21.2.2020 JÄÄ-TIIKERIT – STORM 8-6 JA 23.2.2020 STORM – KOPO 9-6

Storm pelasi helmikuun viimeisenä täytenä viikonloppuna runkosarjan kaksi viimeistä otteluaan, jotka sinällään koomisesti olivat sarjasijoituksen ja pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella vastaan tulevan vastustajan suhteen täysin merkityksettömiä. Pelien voidaan katsoa olleen lähinnä harjoitusotteluita tulevaa pudotuspelien ensimmäistä kierrosta silmällä pitäen. Alapuolella lyhyesti molemmista viikonlopun otteluista:

21.2.2020 JÄÄ-TIIKERIT – STORM 8-6

Perjantaina 21.2 Storm kärsi runkosarjan neljännen tappionsa Mäntsälässä paikallisten Jää-Tiikerien vieraana. Jää-Tiikerit tiedettiin kovaksi kotijoukkueeksi ja sen suhteen ottelun ensimmäinen puolikas oltiinkin hyvin hereillä. Ottelun puolen välin paikkeilla tapahtui kuitenkin episodi, josta hiukan jäi jälkikäteen jossiteltavaa ja toisaalta siinä ns. tuulen suunta muuttui Stormin siirtyessä takaa-ajetusta takaa-ajajaksi. Ajassa 27:03 Stormin Lauri Suomela ajettiin pihalle päähän kohdistuneesta taklauksesta, jonka voidaan hyvinkääläislasein katsottuna sanoa olleen HYVIN kyseenalainen ja ankara tuomio. Tilannetta oli edeltänyt Stormin noin kahden minuutin painostusjakso, jossa tuomareilla pilli pysyi visusti taskussa 3-4 päivänselvästä MJT:n rikkeestä huolimatta. Tämä tilanne pääsi Stormin pelaajien ihon alle turhan paljon ja hyvin nopeasti oli 3-2 johtoasema parin MJT:n vitosen yv:lla tehtaileman maalin myötä muuttunut 3-4 tappioasemaksi.

Tämän jälkeen Storm vielä tuli takaisin peliin mukaan ja pariin kertaan punnersi pelin tasoihin Mikko Eskolan toimesta, mutta lopullinen niitti tuli ajassa 58:34 MJT:n Kalle Sipilän muuttaessa varsin heppoisesti annettua jäähyä seuranneella ylivoimalla lukemat taululla 7-6:n. Sama mies ajassa 44:45 päätti kirvesiskulla ranteeseen Stormin Eskolan ottelun, joka aiemmin oli pariin kertaan tuonut Stormin tasoihin ja samalla viimeistellyt 600. tehopisteensä seuran paidassa. Todettakoon vain tästä, että norsulla on pitkä muisti ja jos Suomelan tilanne oli tuomarien mielestä pelirangaistuksen arvoinen, niin samalla linjalla kirvesisku Eskolan ranteeseen olisi ollut ottelurangaistuksen arvoinen teko. Eskolan telomisesta selvittiin kuitenkin kaksiminuuttisella ja sinällään tuomio oli täysin linjassa sen kanssa paljon joukkueista hitaampi ja vähemmän kiekollinen sai hakata, ronkkia ja ottaa vauhtia pois. Päätelkää itse kummasta joukkueesta puhutaan.

Summa summarum: Tappiosarakkeeseen yksi merkintä lisää kotijoukkue MJT:n pelatessa hyvin ja uhrautuvasti. MJT viimeisteli viisi yv-maalia seitsemästä ensimmäisestä ja viimeisen siihen päälle tyhjiin. Stormille ottelusta voidaan kuitenkin antaa synninpäästö sen suhteen, että joukkue menetti Koskisen johtaman ketjun molemmat laidat hyvissä ajoin ennen täyttä aikaa ja Storm -lasein katsottuna nämä tilanteet eivät menneet lainkaan niin miten niiden olisi pitänyt mennä.

Mainitsemisen arvoisena seikkana mainittakoon, että Mäntsälän vierasottelussa Ville Tauriainen pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Stormin ykkösporukan maalilla.

23.2.2020 STORM – KOPO 8-3

Jos Mäntsälän ottelu oli merkityksetön, niin Hyvinkäällä pelattu ottelu Kosken Poikia vastaan oli vielä merkityksettömämpi. KoPo:lla oli pudotuspelimahdollisuudet menneet ja Storm oli oman lohkon kakkospaikkansa varmistanut jo kaksi ottelua aiemmin.

KoPo -ottelun voidaan sanoa olleen hyvä ja ehjä rutiinivoitto, jossa ensimmäisen erän tahmeuden jälkeen Storm hyvin selkeästi osoitti miksi on sarjataulukossa hyvin sementoidulla kakkospaikalla. Joukkue sai tilanteita luotua kaikilla kolmella kentällä, niittasi oikealla hetkellä pakolliset maalit, maalivahtipeli onnistui ja puolustaminen oli riittävän kurinalaista, vaikka ottelussa ainoastaan pelattiin pakollinen sarjaohjelmaan merkitty 60 minuuttia alta pois.

KoPolle hatunnosto hyvästä vastuksesta ja sitkeästä puolustamisesta, sillä edellisessä ottelussa syksyllä joukkue otti Stormilta 16-1 käkeen kotiluolassaan. Kyseinen ottelu oli nyt ainoastaan haalea muisto ja tällä kertaa joukkueella pakka pysyi täydet 60 minuuttia kasassa aiheuttaen sen, että jokainen Stormin kahdeksasta maalista oli ihan työllä tehty eikä mikään lahjamaali. Merkittävin ero tuli fyysisessä kunnossa ja viimeistelytaidossa ja tämän vuoksi pinnat pöytäkirjaan merkityin lukemin hyvinkääläisille. Stormin maalilla Lauri Tynys pelasi ehjän ja varman ottelun torjuen 43 laukausta,

Tehomiehinä Stormilta viikonloppuna hääräsivät Viljanen (4+2), Eemil Laine (2+4), Ville Närvä (1+5), Eskola (2+2), Joni Koskinen (2+1), Matias Repo (0+3), Suomela (1+1), Toni Pulkkinen (0+2), Saku Liuska (1+0) ja Topi Palviainen (1+0). Palviaisen maali KoPoa vastaan oli miehen uran ensimmäinen Stormin pelipaidassa. Runkosarjan saldoksi Stormilla tuli 17 voittoa, 1 tasapeli ja 4 tappiota. Tämän saldon voidaan kaikin puolin sanoa olevan hyvä ja kyseessä lienee voittojen lukumäärän ja voittoprosentin suhteen jonkin sortin seuraennätys III-divisioonassa.

Pelit Stormilla jatkuvat pudotuspeleissä Pitäjänmäen Tarmoa vastaan ja kaksiosaisen ottelusarjan ensimmäinen osaottelu pelattaneen torstaina 5.3 Helsingin Kaarelassa. Tämän ottelun jälkeen jatketaan Hyvinkäällä erikseen ilmoitettavana ajankohtana.