Hyvinkää Storm ry on perustettu heinäkuussa 2004. Perustavassa kokouksessa perustamiskirjan allekirjoittivat Antti Rantanen, Jari Sulonen, Jussi Viuhko, Lasse Katajamäki ja Petri Isometsä. Yhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin elokuun 2004 loppupuolella ja yhdistyksen kotipaikka on Hyvinkää. Ensimmäisen hallituksen muodostivat Jari Sulonen, hallituksen puheenjohtaja, Jussi Viuhko, hallituksen varapuheenjohtaja, Lasse Katajamäki, hallituksen sihteeri ja Antti Rantanen, rahastonhoitaja. Tämä kyseinen hallituskokoonpano jatkoi tehtävissään kymmenen vuotta kevääseen 2014.
Hyvinkää Storm ry:n tarkoituksena on edistää, kehittää ja vaalia monipuolisesti jäsentensä fyysistä kuntoa ja urheiluharrastusta. Tämän lisäksi yhdistyksen tarkoitus on edistää jääkiekkoilua sekä osallistua ja järjestää erilaisia tapahtumia ja juhlia. Stormin toiminnan pääpaino on jääkiekkokaukalossa, kuitenkaan kaukalon ulkopuolisia aktiviteetteja unohtamatta.
Virallisiin sarjoihin ei Storm ei vielä kaudella 2004-2005 osallistunut, johtuen yksinkertaisesti siitä, että aika loppui kesken. Vaikka suurin osa joukkueen pelaajista olisi ollut valmis pelaamaan jotakin sarjaa, niin ilmoittautumisaika Jääkiekkoliiton sarjoihin oli mennyt umpeen. Seuran ensimmäinen ottelu pelattiin Kaukasten Voimaa vastaan Kellokosken jäähallissa. KaVo -ottelun jälkeen Storm kiersi eteläisessä Suomessa järjestettyjä harrasteturnauksia ja pelasi muutaman harjoitusottelun. Parhaimpina tuloksina mainittakoon kaksi turnausvoittoa, toinen Längelmäeltä ja toinen Parkanosta. Joillain paikkakunnilla joukkue kävi visiitillä useammin kuin kerran. Lopullinen saldo kauden 23:sta pelatusta ottelusta oli 8 voittoa, 13 tappiota ja 2 tasapeliä.
Kaudella 2005-2006 Storm osallistui Uudenmaan alueella pelattavaan Uusimaa -liigaan ja joihinkin turnauksin. Joukkue ei kokenut suuria muutoksia kaudesta 2004-2005 ja näin edellisellä kaudella hioutunut rautainen yhteishenki oli vielä voimissaan. Stormin toinen kausi sai värikkään alun harjoitusottelulla paikalliskilpailija Hyvinkään Ravensia vastaan ja kyseisestä ottelusta riitti puhetta vielä kauden 2006 kevääseen saakka. Uusimaa-liiga ei Stormin osalta parhaalla mahdollisella tavalla alkanut, johtuen mm. lukuisista loukkaantumisista ja pelikielloista, ja ensimmäisissä viidessä ottelussa Storm sai maistaa tappion karvasta kalkkia. Pelit lähtivät kuitenkin sujumaan joulutauon jälkeen paremmin ja loppujen lopuksi Storm kohtasi Uusimaa -liigan pronssiottelussa PT-80:n, tosin häviten kyseisen ottelun maalein 4-1. Parhaana saavutuksena mainittakoon kauden päätösturnauksen voitto Kellokoskella, jonka loppuottelussa Storm kellisti KaVon. Loppusaldona kaudesta 2005-2006 voidaan sanoa: 9 voittoa, 13 tappiota ja 3 tasapeliä.
