16.11.2018 STORM – PITA 6-3

Storm palasi takaisin voittojen tielle kellistämällä perjantai-illan myöhäiskotiottelussa vierailija Pitäjänmäen Tarmon lukemin 6-3.

Ottelun ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta varsin kelvollinen, joskin hiukan sekava, joukkueen ollessa heti ensimmäisestä vaihdosta asti hyvällä jalalla liikkeellä. Storm viimeisteli erässä kolme maalia vierailijoiden yhtä vastaan ja lukemat erän lopussa siis 3-1. Vaikka lukemat olivat kotijoukkueelle varsin kelvolliset, niin rehellisyyden nimissä on myönnettävä että kyllä tällä kertaa kiekko tunnetun fraasin mukaan pomppikin. Kolmesta Stormin maalista kaksi oli sellaisia jotka voidaan laskea ns. tuurimaaleiksi. Tuuria tai ei, niin kaikki lasketaan ja ei mitään maalin viimeisteilleiltä pelaajilta pois.

Tiedä sitten antoiko ensimmäisen erän onnenkantamoiset väärän kuvan ottelusta ja illan vastustajasta, sillä toisessa erässä pelin kuva muuttui ja tahtipuikkoa alkoi heiluttamaan vierailija PiTa. Erätauolla vierailija oli löytänyt vaihdelaatikosta yhden vaihteen lisää ja laittoi jalkaa enemmän liikkeelle Stormin keskittyessä lähinnä sekoiluun omassa päässä. Tämän seurauksena vaihdot venähtivät, vaihdoissa sekoiltiin ja vastustajaa jouduttiin rikkomaan jäähyjen arvoisesti. Onneksi Stormin maalissa Tony Åkerberg oli jälleen kerran pelipäällä ja välillä piti joukkuetta lähes yksin pystyssä. Storm onnistui kuitenkin selviämään synkästä vartistaan siten, että vierailija ei kertaakaan päässyt maalia lähemmäs. Ajassa 35:39 Stormille vapauttavan 5-3 maalin ylivoimalla latasi Mikko Eskola ja tämä maali vapautti huomattavasti Stormin pelaamista.

Kolmannessa erässä Stormin pelaaminen palasi takaisin uomiinsa ja jokainen kokoonpanossa ollut pelaaja ryhtyi pelaamaan kiekkoa sillä suorittamisen tasolla millä sitä oikeasti osaa. Ajassa 46:38 Eskola niittasi illan toisensa ja lopullisen niitin PiTan arkkuun, Tämän jälkeen ei maaleja enää nähty, mutta Stormin oman pään peli, av-peli ja kuuluisa johtoasemassa pelaaminen pysyi korkealuokkaisena ottelun loppuun saakka eikä tästä johtuen PiTa oikein kunnon mahdollisuuksia enää edes saanut, vaikka ottelun lopussa pääsi jauhamaan vielä pitkän pätkän ylivoimaa.

Ottelun tehomiehet Stormilta: Eskola (2+1), Toni Pulkkinen (1+2), Joni Koskinen (1+1), Ville Närvä (1+1) ja Jerry Puttonen.

Pelit Stormilla jatkuu viikon päästä perjantaina, kun Hyvinkäälle saapuu paikallisvastus Mäntsälän Jää-Tiikerit. MäJäTi:n kanssa on edellisestä vieraspelistä kana kynittävänä ja kanan kyniminen aloitetaan klo 21:10 alkaen.