12.9.2010 KJT-Shakers – Storm 3-2

Keravan jäähallissa nähtiin lähestulkoon toisinto viikontakaisesta KERHO (KJT-Shakers) – Storm ottelusta. Tälläkin kertaa tasaisen ja vauhdikkaan ottelun vei isäntäjoukkue KERHO maalin erolla.

Ottelu alkoi Stormin kannalta hyvin. Toisen peliminuutin kohdalla Tuomas Muotka karvasi kiekon isäntien puolustajalta kulmauksessa ja syötti maalin eteen Tony Saariselle. Saarisen lämäri suoraan syötöstä upposi maalivahdin haaroista sisään. Harmillisesti heti aloituksen jälkeen kiekko menetettiin keskialueella ja KERHOn hyökkääjä pääsi läpiajoon. Tähän otteluun poisjäämisiä paikkaamaan saapunut Stormin viime kauden ikänestori ja oudolle hyökkääjän tontille istutettu Jani Pieksemä luisteli hyökkääjän kiinni ja rikkoi jäähyn arvoisesti. Seuranneesta aloituksesta kiekon ruuhkasta kaivoi ensin isäntien Jari Falck, joka ampui kiekon vastustamattomasti maalin kattoon ja tilanteeksi 1-1. Storm koki ensimmäisessä erässä varsinaisen jäähysuman istuen peräti viisi kaksiminuuttista. Osa jäähyistä tuli heppoisesti, mutta se ei paljon lohdusta, sillä alivoimalla urakoineet pelurit joutuivat koville ja vaihtorytmi katosi hetkellisesti. Positiivista oli, että alivoimat pelattiin uhrautuvasti ja järkevästi, eikä KERHO kiekon hallinnasta huolimatta päässyt tuhannen taalan tekopaikoille. Maalivahti Petri Isometsä toimi viimeisenä lukkona. Isometsä pelasi muutenkin loistavan ottelun ja kentällisen oli helppo puolustaa itsevarmuutta huokuneen maalivahdin edessä.

Toinen erä oli molemmin puolin tarkkaa, mutta edelleen kovatempoista peliä. Kiekko kulki mieheltä miehelle, mutta molemmat joukkueet karvasivat ja puolustivat kurinalaisesti. Storm sai luotua hyviä maalipaikkoja, mutta usein laukaukset hyvistäkin paikoista jäivät suutareiksi tai kiekko pomppi ratkaisevassa paikassa mailan ylitse. Tosin isäntien maalivahtikin pelasi hyvän ottelun. Paikkoja maalintekoon oli ainakin Muotkalla B-pisteiden välissä Mikko Eskolan loistopassin ansiosta – Olli Leppäsellä, jonka laukauksen maalivahti sai vaivoin ohjattua kulmaukseen – Saarisella useampaakin kertaan B-pisteen kaarella jne. Kun Storm ei tilaisuuksiaan käyttänyt, isännät rankaisivat pelin kannalta pahaan aikaan. 2-1 johto-osuma syntyi vain hieman ennen toisen erän loppua ja 3-1 maali heti päätöserän alkuun. Kolmannessa erässä Stormin epäonni maalipaikoissa jatkui. Kavennusosumaa saatiin odotella aina viimeiselle minuutille asti. Alivoimalla Eskola sai ryöstettyä kiekon puolustussinisellä Stormille. Hyökkäys päättyi maalinedushässäkkään, kun Juhani Mattila ja Mika Ketonen toimittivat kiekon maalille, jonne puolustuksesta oli noussut Olli Leppänen. Leppänen sai rystyltä sudittua kiekon maalin ja kavennettua tilanteeksi 3-2 vain 14 sekuntia ennen loppua. Tämänkin jälkeen Storm sai vielä rakennettua tilanteen pelatessaan ilman maalivahtia, mutta Mattilan veto suoraan syötöstä ei löytänyt verkon perille asti.

Kaukalossa nähtiin hyvää jääkiekkoa molemmilta joukkueilta. Ero tuli ehkäpä Stormin runsaista jäähyminuuteista ja sitä kautta väsymyksen aiheuttamista virheistä. Tiukka voitto toistamiseen KERHOlle, mutta peli olisi voinut kääntyä tapahtumien perusteella suuntaan tai toiseen. Toivottavasti kiekko alkaa sarjakauden alkuun mennessä pomppia myös Hyvinkääläisille ja tiukoista peleistä tippua pisteitä edelliskausien malliin. Peli-ilmeen suhteen Stormin ei kuitenkaan tarvitse olla lainkaan huolissaan. Perjantaina katsotaan KERHOa vastaan Hyvinkäällä, josko kolmas kerta toden sanoo. Sitä ennen Storm kohtaa vielä keskiviikkona syysliigan ottelussa HC Tankin vieraissa.