Ringettenaisilla onnistunut alkukausi

Stormissa debyyttikauttaan pelaavan naisten ringettejoukkueen alkukausi on ollut valoisa. Vaikka joukkueella ei varsinaisia menestyspaineita tai -tavoitteita olekaan, paikka Etelä-Suomen N-harrastesarjan kakkosena on antanut lisää pontta ja uskoa omaan tekemiseen. Joukkue on voittanut pelatuista viidestä ottelusta neljä.


Ringettejoukkue lähti kauteen uutta intoa puhkuen – ei vähiten siksi, että rinnassa komeili uusi Stormin seuralogo. Kausi aloitettiin syyskuun alussa naisten jääkiekkojoukkueen kanssa yhteisillä jäävuoroilla vedetyissä treeneissä, joissa etsittiin kesätauon jälkeen tuntuma takaisin teriin ja haetiin syöttöjä kohdilleen. Taktisia kuvioita ei joukkue ole hionut; peleissä ammennetaan pelaajien pitkästä pelikokemuksesta ja pyritään helppoon ja varmaan renkaan hallintaan – hauskuutta ja peli-iloa unohtamatta.


Uudet peliasut vedettiin pakasta ja puettiin ylpeydellä päälle syyskuun lopussa, kun lähdettiin Stormin historian ensimmäiseen ringetteotteluun. Kotikentällä pelatussa historiallisessa kohtaamisessa kaatui edellisen kauden pronssimitalisti Blue Rings maalein 4-2. Syyskuussa ehdittiin käydä myös Lahden vieraina hakemassa pisteet kotiin tuloksella 4-7. 
Alkukauden ainoa tappio kärsittiin Vantaan Walapaisille, jonka peli on edellisestä kaudesta parantunut kuin se kuuluisan sian juoksu. Kotikentällä tullut 1-7 rökäletappio kertoi siitä, että myrsky jäi pelissä nousematta ja pelin päälle ei päästy oikeastaan koko 40 minuuttisen aikana.
Vantaalaisille kärsitystä tappiosta sisuuntuneina peli-iloa ja onnistumisia lähdettiin hakemaan syysloman alla Järvenpäästä. Kaudesta toiseen vauhdikasta ringetteä pelaava Haukat jätettiin tällä kertaa pesään hautomaan tappion haavoja Stormin ollessa parempi lukemin 3-7. 


Viimeisimpänä kotona kohdattiin Helsingin nuorista, 2000-luvun alussa syntyneistä naisista, koottu “juniorijoukkue”. Kokemus oli valttia, kun Storm pyöritti Stadin friiduja maalein 8-1. 
Syyskauteen mahtuu vielä seitsemän ottelua sekä yksi turnaus. Leveästä rosterista huolimatta otteluita on kaahattu läpi tiiviimmillään vain 9 kenttäpelaajan voimin työ-, opiskelu- ja perhekiireiden sekä sairastumisten verottaessa osanottoa. Loppusyksyyn toivotaankin ennen kaikkea terveyttä koko jengille, jotta peleihin saadan jalkeille riittävä määrä naisenergiaa.


Joukkueen seuraavat kotipelit Hyvinkään jäähallin Nuorisohallissa ke 6.11. ja ke 20.11. klo 21:15, tervetuloa katsomaan!