STORMIN EDUSTUSJOUKKUEEN 15. SARJAKAUSI PAKETTIIN

Keväällä 2004 perustetun Hyvinkää Stormin viidestoista sarjakausi sai pelien osalta päätöksensä lauantaina 23.2.2019 vierasottelussa Sipoon Wolf Teamia vastaan. Ottelu päättyi hyvinkääläisten osalta tappioon ja samalla mollivoittoisesti sujunut kauden 2018-19 talvikausi sai päätöksensä ennen III-divisioonan alemman lohkon pudotuspelien alkamista. Tulos on odotuksiin nähden kiistaton pettymys, sillä kauden alussa ensisijaisena tavoitteena oli mennä niin keväällä niin pitkälle kuin tässä sarjassa on mahdollista.

Kausi alkoi mallikkaasti ja varsin positiivisissa tunnelmissa, sillä joukkueeseen mukaan oli saatu vanhojen konkarien rinnalle varsin mukavasti uusia ja innokkaita pelimiehiä. Samaten joukkueen terveystilanne kauden alussa oli varsin hyvä ja tämä näkyi suoraan harjoituksiin osallistuvien pelaajien lukumäärissä. Liioittelematta voidaan sanoa, että elo-syyskuu päästiin toistuvasti harjoittelemaan viidestätoista yli kahdenkymmenen pelaajan kokoonpanoilla ja tämä näkyi suoraan joukkueen peliesityksissä kauden alussa. Harjoituspeleistä joukkue voitti kaksi kolmesta ja ensimmäisestä kahdestatoista sarjapelistä seitsemän, kahden päättyessä tasan ja kolmen tappioon. Tämän varsin kelvollisen alkukauden jälkeen tapahtui joukkueessa ennen ja jälkeen vuodenvaihteen muutamia varsin erikoisia asioita, jotka muutamien avainpelaajien loukkaantumisten ja muutaman pahan sairaskierteen ohella olivat omiaan sekoittamaan joukkueen pelin varsin perusteellisesti. Joukkueen pelin sekoaminen alkoi marraskuussa maalinsuulta, levisi sieltä pakistoon ja lopulta koko joukkueeseen.

Ensimmäiset merkit paremmasta vuoden 2019 puolella saatiin vasta tammikuun lopulla, kun joukkueeseen uutena miehenä saapui maalivahti Aleksi Kortesaari paikkaamaan tammikuun alussa uutena miehenä joukkueeseen liittynyttä ja kolmien harjoitusten jälkeen loppukaudeksi loukkaantunutta maalivahti Joni Armista. Vaikka peliä saatiin reivattua helmikuussa lähemmäs omaa tasoa ja paikkapaikoin nähtiin jopa oikein hyviä yksilösuorituksia, niin aika ja pelit yksinkertaisesti loppuivat kesken, jotta kurssi olisi saatu käännettyä ja pelin sekoamisen myötä kuvaan astunut tehottomuus karistettua harteilta. Helmikuun alussa pelattiin myös seuran perinteinen ulkojäätapahtuma, jossa miesten ottelussa Team Kalteva kukisti Team Koskisen lukemin 11-8 saaden samalla kiinnityksen tapahtuman kiertopalkintoon.

Joukkueen sisäisen piste- ja maalipörssin voitto meni jo toista vuotta putkeen menneelle kaudelle ensimmäistä kertaa joukkueen kapteeniksi valitulle Joni Koskiselle. Koskisen saldo oli 21 otteluun komea 31+28=59, joskin ilman joukkueen pelillistä kriisiä ja koko joukkueeseen levinnyttä tehottomuutta se olisi voinut olla vielä 10-20 pistettä komeampi. Sama voidaan toki todeta myös henkilökohtaisella tasolla jälleen mallikkaan kauden pelanneen, joukkueen konkari Mikko Eskolan (18 26+19=45) sekä vahvasti roolia ottaneiden Ville Närvän (18 10+12=22), Riku Viljasen (20 9+13=22) ja Jerry Puttosen (15 8+8=16) kohdalla. Pakiston parhaat pistemiehet olivat vanhat joukkuekaverit Ahmojen A:sta eli Mika Kalteva (21 1+13=14) ja Matias Repo (15 3+10=13).

Kauden 2018-2019 osalta joukkueella on ohjelmaa vielä muutamien vapaaehtoisten pelailujäiden verran, joiden jälkeen siirrytään LA 27.4.19 pidettävien kauden päättäjäisten ja palkintojenjakotilaisuuden kautta valmistautumaan kohti seuraavaa kiekkokautta.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Kiitokset jälleen kerran kaikille tukijoille, kannattajille, ystäville ja toimihenkilöille! Ilman teitä tämäkään sirkus ei pyörisi vuodesta toiseen.

Kuvat: Piia Raunio