10.1.2020 STORM – HJK 13-5

Perjantaina 10.1 Storm palasi joulutauon jälkeen tositoimiin, kun vieraaksi Hyvinkäälle saapui pitkän linjan kolmosdivariporukka HJK. Isäntäjoukkueen osalta perjantaina nähtiin erinomainen avauserä ja heikommat kinkunsulatteluhengessä pelatut kakkos- ja kolmoserät, mutta missään vaiheessa ei jäänyt epäselvyyttä kumpi joukkueista on parempi. Uutena miehenä kotiyleisölle ottelussa esittäytyi maalivahti Lauri Tynys, joka selviytyi urakastaan vähintäänkin hyvin.

Ottelun ensimmäiseen erään Storm tuli hyvin latautuneena ja käytännössä luisteli vierailijoiden yli voittaen erän 4-0. Etenkin hyökkääjät Riku Viljanen, Saku Liuska ja Lauri Suomela olivat virtaa täynnä ja käytännössä pitelemättömiä saatuaan kiekon haltuunsa. Muutamaa pientä nukahdusta lukuunottamatta erän voidaan sanoa olleen erittäin hyvätasoista stormhokia. Tämän jälkeen ilmeisesti erätauolla aukesivat takin napit, sillä sen verran heikkoa oli tekemisen taso kahdessa viimeisessä erässä. Sen enempää menemättä yksityiskohtiin voidaan todeta vain, että perustason pelaamisella Stormin maalisarakkeessa olisi pitänyt olla 3-4 maalia enemmän ja omassa sarakkeessa 3-4 vähemmän. Nyt pelattiin alle oman tason ja lukemat oli nuo.

Vaikka edellinen kappale oli hiukan negatiivissävytteinen, niin oli ottelussa paljon positiivistakin. Taas kerran useampi herra pääsi pisteille ja onnistuttiin jälleen kerran voittamaan vähän heikommallakin pelillä. Nämä ovat jatkon kannalta tärkeitä asioita. Ei pidä myöskään unohtaa sitä, että kyseessä oli Stormin ensimmäinen ottelu pitkähkön joulutauon jälkeen, kun HJK:lla ottelu oli toinen. Tätä taustaa vasten voidaan pitää jopa ymmärrettävänä, että hiukan vielä saattaa olla paketin kasassa pysymisen kanssa hakemista. Tehomiehinä Stormilta ottelussa esiintyivät seuraavat pelaajat: Viljanen (4+0), Joni Koskinen (2+2), Ville Närvä (1+3), Eemil Laine (1+3), Toni Pulkkinen (0+4), Mikko Paavola (0+3), Liuska (2+0), Mikko Eskola (2+0), Tommi Kirjavainen (0+2), Jonas Nykänen (0+2), Lauri Suomela (0+2) ja Joonas Tomminen (1+0). Stormin maalivahti Tynys saalisti myös syöttöpisteen.

Storm jatkaa lisäpisteiden metsästystä heti ensi viikon keskiviikkona, kun joukkue suuntaa otteluun Espoon Laaksolahteen EKS:n vieraaksi. Kotihallissa Storm nähdään seuraavan kerran vasta PE 7.2, jolloin vieraaksi saapuu Kiekko-Tiikerit.