11.10.2019 STORM – OKK TANKKI 5-3

Hyvinkää Storm pelasi perjantain myöhäisillassa alkaneen III-divarikauden toisen kotiottelunsa, jossa vierailijaksi saapui OKK Tankki Helsingistä. Pisteet jäivät Hyvinkäälle vahvan kolmannen erän ansiosta ja näin ollen hyvinkääläiset jatkavat sarjassa puhtaalla pelillä kahden pelatun ottelun jälkeen.

Storm sai otteluun erinomaisen startin kapteeni Joni Koskisen aloittaessa maalinteossa jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen. Tuliko tästä sitten joukkueelle jonkinlainen harhaluulo, että ottelun voittamiseen riittää vain paikallaolo, sillä ensimmäinen erä kokonaisuudessaan oli isäntäjoukkueelta löysää oman perustason alle pelattua jääkiekkoa. Tämä näkyi myös tulostaululla lukemien ollessa erätauolle lähdettäessä 1-2 vierailijoille. Toiseen erään Storm tuli terävämmällä ilmeellä ja lopullinen herääminen tapahtui, kun joukkueen kapteeni Koskinen ajettiin keskialueella sääntöjenvastaisesti ns. pystyyn. Taklaus ei muutoin välttämättä ollut törkeimmäistä päästä, mutta jos nykysäännöillä naama aukeaa kontaktista, niin kyseessä on päähän kohdistunut taklaus. Tätä vihellystä ei kuitenkaan kuulunut. Hetkeä myöhemmin Storm sai kuitenkin toisen ylivoiman ja tällä yv:lla Koskinen sitten kuittasi kokemansa väärydet tasoittamalla ottelun. Toisessa erässä vierailija Tankki sai vielä yhden onnenkantamoisen maalin, mutta tämän kuittasi heti seuraavassa vaihdossa näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi Storm -tulokas Jonas Nykänen tasoittamalla lukemat 3-3:n.

Ottelun kolmas erä oli vahvaa suorittamista Stormilta ja vierailijoiden pää pysyi pinnalla lähinnä mainiota peliä pelanneen maalivahtinsa ansiosta. Kaveri napsi erässä useamman hyvän kopin, mutta lopulta vahvasti peliä vyöryttänyt Storm sai noin viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä palkintonsa Koskisen maalatessa kolmannen maalinsa, joka samalla jäi ottelun voittomaaliksi. Tämän jälkeen vielä ajassa 59:39 Stormin Lauri Suomela kaunisteli lukemiksi taululle 5-3.

Totuuden nimissä on sanottava, että eivät nämä pinnat helpolla tulleet, sillä vastustaja maalivahtinsa johdolla teki homman Stormille erittäin vaikeaksi. Joukkue puolusti kurinalaisesti luoden samalla vaarallisia vastahyökkäyksiä. Kuitenkin, kun katsotaan kenttätapahtumia ja maalivahtien torjuntoja (Storm 26 – OKK Tankki 47), niin pisteet menivät juuri sille joukkueelle mille kuuluukin. Tehomiehinä Stormilta ottelussa kunnostautuivat Koskinen (3+1), Mikko Eskola (0+3), Suomela (1+1) ja Nykänen (1+0).

Stormin pelit jatkuvat viikon päästä lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu Tavastia.