STORMIN HARJOITUSPELIURAKKA PÄÄTÖKSEEN

Storm pelasi sunnuntai 15.9.19 – lauantai 21.9.19 välisellä ajanjaksolla yhteensä kolme sarjakauteen valmistavaa harjoitusottelua, joissa vastustajina olivat kotona Helsingin Karhu-Kissat (su 15.9) ja Riihimäen Kiekko-Nikkarit (la 21.9) sekä vieraissa Sipoon Wolf Team (ke 18.9). Ennakkoon koviksi tiedettyjä vastustajia vastaan pelatuista otteluista jokainen päättyi Stormin tappioon, mutta tästä huolimatta niiden voidaan katsoa palvelleen tarkoitustaan: Nuorentuneen Storm -joukkueen tuoreemmat pelaajat saivat arvokasta kokemusta miesten peleistä III-divisioonan kärkitasolta ja samalla usean kohdalla päästiin karistelemaan yhden tai useamman kauden pelaamattomuuden aiheuttamaa alkutahmeutta pois. Tämä voidaan havaita myös otteluiden lopputuloksista, sillä tiiviin ottelurupeaman kehityskäyrä oli selkeän nousujohteinen niin pelitapahtumien kuin otteluiden lopputulosten kohdalla. Siinä missä Karhu-Kissat -ottelun voidaan sanoa ollaan aika heikkoa pyristelyä selvästi parempaa vastustajaa vastaan, niin Sipoossa oltiin alkuongelmien jälkeen hetkittäin niskan päällä ja viimeisessä Nikkarit -ottelussa oltiin jo voitonsyrjässä kiinni aivan loppuminuuteille saakka.

Hyvinkää Stormin kokoonpano on kokenut kaudelle 2019-20 paljon muutoksia edelliskauteen verrattuna, eikä mitenkään negatiivisia sellaisia. Runkopelaajat ovat suurelta osin jatkaneet ja mukaan rinkiin on hypännyt kymmenkunta tuoreempaa ja herkkäjalkaisempaa pelaajaa. Tästä johtuen yhteispeli hakee vielä hieman uomiaan ja siinä oli myös yksi merkittävä syy, miksi tällainen tiivis treenipeliviikko joukkueenjohdon toimesta järjestettiin. Sarja Stormin osalta pyörähtää käyntiin LA 4.10 kotiottelulla Mäntsälän Jää-Tiikereitä vastaan. Alapuolella lyhyet raportit pelatuista harjoitusotteluista:

15.9.2019 STORM – KARHU-KISSAT 5-14

Pykälää ylempänä pelaava Karhu-Kissat oli tyly vieras voittaen Stormin joukkueen ensimmäisessä harjoitusottelussa selvin lukemin 5-14. Vaikka Stormilla oli ottelussa paikkansa ja hetkensä, niin paremmasta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Selkein ero joukkueiden välillä näkyi rutiinitasossa ja huolellisuudessa puolustusalueella.

Ensiesiintymisensa Storm -paidassa tekivät hyökkääjät Lauri Suomela (-97), Saku Liuska (-98) ja Jesse Mustajoki (-97) sekä puolustaja Teemu Kaiturinmäki (-01). Osalla uusista pelaajista on pitempi tauko edellisistä tosipeleistä eikä lainkaan aiempaa kokemusta miesten sarjoista, joten sitä taustaa vasten herrojen voidaan sanoa onnistuneen vähintään kelvollisesti kovatasoista vastustajaa vastaan.

18.9.2019 WOLF TEAM – STORM 10-3

Wolf Team oli vahva isäntä keskiviikon myöhäisillan harjoituspelissä voittaen Stormin selvin lukemin (10-3). Lukemat eivät sinällään anna aihetta ylimääräiselle selittelylle ja etenkin ottelun alussa nuori Storm -nippu oli isoissa vaikeuksissa kahdella miehellä syvältä karvannutta ja neljällä ketjulla jauhanutta isäntää vastaan. Pikkuhiljaa Storm sai kuitenkin homman juonesta kiinni ja kahden viimeisen erän voidaan sanoa olleen varsin tasaista pelaamista. Etenkin toisen erän lopussa oli kymmenen minuutin jakso, jossa Storm oli ottelussa selvästi kuskin paikalla.

Positiivisena seikkana ottelusta nostettakoon esiin tuoreiden hyökkääjien, Saku Liuskan ja Lauri Suomelan, avausmaalit Storm -paidassa. Ensimmäisen ottelunsa Storm -paidassa vuoden tosipeleistä pidetyn tauon jälkeen pelasivat puolustajat Mikko Arts (-98) ja Niko Immonen (-98). Pientä erinäisistä syistä johtuvaa miesvajetta paikkaamaan otteluun oli kutsuttu ex-stormilaiset Joni Ritonen ja Paavo Poutanen, jotka molemmat suoriutuivat illan urakastaan olosuhteisiin nähden vähintään kelvollisesti.

Sipoossa peli otti jo selkeitä askelia parempaan suuntaan verrattuna edelliseen Karhu-Kissat otteluun. Lukemat ovat täysin ansaitut isännille, mutta niin niiden varmaan kuuluukin olla, jos kärjistäen pelaajamateriaalin puolesta vastakkain ovat muutaman vuoden ja muutaman kuukauden kasassa olleet joukkueet.

21.9.19 STORM – NIKKARIT 5-6

Lauantaina 21.9 pelattiin Hyvinkään jäähallissa historian ensimmäinen radanvarren derby Stormin ja naapurikaupungin perinteikkään Riihimäen Kiekko-Nikkareiden välillä. Tasainen ottelu päättyi lopulta Nikkareiden eduksi, mutta jokainen hallilla ollut voi allekirjoittaa, että lukemat olisivat hyvin voineet olla myös toisinpäin huomioiden kuinka hyvin Storm pääsi ajoittain vyöryttämään peliä Nikkareiden kenttäpäätyyn. Ehkä se pienen pieni ero Nikkareille tuli kokeneiden alasarjakonkareiden rutiinitasossa maalintekopaikoissa Stormin hukatessa useamman tuhannen taalan maalintekopaikan.

Huomionarvoista on, että ottelun ensimmäisessä erässä oli yllättävänkin paljon ns. derby -henkeä huomioiden sen seikan ettei joukkueiden välillä ole aiempaa historiaa eikä näin ollen pahaa verta sen enempää. Tämän jälkeen meno kuitenkin rauhoittui ja peli pelattiin loppuun hyvin siisteissä merkeissä. Maalinteossa Stormilta onnistuivat Lauri Suomela ja Joni Koskinen kahdesti mieheen. Stormin viimeisen maalin viimeistely tuore Storm -kasvo Niko Immonen. Stormin maalinsuulla Aleksi Kortesaari ja Joonas Kilpimaa pelasivat matsin puoliksi molempien suoriutuessa urakastaan vähintään hyvin.

Yleisellä tasolla mainittakoon, että Stormin juna kulkee aikataulussa ja kokonaisuutta tarkasteltaessa kehitys on ollut juuri odotetunlaista, kun katsotaan menneen viikon kolmea treenipeliä kokonaisuutena