Kaudella 2006-2007 yhdistyivät Jääkiekkoliitossa Uudenmaan ja Helsingin alueet eteläiseksi alueeksi ja tämä fuusio tiesi loppua perinteikkäälle Uusimaa -liigalle. Alkuun Stormin piti osallitua johonkin SJL:n eteläisen alueen sarjaan, mutta kesällä 2006 seurajohdon korviin kantautunut tieto Mäntsälässä pelattavasta MHL -liigasta sai suunnitelmat muuttumaan. Liittyminen MHL:n joukkuekatraaseen osoittautui lopulta Stormin historian parhaaksi ratkaisuksi ja myös kaukalossa alkoi joukkueen kahden ensimmäisen vuoden aikana tehty kova työ tuottaa tulosta. Kausi MHL:ssa päättyi voitonjuhliin, Stormin raivatessa syksyllä tiensä ylempään loppusarjaan ja ylemmässä loppusarjassa finaaliin. Finaaliotteulussa Storm kellisti tiukkojen vaiheiden jälkeen edelliskauden mestarin Shadowsin Lahdesta. Voiton lisäksi mainitsemisen arvoista on myös se, että edelliskaudella Uusimaa -liigassa kakkoseksi sijoittunut Gentlemen Mäntsälästä jäi kaudella 2006-2007 Stormin taakse. Tällä huomiolla ei sinällään ole mitään tarkotusta mollata Gentlemenejä tai nostaa Stormia turhan takia tietyn vastustajan yläpuolelle, vaan ainoastaan todeta että kokonaisuudessaan Stormin peli toimi kaudella 2006-2007 juuri niin kuin alusta asti oli suunniteltukin. MHL -otteluiden lisäksi Storm osallistui turnauksiin Keuruulla, Längelmäellä, Parkanossa ja Ylöjärvellä. Turnauksissa menestys oli vaihtelevaa, mutta kokonaisuus turnausreissuista jäi selkeästi plussan puolelle. Lopullinen saldo kaudesta 2006-2007 oli seuraavanlainen: 18 voittoa ja 6 tappiota. Tasapelejä kaudella 2006-2007 ei nähty yhtään.
Kausi 2007-2008 sujui kokonaisuutena varsin kaksijakoisissa tunnelmissa: Alkukaudesta joukkue selkeästi kärsi jonkin sortin ”mestaruuskrapulasta” ja vain vaivoin sai runnottua itsensä MHL:ssa ylempään loppusarjaan. Kevätkaudella pelatusta ylemmästä loppusarjasta voidaan taasen sanoa, että siellä peliesitykset paikkapaikoin näyttivät jopa erinomaisilta, mutta niiden vastapainoksi nähtiin sitten muutama todellinen rimanalitus ja loppujen lopuksi yksi niistä maksoi paikan MHL:n loppuottelussa. MHL:n sijoitukseksi jäi lopulta kolmas sija, joukkueen kukistettua liigan pronssiottelussa paikallisen Gentlemenin lukemin 7-1. Turnausmenestys kaudella 07-08 oli myös oikeastaan kuin pienoiskuva koko kaudesta: Kaksi kolmossijaa ja kerran viides. Kaudella 07-08 Storm pelasi yhteensä 24 ottelua ja niistä saldoksi jäi 13 voittoa ja 11 tappiota.
Kaudella 2008-2009 Storm osallistui vanhan kunnon MHL:n lisäksi ensimmäistä kertaa historiansa aikana SJL:n kilpakiekkosarjoihin. Ns. ”oikean lätkän” pariin siirtyminen osoittautui oikeaksi ratkaisuksi ja joukkue nousikin heti syksyllä pelatun V -divisioonan alkusarjan voiton jälkeen IV -divisioonan jatkosarjaan. Menestys jatkui kevätkaudella pelatussa IV -divisioonassa ja kauden päätteeksi Hyvinkää Stormin nimi komeili kyseisen sarjan taulukon ykköspaikalla. Stormin pelit MHL:ssa sujuivat pääsääntöisesti hyvin, missä kauden päätteeksi saavutettiin sama tulos kuin edelliselläkin kaudella, eli pronssiottelun voitto ja kolmas sija. Totuuden nimissä on sanottava, että MHL -pelit kärsivät joukkueen panostuksen ollessa divaripeleissä ja monesti Mäntsälän jäähallilla nähtiin lauantaiaamuisin edellisen myöhäisillan divaritaisteluista uupuneita ja kolhuja saaneita miehiä. Kokonaisuuteena Hyvinkää Stormin toiminnan 5 -vuotisjuhlakautta voidaan pitää seuran historian tähän asti menestyksekkäimpänä yhden sarjanousun, sarjavoiton ja kolmossijan lisäksi kokonaissaldon kaudesta näyttäessä 28 voittoa, 4 tasapeliä ja ainoastaan 6 tappiota.
