30.11.2018 PT-80 – STORM 4-4

Ei tullut tällä kertaa kovasta yrityksestä huolimatta täyttä pistepottia Riihimäeltä, vaan isäntäjoukkue onnistui kerta toisensa jälkeen kirimään Stormin johtoaseman kiinni. Stormilla oli kaikki mahdollisuudet voittaa ottelu ja useampaan kertaan näyttikin siltä, että hyvinkääläiset menevät menojaan, mutta niin vain sitkeästi taistellut kotijoukkue erinoimaisesti pelanneen maalivahtinsa Sakari Häkkilän johdolla roikkui tukalista paikoista huolimatta pelissä mukana ja tuikkaisi vastaiskuista tasapeliin tarvittavat maalit.

Ottelun ensimmäinen erä oli vakuuttavaa peliä Stormilta ja vähänkin heikommalla maalivahtipelillä olisi taululla olleet muut lukemat kuin 0-0. Toiseen erään isäntäjoukkue PT oli selkeästi ryhdistäytynyt ja muutaman Stormin jäähyn ansiosta otti pelin jopa hetkellisesti hallintaansa. Hetken aikaa asetelman voidaan sanoa olleen täysin päinvastainen verrattuna ottelun ensimmäiseen erään Stormin päässä maalivahdin pitäessä joukkuetta pystyssä. Toisen erän loppupuolella Storm teki kuitenkin nopeat kolme maalia putkeen ja taas näytti vahvasti siltä, että peli on pelattu. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan maali kerrallaan isännät kirivät rinnalle ja loppulukemiksi taululle 4-4.

Kolmannen erän lopussa Stormille tarjottiin vielä mahdollisuutta hakea voittomaalia ylivoimalla ottelun viimeiset kolme ja puoli minuuttia PT:n pelaajan lennettyä ennenaikaiselle pesulle, mutta tiedä sitten vaikuttiko myöhäinen ajankohta työviikon päälle vai mikä, niin poikkeuksellisen puhditonta oli tällä kertaa ylivoima ja mitään suurta hätää ei PT:lle päässyt edes syntymään. Loppukaneettina ottelusta voidaan sanoa, että voitto olisi ollut täysin otettavissa ja sinällään ihan yritteliäästi Storm pelasi, mutta tällä kertaa ei oikein pomppinutkaan. Tolpat kilahteli useampaan kertaan ja vastustaja piti lopusta huolen, että mitään ei kaukalossa saanut ilmaiseksi. Tuomarilinjaa ei millään muotoa voi kehua onnistuneeksi useamman päivänselvän jäähyn jäätyä viheltämättä. Tämä ei kuitenkaan ole syy, että voitto jäi nappaamatta. Paikkoja oli kyllä ihan riittävästi. Sellaista se hoki välillä on.

Tehomiehinä Stormilta ottelussa kunnostautuivat Mikko Eskola (2+0), Jukka Lievonen (1+1) ja Ville Närvä (1+0). Maalivahti Töny Åkerberg nappasi syöttöpisteen. Seuraavan kerran Storm on tulessa kotihallissa viikon päästä sunnuntaina, kun vierailulle saapuu edelliskevään pleijarivastus Grani 2.