Kohti uutta kautta

Huhut kuolemastamme ovat vahvasti liioteltuja.

Viimeaikojen hienoisesta mediahiljaisuudesta huolimatta Hyvinkää Stormin divarijoukkue ei ole lyönyt pillejä pussiin, vaikka jossain ”piireissä” tiettävästi niin ehkä huhuiltiinkin ja jossain saatettiin jopa toivoa. Totta on se, että muutoksia on niin joukkueen taustalla, kokoonpanossa kuin sarjatasossakin tapahtunut ehkä aiempia kausia enemmän, mutta ihan yhtä totta on se, että hommia on paiskittu jokseenkin normaalin sapluunan mukaan elokuun alusta alkaen aivan kuten aiemmillakin kausilla.

Ennen kesää Hyvinkää Stormin viime kauden kilpajoukkueiden osalta oli Plan A, joka piti sisällään viime kauden tapaan sekä divarijoukkueen, että U22 -joukkueen sekä Plan B, joka piti sisällään divarijoukkueen sekä harrastetoiminnan laajentamisen. Elokuun alussa kävi selväksi, että III-divarin ja U22-sarjan läpiviemiseen ei ole riittävästi pelaajia, joten seurassa päädyttiin edellämainittuun suunnitelma B:hen. Sarjatasona Stormin divarijoukkueella tulee olemaan siis III-divisioona, jossa hommia päästään paiskimaan heti alusta alkaen ihan tosissaan, sillä sen verran kovatasoisesta 17 joukkueen tiiviistä rypistyksestä on kyse. Seuran harrastejoukkue Storm Team osallistuu oman aiemman harrastesarjansa lisäksi myös pykälän kovatasoisempaan Stadiliigaan, johon myös divaripelejä saman kauden aikana pelanneet / pelaavat saavat osallistua ja näin ollen kaikille löytyy riittävästi pelejä, jos divarijoukkueen kokoonpanossa meinaa tulla ahdasta.

Kuten aiemmin jo mainittiin, niin joukkueen kokoonpano on elänyt melko paljon aiempiin kausiin verrattuna. Muutamia aiempien vuosien pitkäaikaisia runkopelaajia löi hokkareita naulaan tai siirtyi muualle, mutta samalla joukkueen vahvuuteen liittyi muutamia erittäin hyviä pelimiehiä seuran ulkopuolelta sekä oikein potentiaalisia pelimiehiä viime kauden U22-joukkueen rungosta. Nuoremman kaartin lisäksi joukkueeseen jäi kokeneempaa kaartia huolehtimaan vuosien saatossa jalostuneesta seurakulttuurista ja vanhan liiton kiekkoarvoista. Kukaan ei tässä vaiheessa varmasti vielä kuvittele, että joukkue olisi tällä hetkellä valmis, vaan pikemminkin yleinen näkemys on, että matka on vasta alussa. Jokatapauksessa nuoressa joukkueessa on enemmän käyttämätöntä potentiaalia kuin vuosiin, ja kunhan palaset loksahtelevat kohdilleen ja kokemusta karttuu, alkaa syntymään myös tulosta.

Edellisviikonloppuna Storm pelasi myös muutaman harjoitusottelun, joista kummastakaan ei kannata vielä vetää sen suurempia johtopäätöksiä. Lauantaina 17.9 pelattiin Laaksolahdessa EKS:aa vastaan ja sieltä lopputuloksena 9-3 tappio. Loppulukemat ovat varsin rumat, mutta toisaalta niiden voidaan sanoa olevan kauden ensimmäiseen peliin siedettävät, huomioiden, että osa pelaajista tapasi toisensa ensimmäistä kertaa pukukopissa ja ottelu punnerrettiin läpi 5 hyökkääjällä ja 8 puolustajalla. Hyökkääjistä ainoastaan yksi oli oikeasti sentteri. Saman viikonlopun sunnuntaina 18.9 testattiin EVU:n syyskunto Hyvinkäällä ja tuossa pelissä päästiin pelaamaan jo hieman ehjemmällä kokoonpanolla. Lopputulos 2-6 voitto edellisvuoden alemman III-divisioonan voittaneelle EVU:lle, joka viimeisteli viimeisen maalinsa tyhjiin ajassa tasan 60:00. Oikeutettu voitto EVU:lle, joka käytti omat paikkansa tehokkaammin hyväkseen, mutta kyllä tuossa ottelussa Stormillakin ne omat paikkansa oli ottelu voittaa.

Joukkueen kapteenistoon tulevalle kaudelle valittiin ansaitusti seuraavat pelaajat:

C – Jesse Lepola

A – Mikko Paavola

A – Anton Lehtimäki

A – Junnu Heikkinen

Sarja Stormin divarijoukkueella alkaa tulevan viikonlopun sunnuntaina, kun Hyvinkäälle vieraaksi saapuu PUS Hockey. Ottelu Paavolan Pannuhuoneella alkaa klo 18:50.