27.10.19 STORM – PITA 4-5

Sunnuntaina 27.10 Storm kärsi sarjakautensa ensimmäisen tappion äärimmäisen tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 4-5 vierailija PiTa:n ryöstäessä pisteet mukaansa Helsinkiin. Ottelun voittomaalin vierasjoukkue iski vain vähän yli minuutti ennen ottelun päätössummeria.

Varsin nopeasti ottelun alussa kävi selväksi, miksi vierailijalla oli myös tappiosarakkeessa pyöreä nolla ensimmäisestä kolmesta pelistä joukkueen kurinalaisesti jauhaessa tiivistä keskialueen sumppua neljällä hyökkäysketjulla. Ensimmäinen erä aaltoili tasaisesti päästä päähän ja erätauolle lähdettiinkin tasalukemista 1-1. Toisen erän alkuun Storm oli hereillä ja ajassa 21:25 Mikko Eskola siirsi illan toisella maalillaan kotijoukkueen 2-1 johtoon. Ajassa 26:36 PiTa tasoitti Storm -puolustuksen harmillisen kompuroinnin seurauksena hyökkäyssinisellä, mutta muutoin erää jatkettiin hyvin pitkälle Stormin komennossa. Erän loppupuolella Stormille tuomittiin harmillinen kaksiminuuttinen ja PiTa pääsi pyörittämään muutenkin hyvin toiminutta ylivoimaansa. Vaikka jäähyn Storm onnistui tappamaan, niin hyvin pian jäähyn päättymisen jälkeen muutti PiTa lukemat taululla 2-3:n. Tämä oli harmillinen takaisku, sillä ennen jäähyä Stormilla oli peli aika hyvin näpeissä ja tämä maali siirsi sen kuuluisan ”momentumin” vierasjoukkueelle. Tämän seurauksena toisen erän loppu olikin melkoista selvitymistaistelua maalivahti Aleksi Kortesaaren pitäessä joukkuetta pystyssä.

Ottelun kolmanteen erään Storm sai terävän alun kapteeni Joni Koskisen tasoittaessa ottelun heti ensimmäisessä vaihdossa omasta riparistaan tiukan punnerruksen päätteeksi. Tämän jälkeen ottelua pelattiinkin tasaisissa merkeissä aivan viime minuuteilla, kunnes ajassa 54:08 varakapteeni Ville Närvä siirsi näyttävän soolon päätteeksi Stormi 4-3 johtoon. Tämän jälkeen ottelua jatkettiin tasaisissa merkeissä, kunnes ajassa 56:49 oli vierailija PiTa:n aika tasoittaa ottelu. Tasoituksen jälkeen Storm jatkoi pelaamista normaaliin tapaan ja saikin vielä luotuja paikkoja vastustajan kenttäpäätyyn. Vastaavasti myös PiTa jatkoi pelaamista ja sai paikkoja luotua Stormin päätyyn. Valitettavasti vain Stormin kannalta vierailija käytti saamansa paikat tehokkaammin hyödykseen viimeistelemällä ottelun voittomaalin tylysti ajassa 58:49. PiTan voittomaali, kuten myös aikaisempi tasoitusmaali, olivat seurausta Stormin pitkäksi venähtänyttä vaihtoa seuranneesta pyörityksestä omalla puolustusalueella. Ei vaan saatu kiekonriistoa ja riittävän terävää purkua pois omalta alueelta.

PiTa:n viimeistelemä voittomaali oli todella harmillinen, sillä huonoa ottelua Stormin ei voida sanoa pelanneen. Voitto oli aivan käden ulottuvilla ja varmasti moni olisi pitänyt tasapeliäkin oikeudenmukaisena lopputuloksena. Ehkä se pienen pieni ero joukkueiden välillä tuli yleisessä rutiinitasossa ja huolellisuudessa, joka ottelun lopulta käänsi vierailijoiden eduksi.

Stormin maalilla Aleksi Kortesaari pelasi vahvan ottelun torjuen 46 laukausta. Joukkueen tehomiehinä otteluissa esiintyivät Koskinen (1+2), Eskola (2+0) sekä Närvä (1+0).

Seuraavat kaksi ottelua Storm pelaa vieraissa ja seuraavan kerran joukkue on kotihallissa tulessa su 10.11, kun vieraaksi saapuu toinen kärkiporukka Hernesaaren Näädät.