22.11.2019 PT-80 – STORM 4-13

Perjantaina 22.11 Hyvinkään suunnalta puhaltanut myrskytuuli mellasti oikein urakalla Riihimäen Peltosaaren jäähallissa, kun Storm kaatoi paikallisen Play Teamin murskalukemin 4-13. Lukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta, sillä 13 selän taakse menneen laukauksen lisäksi PT:n sinällään hyvin pelannut maalivahti Sakari Häkkilä venyi kiekon tielle 72 kertaa ja pelasti henkilökohtaisella panoksellaan useamman varman maalin. Vähääkään heikommalla maalivahtipelillä olisi Stormin maalilukema alkanut kakkosella.

Ottelun yksipuolisuus oli varmaan kaikille Stormin paitaa kantaneille yllätys, sillä aiemmat kohtaamiset PT:n kanssa olivat olleet varsin pienen marginaalin tiukkoja paikallisvääntöjä. Vaikka PT ottelun ensimmäisen maalin tekikin, niin missään vaiheessa ottelussa ei ollut epäselvyyttä voittajasta. Edellisen Porvoon pelin ja Näädät -pelin viimeisen erän tahmeus oli tiessään ja Stormin otteissa oli heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien se kuuluisa ja onneksi vain kuvaannollinen ”tappamisen meininki”. Ensimmäinen erä päättyi 4-1, toisen erän jälkeen taululla oli jo 8-1 ja reilun 41:n minuutin jälkeen kolmannessa erässä 9-1. Tämän jälkeen Stormin ote sinällään ymmärrettävästi hieman puolustuspäässä herpaantui ja PT kavensi lukemat parhaimmillaan 3-10:n, mutta hyvin pian tämän jälkeen palattiin normaaliin päiväjärjestykseen hyvinkääläisten naputellessa taululle lukemat 3-13. Aivan ottelun lopussa PT pääsi vielä kaventamaan ja muuttamaan loppulukemiksi 4-13.

Storm oli ottelussa heti alusta hereillä, pelasi hyvin ja ottelu oli tällä kertaa yksipuolinen teurastus, siitä ei pääse mihinkään. Useampi pelaaja pääsi pisteille, mutta säväyttävimpänä saldona voidaan pitää Ville Närvän viittä kaappia eikä ”tuplahattu” eli kuusi maalia myöskään ollut kaukana. Stormin tehomiehet ottelussa olivat Eemil Laine (1+5), Närvä (5+0), Riku Viljanen (1+4), Joonas Tomminen (2+1), Jonas Nykänen (2+0), Lauri Suomela (1+1), Mikko Eskola (0+2), Saku Liuska (0+2) ja Matias Repo (1+0). Tehopisteille Stormilta pääsi yhteensä 14 pelaajaa.

Ottelut Stormilla jatkuvat viikon päästä lauantaina kotilootassa prime time -aikaan klo 16:20, kun vieraaksi saapuu uusi tuttavuus MST Vantaalta.