15.9.2010 HC Tankki – Storm 5-3

Storm kohtasi Syysliigan viimeisessä vierasottelussa aina kotikaukalossaan kovan HC Tankin. Ilmeisesti tällä kertaa joillekin pelaajille Tankin kova paine pienessä kotikaukalossa tuli yllätyksenä ja näin ollen melko lailla vahvan ykköserän pyörityksen seurauksena pisteet kotijoukkueelle lukemin 5-3.

Ottelu sai Stormin kannalta mitä surkeimman alun joukkueen tietyllä tapaa ”ylipelatessa” itselleen kolme kakkosta ensimmäisen kolmen minuutin aikana. Latautuminen otteluun ei selkeästi ollut kohdillaan ja lopulta Tankki kiitti ja kuittasi kahden miehen ylivoimalla ajassa 3:33 lukemiksi 1-0. Ensimmäinen erä pelattiin lähestulkoon täysin Stormin kenttäpäädyssä ja muutamaa vastahyökkäystä lukuunottamatta painetta Tankin päätyyn ei saatu luotua.

Toisessa erässä Storm sai enemmän omaa peliään käyntiin ja tasoittikin pelin ajassa 23:31 Toni Ruotsalaisen laittaessa kiekon rysään. Tämän jälkeen maaleja iskettiin tasatahtia Tankin heiluttaessa tahtipuikkoa. Alkuun Tankki siirtyi 2-1 johtoon, jonka jälkeen ajassa 34:58 Riki Jokisalo ohjasi näyttävästi Jani Hakoluodon vedon maalin kattoon. Tämän jälkeen Tankki siirtyi ajassa 36:08  3-2 johtoon ja heti seuraavassa vaihdossa ajassa 36:27 tasoitti Toni Ruotsalainen illan toisella osumallaan pelin lukemiksi 3-3.

Stormin 3-3 tasoitusmaali jäi lopulta hyvinkääläisten viimeiseksi ja ottelun voittomaali syntyi ajassa 39:52 HC Tankin Joose Reikolan laittaessa ylivoimalla kiekon verkkoon. Tämä maali ilmeisesti katkaisi Stormin kirin ja henkisen selkärangan, sillä ajassa 41:09 iski Tankki taululle lopulliset 5-3 -lukemat alivoimalla.

Ottelussa tapahtui myös ikävä tapaturma Stormin Tony Saarisen saadessa mailasta suoraan naamaan. Saariselta silmäkulma ja nenänvarsi auki. Onnena onnettomuudessa voidaan pitää sitä, että silmään ei osunut mitään ja Saarinen selvisi pelkällä naaman liimaamiskeikalla terveyskeskukseen. Ottelun lopussa nähtiin myös vielä pieni pystypaini Stormin Juhani Mattilan ottaessa mittaa Tankin Petri Laaksosta. Loppuseurauksena Mattilalle 5+20 minuuttia ja Laaksolle 2+2 minuuttia, vaikkakin ehkäpä pikkukakkoset tai korkeintaan 2+2 olisi ollut riittävä rangaistus molemmille.

Ensimmäisen erän Tankin pyöritystä lukuunottamatta ottelu oli kenttätapahtumien suhteen varsin tasainen, ja myöskin varsin tyypillinen Tankki -peli kotijoukkueen tukkiessa vahvasti keskialueen ja iskiessä kovaa ja puhtaasti kiekolliseen mieheen kiinni. Stormin suurimpana helmasyntinä ottelussa voidaan pitää kovaa jäähyminuuttimäärää, joka todennäköisesti maksoi joukkueelle ottelun voiton. Storm kuittasi ottelussa seitsemän kakkosta, yhden vitosen, yhden kympin ja yhden ulosajon, mikä on selkeästi liian suuri määrä mikäli otteluita halutaan voittaa. Varsinkin, jos peliaika on ainoastaan 3 x 15 minuuttia.

Stormin ottelut jatkuvat perjantaina 17.9, jolloin vierailulle viimeiseen Syysliiga -otteluun Hyvinkäälle saapuu KJT-Shakers Keravalta. Sarjapelit III -divisioonassa alkavat 24.9 vieraisottelulla Loviisassa paikallista LJK:ta vastaan.