16.2.2014 Hawks- Storm 2-9

Stormin paha loukkaantumiskierre alkoi olla takanapäin ja vaikka esimerkiksi Petri Isometsän kausi on ohi ja Olli Leppänen kärsii kylkivammasta pari muun poissaolon ohella, niin tällä kertaa ottelun kokoonpanoon oli tyrkyllä peräti 24 innokasta pelimiestä ja edellisen viikon harjoituksissakin porukkaa pyöri neljän kentällisen verran. Järvenpäähän lähtenyt kokoonpano oli peliin hyvin valmiina ja Storm murkasi vastustajan 2-9.

Ensimmäisessä erässä Hawks vyörytti muutaman vaarallisen hyökkäyksen tuomalla sinisien yli ja hakemalla toiseen ja kolmanteen aaltoon syöttöjä. Storm oli hereillä, puolusti tiukasti ja hyökkääjät tulivat alas, joten tuhannen taalan maalipaikkoja ei päässyt syntymään omaan päähän. Ja kun puolustusvelvoitteet hoidetaan hyvin, aukeaa yleensä hyviä hyökkäyspaikkoja toiseen päähän. ”3*Mikko” -ketju eli Ahokas, Eskola, Glans koitti survoa kiekkoa väkisin maaliin ennen kuin Ahokas malttoi laittaa riparin maalin kattoon ja Storm vei avauserän 0-1. Avauserässä Storm oli niskan päällä mistä kertoo maalivahtien torjunnat 17-9.

Toisen erän alkuun Stormin viisikko unohti keskialueen varmistuksen ja Hawks tasoitti 2 vs 1 hyökkäyksestä. On kyllä sanottava, että kovin montaa ylivoimahyökkäystä pelissä ei omiin tullut ja yleensä ottaen kaikki viisikot pelasivat omaan päähän hyvin. Erässä Storm sortui turhiinkin jäähyihin ja Hawks sai pelistä otetta onnistuen myös kertaalleen ylivoimalla. Storm kesti kuitenkin mm. yhden 5 vs 3 alivoiman. Koskinen oli onnistunut kertaalleen jo erän alussa veivaamaan kiekon maalin edestä Timo Lindholmin passista hienosti maaliin, mutta 2-3 osuma käänsi pelin otteen selkeästi Stormille. Siinä Koskinen veivasi koko puolustuksen pihalle, nousi röyhkeästi maalin eteen ja pisti kiekon maalivahdin längistä maaliin. Tony Saarinen teki 2-4 Mikko Eskolan passista ja viimeistään 2-5 osuma nosti Stormin itseluottamuksen pilviin. Saarto malttoi pitää kiekkoa ja ottaa puolustajat itseensä ennen kuin lähetti Lindholmille namupassin takatolpille ja Limppu sai laittaa kiekon tyhjään verkkoon. Tässä vaiheessa näytti, että Storm luistelee vastustajalta jalat alta ja vie kaikki kaksinkamppailut. Erän aikana mm. Tuomas Muotka oli kahteen kertaan yksin läpi Saarisen ja Komulaisen tarjoiluista, mutta molemmilla kerroilla Hawksin veska veti pidemmän korren.

Kolmannessa erässä Storm sitten meni menojaan. Vastustajalle pointsit kotiin, että joka jannu yritti pelata kiekkoa loppuun asti. Kulmissa taklaukset vietiin loppuun, eikä Storm ilmaiseksi mitään saanut. Tällä kertaa tahtotila ja halu voittaa oli kuitenkin hyvinkääläisillä tapissaan. Muotka onnistui kolmannessa läpiajossaan Eskolan passista ja tilanne oli erän alkuun jo 2-6. Tämän jälkeen Muotkan ketjua pääsi pyörittämään näyttävää ylivoimaa. Kiekko kulki kaikilla miehillä ja lopulta vahvan pelin pelannut Petteri Suomi passasi poikittain puolustajana YV:ssä olleelle Eskolalle, Eskola toi maalin kulmalle, harhautti veskan ja syötti maalinkulmalta molarin takaa Saariselle tyhjän maalin ja parin sohaisun jälkeen taululle 2-7. Eskola on viime matseissa ottanut playmakerin roolin ja tässäkin pelissä syöttöpiste oli kapteenille jo neljäs. Ketjussa pelanneella Komulaisella oli myös omat huippupaikkansa, mutta kiekko ei löytänyt maaliin asti millään. Komulainen pelasti muuten vahvasti luoden tilanteita ja voittaen järjestäen kulmaväännöt pakkien kanssa. Liekeissä pelannut viisikko Saarto (2+1) – Koskinen (2+2) – Lindholm (1+3) – Vitikainen (0+1) – Pulkkinen onnistui vielä kahdesti. Saarto lämäsi Koskisen passista järkyttävän pommin maalin kattoon one-timerilla ja sai myös viimeiseen maaliinsa poikittaissyötön Koskiselta.

Kaiken kaikkiaan maalivahti Mikko Laukkasen johdolla puolustuspeli oli omalla alueella erinomaista. Ripareissa oli miehet kiinni ja oman maalin edusta pysyi kurissa. Laukkasella oli 30 torjuntaa vastustajan 42 vastaan ja kaksi maalia omiin on näissä sarjoissa vähän. Eikä heikkoja lenkkejä löytynyt viisikoistakaan. Nöyrää peliä, mutta uskallettiin pelata kiekkoa myös kiekollisena, eikä vain roiskittu hätäisesti. Pistemiehien ja mainittujen lisäksi on pakko ottaa esiin myös Juhani Mattilan vahva panos pelin joka osa-alueella. ”Iso-Keitto” Saarinen pokkasi tehot 2+2 ja ikämiehen ikään ehtinyt nestori on enää 10 pisteen päässä 300 tehdystä pisteestä Stormin pelipaidassa. Hauska yksityikohta: Stormin 9 kakkosesta 4 meni Laitiselle ja 3 Kirjolle – en tiedä oliko sitten ihan jokaisessa tuomari väärässä =) Tästä on hyvä jatkaa. Stormin kauden viimeinen kotiottelu pelataan 28.2. perjantaina, jolloin Hyvinkään luolassa vastassa on RAMS.