Kaudella 2009-10 Storm jatkoi siitä mihin edelliskaudella lopetettiin. Pelit alkoivat syksyllä IV -divisioonan alkusarjassa ja syyskausi sujuikin sen verran mallikkaasti, että joulutauon jälkeen Storm jatkoi pelejään III -divisioonan alemmassa loppusarjassa. Tällä kaudella Storm siirtyi pelaamaan kotiottelunsa Hyvinkään jäähallin ns. päänäyttämön puolelle ja kyseinen muutos aiheuttikin alkukaudesta jonkin verran pelillisiä ongelmia kaukalon suuremmasta koosta johtuen. Sen verran sitkeästi Storm syksyllä kuitenkin taisteli, voittaen oikeat pelit oikeaan aikaan, että ennen joulutaukoa joukkueen nimi komeili IV -divisioonan alkusarjan ykköspaikalla. Vuodenvaihteen jälkeen alkoi jälleen uusi tarina Storm -historiassa joukkueen noustua pykälää ylemmäs III -divisoonaan. Kovinkaan moni ei varmaan alkuun tiennyt mitä tulevilta peleiltä odottaa, mutta hyvin nopeasti paljastui totuus Stormin tasosta kyseisellä sarjaportaalla. Talven aikana joukkueen peli hitsautui uomiinsa ja kauden tärkeimmillä hetkillä taisteltaessa seuraavan kauden sarjapaikasta nähtiin koti- ja vierasotteluissa työmoraaliltaan parempi ja yhtenäisempi Storm mitä koskaan aiemmin. Muutamaa pohjanoteerausta lukuunottamatta ja huolimatta seurahistorian pisimmästä sairaslistasta, onnistui Storm tavoitteissaan ”kolmosessa” paremmin kuin varmaan kukaan uskalsi odottaa. Sarjapaikka säilytettiin kirkkaasti ja lopulliseksi sijoitukseksi tuli lopulta kolmosdivarin alemman loppusarjan kakkostila ainoastaan taitavan A-Rangersin noustessa korkeammalle. Jos edellisen kauden jälkeen saattoi sanoa kauden olleen seurahistorian menestyksekkäimmän, niin urheilullista loppusaldoa tarkastellessa ei kausi 09-10 paljoa huonommaksi jää. Lopulliseksi saldoksi kauden 29:stä pelatusta ottelusta jäi 21 voittoa, 1 tasapeli ja 7 tappiota.
Kausi 10-11 muodostui lopulta urheilullisesti seurahistorian huonoimmaksi. Viitteitä vaikeuksista oli jo näkyvissä kauden alun ensimmäisissä harjoituspeleissä, mutta lopulta pelilliset ongelmat konkretisoituivat vasta kovassa III-divisioonan alkulohko 1:ssa: Storm saalisti alkulohkossa ainoastaan yhden voiton seitsemässä pelissä ja tuo ei missään tapauksessa riitä mihinkään kahdeksan joukkueen yksinkertaisessa sarjassa. Vaatimattomat otteet alkulohkossa tiesivät sitä, että keväällä pelit Stormilla jatkuivat IV-divisioonan jatkosarjassa. Pelit IV:n jatkosarjassa eivät jatkuneet yhtään sen paremmin joukkueen hävitessä sarjan kolme ensimmäistä otteluaan. Nämä tappiot tiesivät sitä, että seurahistorian pisin tappioputki sarjapeleissä oli tosiasia:Â 9 häviötä putkeen. Lopulta Stormin sijoitukseksi muodostui 12 joukkueen IV:n jatkosarjassa 7. sija. Kauden lopussa Storm järjesti kotiturnauksen, joka totteli nimeä ”Harlekiiniturnaus 11”. Turnauksen järjestelyt onnistuivat seuran puolesta varsin mallikkaasti, mutta urheilullisesti Stormin esitykset turnauksessa olivat kuin pienoiskuva koko kaudesta: yksi voitto, yksi tappio ja turnauksen pronssipelissä tappio Suomenniemen Urheilijoille. Lopulliseksi saldoksi kaudesta muodostui sarja- ja harjoituspelit mukaanluettuna 10 voittoa, 3 tasapeliä ja 17 tappiota.
Kaudella 11-12 Hyvinkää Storm lähti mittaamaan tasoaan III-divisioonan karsintasarjaan ja tämä päätös osoittautuikin kaikin puolin oikeaksi. Joukkue varmisti paikkansa kolmosen jatkopeleissä voittamalla putkeen neljä ensimmäistä karsintapeliä ja muutenkin tekemisen meininki karsintasarjassa oli suurimmaksi osaksi kohdillaan. Kolmosen jatkosarjassa joukkue asetti tavoitteekseen pääsyn keväällä pelattaviin neljän joukkueen pudotuspeleihin. Kiitos koko kautta leimanneiden ailahtelevien otteiden lopulliseksi sijoitukseksi muodostui kuudes sija viidentoista joukkueen yksinkertaisessa sarjassa ja joukkue jäi lopulta neljän pisteen päähän viimeisestä playoff -paikasta. Kuvaavaa Stormin otteille jatkosarjassa oli se, että joukkue pystyi puristamaan voiton mm. karsintaan ValKia vastaan matkanneista Mäntsälän Jää-Tiikereistä, mutta menetti yhteensä 5 pistettä tappioiden ja tasapelien muodossa sarjataulukossa alemmas sijoittuneita joukkueita vastaan. Sama ilmiö oli havaittavissa myös yksittäisten pelien sisällä: yhden erän joukkue saattoi pelata kauden parasta peliään jatkaakseen seuraavassa erässä kauden huonoimmalla pelillä. Kokonaissaldo kauden peleistä oli seuraava: 11 voittoa, 3Â tasapeliä ja 12 tappiota.
