17.2.2018 STORM – JÄÄHONKA 2-6

Storm sai kauden 2018-2019 runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa vieraaksi sarjaa suvereenisti tähän saakka dominoineen Espoon Jäähongan. Ottelusta muodostui varsin hyvätasoinen jääkiekko-ottelu, jossa kotijoukkue laittoi kahdessa ensimmäisessä erässä sarjaykkösen varsin ahtaalle ja viimeisessä erässä vierailija osoitti, miksi on sarjaykkönen laittamalla voittoon tarvittavat ja pakolliset maalit paikoista sisään.

Ottelun hahmo Stormilta oli maalissa huhkinut Allu Kortesaari, joka otti komeat 68 koppia. Vaikka laukaukset menivät tylysti vierailijoille, niin ihan täyttä kuvaa ne eivät kuitenkaan kenttätapahtumista anna. Jäähonka käytännössä ampui kaikista mahdollisista paikoista (kuten pitää) Stormin tilanteiden ollessa enemmän rakenneltuja vastaiskuja. Kaksi ensimmäistä erää Stormin puolustuspaketti ja vastaiskupelaaminen toimi joukkueen onnistuessa luomaan todella vaarallisia maalipaikkoja, mutta kolmannessa ehkä hiukan alkoi putki painaa ja viimeistään ratkaisevan 5-2 maalin jälkeen myös hyvin muutoin kasassa pysynyt paketti leviämään.

Ottelun lopputulos 2-6 tietää sitä, että tällä kaudella Stormin pelit päättyvät runkosarjaan ja tämä ottelu jäi joukkueen viimeiseksi kotiotteluksi kuluvalla kiekkokaudella. Sitä on turha kiistää, että mennyt talvikausi joulukuun alusta tähän päivään on ollut pettymys kaikille ja tuloksellisesti kaikkea muuta kuin mitä kauden alussa lähdettiin hakemaan ja mihin joukkueella olisi ollut potentiaalia. Pakka sekosi erinäisistä ja tiedossa olevista syistä ratkaisevalla hetkellä niin pahasti, ettei aika yksinkertaisesti enää riittänyt kurssin kääntämiseen. Tarkemman analyysin, syiden perkaamisen ja johtopäätösten aika on myöhemmin, mutta tätä taustaa vasten voidaan sanoa Stormin esityksen Jäähonkaa vastaan olleen miehekäs. Onnistuttiin pelaamaan varsin hyvää hokia ja aiemmista vaikeuksista huolimatta laittamaan voitosta voittoon kulkenut sarjaykkönen ja de facto sarjan paras joukkue tiukille. Parempi joukkue voitti, ei kahta sanaa, mutta jokainen Stormin pelaaja voi kuitenkin tämän esityksen jälkeen lähteä hallilta pää pystyssä kotiin.

Stormilla on kautta 2018-2019 vielä yksi ottelu jäljellä, kun joukkue matkaa tulevana lauantaina Sipooseen sarjakakkonen Wolf Teamin vieraaksi. Ottelu Sipoossa alkaa klo 15:00.