1.10.2010 Storm – Viikingit 1-8

Stormin III-divisioonan kotiavaus ei olisi paljon enempää pieleen voinut mennä, sillä Vuosaaren Viikingit latoi taululle tylyt 1-8 lukemat, eikä jättänyt selittelyille sijaa.

Ennen ottelua joukkueessa vallitsi vielä hyvä ja odottava fiilis, mutta kun kiekko tippui jäähän, ei tuosta fiiliksestä ollut enää mitään jäljellä – liekö kyseessä ylilatausta vai jännitystä, mutta lähes kaikki meni pieleen alusta lähtien. 0-1 osuma näki päivänvalon vain kolmen minuutin pelin jälkeen. Tuomas Muotkalla oli mahdollisuus tasoittaa ottelu läpiajosta Liimataisen loistavan pystysyötön jälkeen, mutta maalintekoyritys oli yhtä heikko kuin joukkueen pelikin. Ilkka Korpela pääsi myös kokeilemaan Mikko Eskolan aloitusvoiton jälkeen, mutta Janne Nuutinen Viikinkien maalissa torjui terävän laukauksen. Vastustajalla näitä vastaavia paikkoja oli kylläkin moninkertaisesti enemmän. Storm pelaajat tekivät jatkuvasti vääriä ratkaisuja kentällä: kaksinkamppailut hävittiin, taklauksia ja luvattua ryminää kaukalossa ei nähty, syötöt menivät vastustajalle ja kiekon menetyksiä varsinkin keskialueella tuli valtavasti. Tämän seurauksena Viikingit pääsi vyöryttämään peliä kotijoukkueen päädyssä ja Storm pelaajat joutuivat rikkomaan ja sitä kautta istumaan jäähyboxissa.

Vielä toisen erän alussa Tony Saarisen laukauksen reboundista olisi voinyt syntyä 1-2 kavennus, mutta tästäkin tyhjästä maalista Muotka suti kiekon yli maalin. Tämän jälkeen Viikingit meni menojaan. Stormilla oli ikään kuin käsijarru päällä. Vaikka jäädytystauolla sovittiin, että yksinkertaistetaan peliä, niin silti esimerkiksi yhtään ainutta perinteistä ”kiekko päätyyn ja täysillä karvaamaan” tyylistä yritystä ei nähty. Stormin ainokaisen teki Saarinen ylivoimalla Mikko Eskolan esityöstä. Toisen erän lopulla syntynyt osuma ei kuitenkaan peliä enää kääntänyt.

Maalilla Petri Isometsä torjui peräti 49 kertaa, eikä häntä voi syyttää yhdestäkään takaiskuosumasta. Storm otti 13 kahden minuutin jäähyä + Riki Jokisalon kymmenminuuttinen selästä taklaamisesta. Jäähytilaston Storm voittaakin pelissä kuin pelissä, mutta se ei auta otteluiden voittoon, sillä nytkin ottelun yhdeksästä maalista tasakentin tehtiin vain kaksi. Maalipaikkoja Viikingeillä oli enemmän kuin tarpeeksi, joten 1-8 lukemat ovat täysin oikeutetut. Toivottavasti perjantaina nähtiin Stormin kauden pohjanoteeraus ja yritys suuntautuu oikeisiin asioihin torstaina, kun vieraspisteet yritetään hakea Pitäjänmäen Tarmolta. Pelillisesti suunta voi olla vain ylöspäin.