Kauden 12-13 alku oli Stormille karmaiseva. Hyvistä pelillisistä otteista huolimatta ensimmäisen sarjapelin voiton jälkeen joukkue ajautui peräti 6 ottelun tappioputkeen ennen kuin taisteli tasapelin NUPS:sta. NUPS pelasi myöhemmin kaudesta play-offeja noususta Suomisarjaan, joten tasapeli todisti kaikille, että Stormilla oli kasassa kova nippu huolimatta uskomattoman vaikeasta kauden alusta. Tappioiden myötä vauhtia jouduttiin hakemaan IV-divisioonasta ja loppukausi olikin enemmän tai vähemmän pelailua. Kuvaavaa tasoerosta oli ottelutulokset 22-2 ja 19-3. Motivaationsa ja terveytensä säilyttäneet pelaajat pääsivätkin kaunistelemaan pistetilejä loppukaudesta. Kauden lopuksi Storm järjesti vielä kotiturnauksen yhdessä Storm Teamin kanssa ja omassa turnauksessaan divarijoukkue nappasi pytyn kotiin. Yhteensä Storm voitti 17, pelasi 2 tasan ja hävisi 11 yhteensä 30 ottelustaan.
2013-14 oli Stormin 10-vuotisjuhlakausi ja kauteen lähdettiin kovin odotuksin, sillä joukkueen nimilista näytti vahvalle ennen kauden alkua. Tummia pilviä oli kuitenkin havaittavissa jo ennen sarjan alkua, kun loukkaantumisia tuli toisensa perään. III-divisioonan alkulohkon ottelut olivat kaikki tasaisia vääntöjä ja lopulta paikka ylemmässä loppusarjassa jäi 3 pisteen päähän. Alkusarjan parin ottelun töppäilyt maksoivat paikan ylemmässä loppusarjassa. Alempaan sarjaan Storm ei saanut pettyneenä viimeistä rutistusta kentälle vaan hävisi putkeen 5 ottelua. Tammi-helmikuun vaihteen perinteinen Stormin sisäinen Winter Classic -tapahtuma kokosi rivit jälleen yhteen ja loppukaudesta Storm napsi enemmän voittoja. Kauden lopuksi Storm pelasi vielä muutaman ystävyysottelun, joissa vastustajat olivat vastaantulijoita. 28 ottelusta saldona oli 11 voittoa 2 tasapeliä ja 15 tappiota.
Keväällä 2014 Jari Sulonen jättäytyi sivuun seuran hallituksesta ja samalla luopui hallituksen puheenjohtajan tehtävistä. Samassa yhteydessä Petri Isometsä luopui omasta paikastaan seuran hallituksessa. Molemmat poisjäämiset tapahtuivat yhteisymmärryksessä ja niihin ei sisälly dramatiikkaa. Tämän jälkeen seuralle valittiin uusi hallitus, jossa puheenjohtajaksi nimettiin seuran pitkäaikainen pelaaja ja toimihenkilö Santtu Järvinen, varapuheenjohtajana ja toiminnanjohtajana jatkaa Jussi Viuhko, rahastonhoitajana Antti Rantanen, Lasse Katajamäki jatkaa hallituksen jäsenenä sekä toisena uutena jäsenenä hallitukseen nimettiin Storm Teamin joukkueenjohtajana toiminut Tommi Söderqvist.
14-15 kaudella käännetään Stormin historiassa uusi lehti. Ensimmäistä kertaa Stormin harjoituksissa ja aitiossa nähdään päätoimiset valmentajat ja pienin askelin eteenpäin mennyt joukkue astuu jälleen pienen askeleen harrastekiekkoilusta kohti kilpaurheilua.
Pelattujen kausien pelaajatilastot, ottelu- ja turnausraportit löytyvät näiltä sivuilta.
Otteluhaasteita otamme mielellämme vastaan kaikkialta Suomesta ja myös ulkomailta. Pyrimme myös mahdollisuuksien ja realiteettien mukaan vastaamaan haasteisiin.