27.8.2010 Storm – HC Tankki 4-3

Kauden ensimmäisen kotiottelunsa syysliigassa pelannut Storm jätti HC Tankin nuolemaan näppejään lupauksia herättäneen esityksen jälkeen lukemin 4-3. Kuten monta kertaa aiemminkin HC Tankkia vastaan, kaukalossa nähtiin rehtiä kamppailua, jossa kontakteja ei vältelty. Varsin hyvää jääkiekkoviihdettä kun ottaa huomioon ajankohdan, edellisen viikon KaVo-ottelun surkuhupaisat kurvailut jäällä ja sen, että jäätreenejä kummallakaan joukkueella ei vielä liikaa alla ollut. Stormin kokoonpanossa nähtiin runsaasti uusia kasvoja. Maaliin luisteli vasta neljäs nimi Stormin historiassa, Antti Heikkinen ja hyökkäyksessä pelasivat Hämeenlinnasta Stormin riveihin saapunut nuorisovitja Paavo Poutanen – Riki Jokisalo – Tommi Kirjavainen. Kokoonpanosta löytyi myös vasta yhden ottelun Stormissa pelannut Eikka Pereläinen ja 3 ottelua pelannut Ville Laitinen.

Ehkä johtuen runsaasta määrästä uusia pelureita, Storm oli epätyypillisesti tällä kertaa hereillä heti ottelun alusta kiekon tippuessa jäähän. Paketti pysyi kasassa, eikä vastustaja päässyt kunnon tekopaikoille käytännössä ollenkaan ensimmäisessä erässä. Ja silloinkin kun pääsi, Heikkinen maalissa hoiti tilanteet varmasti. 1-0 osuma syntyi Mika Mikkolan lavasta. Mikkola pääsi polkemaan vauhdilla vastustajan alueelle ja laukoi suoraan luistelusta kiekon tolpan kautta verkkoon. 2-0 johtomaalin laukoi Poutanen suoraan Jokisalon aloitusvoitosta maalin yläkulmaan. Nuorisovitja sai siis heti ensimmäisessä ottelussaan hanat auki pelaten muutenkin ennakkoluulottomasti, karvaten aktiivisesti ja puolustaen nöyrästi. Kolmikko myös taklasi ahkerasti ja saikin sitä kautta paljon tilanteita hyökkäyspäässä aikaan.

HC Tankki kavensi ottelun 2-1, mutta lähes saman tien Storm karkasi jälleen kahden maalin karkumatkalle. Hämeenlinnalaiskolmikko pelasi taas aktiivista kulmapeliä hyökkäyspäässä ja Kirjavainen pelasi kiekon viivaan konkaripakki Santtu Järviselle. Järvinen viritti pyssyään, mutta pelasikin kiekon suorastaan loistavasti maalin kulmalle Jokisalolle, jonka ei tarvinnut kuin laittaa maila väliin ja kiekko tyhjään verkkoon – kaunis kuvio. Kolmannen erän alussa vierailijat joutuivat jo kolmen maalin takaa-ajoasemaan Tony Saarisen avatessa omat maalihanansa kauden 2010-11 osalta. Saarisen maali oli ”roikkunut ilmassa” jo pitkän aikaa. Onnistuminen tuli viimein, kun HC Tankin pakki purki kiekon suoraan ”Iso-keiton” hanskaan ja kiekon tippuessa jäähän Saarinen räväytti sen salamana maaliin. Parin henkilökohtaisen virheen johdosta Tankki kavensi ottelun 4-3, mutta viimeiset minuutit Storm taisteli alivoimalla vastustajan kuutta kenttäpelaajaa vastaan nöyrästi joukkueena, eikä päästänyt enää tasoitusmaalia.

Ottelussa nähtiin paljon hyviä asioita. Karvaus toimi, eikä omiin tullut jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä. Toki muutama virhe johti vastustajan läpiajoihin mm. ylivoimankin aikana, mutta näitä sattuu tässä vaiheessa kautta. Positiivista oli joukkueen yleisilme. Jokainen peluri yritti ja taisteli, mikä on tärkeää III-divarin alkua silmällä pitäen. Muut pelilliset ja taidolliset asiat loksahtavat kyllä kohdalleen syysliigan aikana, kunhan asennetta löytyy kuten Tankkia vastaan. Vierailijat pelasivat myös hyvän pelin vain reilun kahden kentällisen voimin. Taklauksia annettiin ja otettiin vastaan, eikä kumpikaan joukkue jäänyt osumista itkemään. Storm-otteluille harvinaisesti pelissä jaettiinkin yhteensä vain 7 rangaistusta. Osa kunnia edellämainituista sekoista kuuluu myös kokeneelle tuomarikaksikolle, joka koko ajan pysyi hyvin tilanteen tasalla.

Storm pelit jatkuvat harjoitusturnauksella viikon päästä Keravalla ja sen jälkeen syysliigan kotiottelulla KaVoa vastaan Hyvinkään jäähallissa perjantaina 10.9.2010. Sarjapelit III -divisioonassa alkavat perjantaina 24.9 vierasottelulla Loviisan LJK:ta vastaan.