15.11.2019 URBAANILEGENDAT – STORM 3-6

Storm kävi perjantai-iltana sarjajumbona ainakin toistaiseksi majailevien Urbaanilegendojen vieraana Porvoossa, tuoden pisteet kotiin tahmean esityksen jälkeen lukemin 3-6. Lieneekö sitten stormilaisten odotuksissa sarjataulukon ja aiempien otteluiden perusteella ollut helppo iltapuhde ja ilmaiset pisteet viikonlopun kunniaksi, mutta harvinaisen hankalaksi isäntäjoukkue illan hyvinkääläisille teki tarjoten sitkeän vastuksen.

Otteluun valmistautuminen Stormilla ei välttämättä ollut kaikkein parhaimmalla tolalla ja se näkyi automaattisesti ensimmäisen erän tekemisen tasossa. Vaikka lukemat olivat erän lopussa 2-1 Stormille, niin mihinkään suureen juhlaan ei ollut aihetta. Isännät tasoittivat pelin toisen erän alkuun ja vasta tämän jälkeen Storm alkoi osoittamaan heräämisen merkkejä. Vapauttavat maalit Stormille iskivät Emil Laine ja Mikko Eskola, joka pelissä muutoinkin oli hyvällä pelipäällä viimeistellen hattutempun.

Toiselle erätauolle lähdettiin vierailijoiden kovan painostuksen päätteeksi tilanteesta 4-2 Stormille, mutta erätauolla isännät onnistuivat vielä taikomaan lisää virtaa kintereisiin ja painoivat erän alkuun kovaa päälle. Kotijoukkueen kiri kuitenkin päättyi ajassa 51:26 Eskolan viimeistellessä hattutemppunsa ja muuttaen lukemat 5-2:n. Tämän jälkeen Jonas Nykänen tyylitteli lukemat vielä 6-2:n näyttävän soolon päätteeksi ajassa 54:52. Tämä jälkeen kotijoukkue onnistui maalinteossa vielä vajaa 1,5 min ennen loppusummeria kertaalleen, mutta mitään käytännön merkitystä tällä maalilla ei enää ollut.

Ottelun parhaina pelaajina voidaan molemmilta joukkueilta pitää maalivahteja. Kauden ensimmäisen sarjapelinsä torjunut Marra Kuusiniemi pelasi rauhallisen ja varman ottelun torjuen 25 laukausta. Kaikkien selän taaksen menneiden maalien voidaan katsoa olleen seurausta kenttäpelaajien lepsuilusta eikä terävämällä puolustus- ja viisikkopelaamisella nollapelin pitäminen olisi ollut mikään mahdoton urakka. Isäntäjoukkueen Jaakko Pakkanen heilui kumiukkona 45 laukauksen edessä ja heikommalla mv-pelillä olisi Urbaanilegendojen verkko heilunut useammin.

Stormin tehomiehinä ottelussa esiintyivät Eskola (3+1), Joni Koskinen (0+3), Lauri Suomela (0+3), Mika Kalteva (1+1), Laine (1+0) ja Nykänen (1+0).

Pelit Stormilla jatkuvat PE 22.11 klo 21:00, kun joukkue matkaa paikallismatsiin Riihimäelle PT-80:sen vieraaksi.