9.3.2015 HAWKS – STORM 5-5

Storm sai sunnuntai-iltana vastaansa Järvenpäässä hyvin valmistautuneen ja erinomaisella asenteella peliin tulleen kotijoukkueen. Hawks olisi voitolla säilyttänyt vielä mahdollisuutensa lohkovoittoon. Storm onnistui kuitenkin raapimaan pelistä tarvittavan pisteen, jolla käytännössä lohkovoitto varmistui ja sitä kautta kausi jatkunee play-offeissa. Lohkovoiton karkaaminen vaatisi runsasmaalista tappiota lauantain kotipelissä, jossa vastassa on sarjajumbo Näädät. 5-5 tasapeli oli lohkossa ensimmäinen kotipistemenetys Hawksille. Stormilta illan hahmoksi kohosi kapteeni Mikko Eskola, joka tälläsi tehot 2+2.

Kuten sanottua, Hawks tuli peliin ryminällä ja jaksoi neljällä vitjalla painaa läpi ottelun erittäin fyysisellä linjalla. Joukkue veti jokaisen taklauksen loppuun asti, eikä antanut senttiäkään ylimääräistä tilaa hautoa kiekkoa. Jopa alivoimalla kotijoukkue iski kimppuun kahdella miehellä kuin herhiläiset. Hatunnosto järvenpääläisille siitä, että tarjosivat ehkä yllättäen tämän loppusarjan kovimman vastuksen Stormille. Ensimmäisen kerran kiekko oli Stormin verkossa jo 38 sekunnin jälkeen. Puolen minuutin vaihto, pitkä kiekko, väsynyt viisikko puolustamassa, aloituksen jälkeen kiekko jäi pyörimään pisteen sisään ja vastustajan sentteri veti kääntölaukauksella kiekon tolpan kautta maaliin. Muuten ensimmäisessä erässä jaeltiin rangaistuksia Hawksille 8 ja Stormille 4 minuuttia. Jakauma oli pelitapahtumiin nähden OK. Storm oli pelillisesti koko ottelun vähän niskan päällä, mutta Hawks loi vaarallisia paikkoja aktiivisen pelityylinsä ansiosta. Rapatessa roiskuu ja siksi Hawksilla oli aineksia kovempaankin jäähysumaan, mutta tällä kertaa näin. Avauserän viimeiset 8 minuuttia olivat lähes kokonaan Stormin ylivoimaa, mutta Hawksin kova ja aggressiivinen alivoima yllätti Stormin. Toki siellä oli hyviäkin maalipaikkoja, mutta parempaakin ylivoimaa on Stormilta nähty.

Toisen erän alkuun jää oli turmiollisen märkä. Kiekko jäi joka jannulta vesilätäköihin ja puolen minuutin sutimisen jälkeen Hawksin pakki tarjosi sen hyökkäysalueella vuorostaan Tuomas Muotkalle. Muotka ehti syöttää laukaisupaikalle Lindholmille ennen kuin kaveri tuli takaviistosta. Tasapainon menettämisen jälkeen ilmeisesti polvi osui ohimon seutuville ja taju hetkeksi pois. Pari vaihtoa myöhemmin Storm tasoitti 1-1. Eskola syötti 2 vs1 hyökkäyksessä Toni Pulkkiselle, jonka mailankärjellä sutaisu pomppi ropelina maaliin – kaikki lasketaan. Maalissa pelannut Ville Tauriainen sai hieman erikoisen jäähyn, kun kiekko pomppasi maalin takana mailoista maalivahdin syliin – pelin viivyttämisestä 2 minuuttia. Alivoima Stormilla toimi koko pelin hyvin ja tässä Eskola katkaisi vastustajan avauksen ja paineli läpiajoon. Komean harhautuksen jälkeen maalivahti jäihin ja kiekko maalin takayläkulmaan – 1-2 Stormille. Toinen erä oli ainut, jossa Hawks sai enemmän laukauksia ja painetta Stormin päähän. Pääosin viisikot ja Tauriainen jaksoivat taistella, mutta niin vain Hawks sai pari maalia puserrettua. Erä näytti päättyvän 3-2 kotijoukkueen johtotilanteeseen, mutta Koskisen kenttä iski viime sekunnilla. Ylivoimalla kiekko oman maalin takana, kun aikaa oli jäljellä 10 sekuntia. Kaikki syötöt naksuivat kohdalleen, Koskinen toi kiekon alueelle, jätti Eskolalle, joka vielä malttoi passata maalin eteen nousseelle Henri Nurmelle. Nurmen röpelökiekko ylitti maaliviivan juuri kun summeri soi. Stormin onneksi kiekko ehti ylittää maaliviivan ja tässä voitaneen puhua todellisesta koppimaalista.

Kolmanteen erään Storm sai luotua peliä ja maalipaikkoja taas enemmän, mistä kertovat maalivahtien torjunnat 15-9. Hawks tuli edelleen iholle hanakasti, mutta ehkä jalka alkoi sen verran painaa, että Storm ehti ottaa tarvittavan tilan itselleen. Storm ei muutenkaan säikkynyt kovaa kontaktipeliä, vaan uskalsi mennä kiekoille ensimmäisenä ja ottaa iskuja vastaan – sillä näitä matseja usein käännetään. Maaleja tehtiin tasatahtiin. Ensin Hawks 4-3 johtoon. Sitten Stormin Timo Lindholm taisteli väkisin Juho Pikkupirtin viivavedon reboundin verkkoon ja 4-4. Molempien joukkueiden peluutusjärjestyksessään kakkosviisikot tekivät 4 maalia. 5-4 oli kahden maalin miehen Lari Ylikarjulan käsialaa. Stormin tasoituksen 5-5 iski kukapa muu kuin Eskola. Koskinen lähetti keskialueella Pulkkisen matkaan, tämä heitti hyökkäysalueella poikittain Eskolalle ja ehkäpä ottelun kolmas yritys suoraan syötöstä maalivahdin jalkojen väliä kohti tuotti tulosta. Viimeiset 6 minuuttia Storm piti vain verkkonsa puhtaana varmistellakseen lohkon kärkipaikan.

Storm ei ottelussa päässyt aivan parhaimpaan vireeseen, mitä viime matseissa on nähty. Avauspeli ja karvauspeli eivät olleet aivan totutulla tasolla. Oli sitten syy poissaoloissa tai vastustajan hyvyydessä, niin päätä ei kannata laittaa pensaaseen. Kaiken kaikkiaan joukkue vähän heikompanakin päivänä kuitenkin pelasi OK hokia ja henkisesti tasuri oli kova suoritus. Kukaan ei provosoitunut kovasta pelistä ja parista kyseenalaisestakin tilanteesta – mm. viimeisellä minuutilla Eskolaa vedettiin kiekottomana miehenä polvitaklauksessa. Fyysiseen peliin vastattiin ja noustiin hallitsemaan kiekollista peliä vastustajan aggressiivisesta taklauspelistä huolimatta. Seikkoja, jotka nousevat mahdollisissa EKS välierissä isoon rooliin. Mainittava on kolmosviisikon hyvä peli. T. Tomminen – Glans – Saarto – Leppänen – Laitinen tekivät mitä piti, vastasivat haasteeseen, taistelivat, menivät ensimmäisenä kiekolla, avasivat simppelisti ja loivat sivussa tukun maalipaikkoja.

Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan lauantaina 14.3. Näätiä vastaan Hyvinkäällä klo 18:30.