussa vastustajan lyödessä kirivaihdetta silmään joukkue pelasi nöyrää ja huolellista puolustuspeliä Åkerbergin poimiessa suorat vedot rutiinilla pois. Näin ollen tärkeä kotivoitto vaarallisesta vastustajasta plakkariin lukemin 8-6 ja positiivisena asiana mainittakoon ns. nouseva käyrä huolellisuudessa ottelun loppua kohden. Voitolla Storm nousi myös sarjakärkeen, joskin perässä väijyvällä Jäähongalla on pinnan lisäksi kaksi peliä vähemmän pelattuja otteluita.

Pisteiden valossa kapteeni Joni Koskinen oli taas vaiheteeksi jäätävä (2+3), Mikko Eskolan antaessa erinomaista taustatukea (1+2). Kossun ja Eson lisäksi muita tehomiehiä Stormilta olivat Toni Pulkkinen, Jesse Lepola, Ville Närvä ja Jerry Puttonen, jotka naulasivat 1+1 mieheen. Christer Fagerströmille kirjattiin tilastoihin maali.

Seuraavat ottelun Stormilla on vieraissa parin viikon päästä, kun pe 2.11 joukkue kohtaa vieraissa paikallistaistossa Mäntsälän Jää-Tiikerit ja heti perään vieraissa la 3.11 kovaa jälkeä ensimmäisissä otteluissaan tehneen Espoon Jäähongan. Seuraava kotipeli Stormilla on vasta pe 16.11, jolloin klo 21:10 alkaen vieraaksi saapuu Pitäjänmäen Tarmo.