13.12.2010 Tracktors – Storm 7-2

Hyvinkää Stormin synkkääkin synkempi syyskausi sai jatkoa maanantaina 13.12 pelatussa vierasottelussa Tracktorsia vastaan. Tällä kertaa isäntäjoukkue vei pisteet selkein lukemin 7-2 ja lukemat tuloksena eivät anna mitään aihetta selittelyille. Täydellistä kuvaa pelitapahtumista eivät lukemat kuitenkaan kerro, sillä Stormilla oli valehtelematta ottelussa lähemmäs 50 laukausta, sisältäen Tommi Kirjavaisen kolme läpiajoa, joukkueen kapteenin Mikko Eskolan kymmenkunta maalipaikkaa, pakin tontille istutetun Jussi Viuhkon yläputken, Lasse Katajamäen kaksi tolppalaukausta jne. Vastustajan maalivahti pelasi omalla tontillaan loisto-ottelun, edesauttaen erinomaisilla otteillaan Stormia koko alkukauden vaivanneen tehottoman putken jatkumista.

Ottelun avausmaalin teki Storm ajassa 14:46 Tero Mustosen laittaessa ylivoimalla laatan verkkoon Paavo Poutasen esityöstä. Tämän jälkeen Tracktors tasoitti ajassa 16:33 ylivoimalla lukemiksi 1-1 ja nämä olivat myös lukemat jatkettaessa toiseen erään. Ensimmäisen erän voidaan sanoa olleen lähes täydellistä Stormin hallintaa pelin pyöriessä pääsääntöisesti Tracktorsin kenttäpäädyssä, mutta se ei paljon lohduta jos maaleja ei synny. Tracktorsin tasoitus syntyi erän ainoan Storm -jäähyn aikana.

Toinen erä jatkui samoissa merkeissä, mihin ensimmäisessä jäätiin ja edelleen voidaan Stormin ilmeen sanoa olleen vielä tässä vaiheessa ottelua erittäin positiivinen. Kiekkoa haettiin syvältä omalta alueelta, tilanteita syntyi, puolustettiin viisikkona jne, ilman sen suurempaa paniikkia omassa päädyssä. Tracktorsin tilanteet muodostuivat vielä toisen erän alussa lähinnä vastahyökkäyksistä. Tracktors tosin siirtyi ajassa 22:17 johtoon, mutta Storm kuitti tilanteeseen tuli ylivoimalla reilun neljän minuutin päästä ajassa 26:58 Juho Karjalaisen viimeistellessä Riki Jokisalon ja Mika Mikkolan kuitatessa syöttöpisteet. Toisen erän puolivälin jälkeen Storm sai erän ainoat kahden minuutin rangaistuksensa ajoissa 33:15  ja 35:22. Nämä jäähyt muodostuivat kohtalokkaiksi, sillä erinomaista ylivoimapeliä pelannut Tracktors laittoi molemmilla ylivoimilla kiekon nuottaan ja siirtyi 4-2 johtoon. Storm jatkoi erän loppuun yritteliästä peliään, mutta ilman tulosta.

Kolmanteen erään Storm lähti vielä kovalla uskolla omaan tekemiseen, mutta Tracktors tarjosi kylmän suihkun ajassa 42:52 siirtyen 5-2 johtoon. Tämän maalin jälkeen Stormin selkäranka katkesi ja rento pelaaminen muuttui yhtä tuskaiseksi kuin syksyn aiemmissa peleissä. Tämän maalin jälkeen Tracktors latasi erän loppuun kaksi maalia ja taululla pelikellon näyttäessä aikaa 60:00 lukemat 7-2. Nämä lukemat tiesivät myös sitä, että Stormin seurahistorian pisin tappioputki oli tosiasia hävittyjen pelien kokonaismäärän näyttäessä kahdeksaa peliä. Edellinen kyseenalainen ennätys on surullisenkuuluisalta Uusimaa -liigakaudelta 2005-06, jolloin Storm hävisi yhden tappiollisen harjoitusottelun jälkeen kuusi sarjaottelua putkeen.

Jos ottelusta pitää jotain positiivista hakea, niin alkuun pitää mainita joukkueen hyvä ja rento ilme kaksi ensimmäistä erää. Mukana olleilla pelaajilla oli oikeanlainen tekemisen meininki, ainoastaan maalit jäivät puuttumaan. Samaten siipirikkoinen, normaalisti hyökkääjän tontilla pelaavalla Viuhkolla täydennetty, neljän miehen pakisto onnistui ottelussa olosuhteisiin nähden vähintään tyydyttävästi. Positiivisena seikkana pitää myös mainita alkukauteen verrattuna vähäinen jäähymäärä: Ainoastaan neljä kahden minuutin rangaistusta. Valitettavasti vain Tracktorsin ylivoima oli murhaavan tehokasta joukkueen viimeistellessä kolme maalia ylivoimalla.

Plussat:

+++ Kahden ensimmäisen erän pelaaminen joukkueena

++ Laukausmäärä

+ Vähäinen jäähymäärä

Miinukset:

— Tehottomuus

— Seitsemän maalia omiin

– Alivoima

Stormin pelit jatkuvat joulutauon ja kinkunpolttelun jälkeen ensi vuonna 8.1.2011 vierasottelulla NuPs Hockeyn kakkosjengiä vastaan.

Uusi vuosikymmen, uudet kujeet!