3.2.2017 GRANI2 – STORM 6-4

Storm suuntasi myöhään perjantai-iltana Kauniaisiin taistelemaan pisteistä Grani2:sta vastaan. Sarjataulukon perusteella Storm lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta jälleen kerran nähtiin että kolmosdivarissa jokaiseen otteluun tulisi lähteä puhtaalta pöydältä. Vaikka Storm lähtikin kamppailuun hyvällä asenteella ja valmistautuneena, silti Granin taisteluilme ja fyysinen peli pääsi yllättämään.

Peli alkoi hyvinkääläisten kannalta maukkaasti, kun erinomaisen ottelun pelannut Henri Nurmi yllätti puolustajanpaikalta niin ikään hyvin pelanneen kotijoukkueen kopparin, Tommi Lahtisen. Granin tasoitus nähtiin vain muutama minuutti myöhemmin, kun Storm oli omalla alueella täysin kujalla vastustajan paineen alla. Ensimmäinen erä, kuten koko ottelukin, oli varsin kliininen ja noudatti pitkälti samaa kaavaa; Storm pitää kiekkoa ja Grani karvaa todella aggressiivisesti estäen hyökkäysalueelle pääsyn ja iskien toistuvasti todella vaarallisilla vastahyökkäyksillä. Erän loppupuolella nähtiin vaarallisen näköinen tilanne, kun  Sami Mansikkamäki taklasi rumannäköisesti jalalla Stormin Joni Koskista. Kossu kuitenkin selvisi tilanteesta ehjin nahoin, ja hyvinkääläiset pääsivät tilanteesta kahden minuutin ylivoimalle, joka jatkui aina toisen erän puolelle.

Hyvinkääläisten ylivoima oli läpi ottelun, muutamaa poikkeustilannetta lukuun ottamatta, surkeaa. Vaikka maali juuri ja juuri tasakentällisin syntyikin, niin käytännössä Grani teki alivoimamaalin läpiajosta, kun Teemu Komulainen kadotti kiekon omiin jalkoihinsa siniviivalla ja toinen viivapelaaja unohti varmistuksen kokonaan. Vaikka Grani joutuikin rikkomaan kiekkovarmempia hyvinkääläisiä vastaan toisessa erässä kolmesti, niin salamapaidat eivät ylivoimalla osuneet. Ei koko ottelussa, vaikka kuudesti päästiinkin yrittämään. Erän lopulla kotijoukkue noudatti hyväksi todettua kaavaa, panosti vastahyökkäyksiin, ja moisen jälkitilanteesta niittasikin erän päätöslukemiksi 3-1.

Kolmannen erän alussa Granin pelaaja nöyryytti kolmea Storm -pelaajaa maalin takana, nappasi kiekon itselleen ja syötti sen täysin vapaana maalin edessä olevalle joukkuetoverilleen, jolla oli helppo tehtävä laukaista kiekko reppuun – ja tämäkin maali oli siis alivoimamaali. Ajassa 55.09 nähty 5-1 maali näytti olevan jo lopun alkua, mutta Storm pääsi vielä peliin mukaan. Joonas Tomminen teki kauden avausmaalinsa, ja niin ikään kauden avauspisteensä saalisti syötön muodossa Mikko Järvenoja. Minuutti tästä ja oli Stormin vuoro iskeä alivoimalla. Sami Räsänen toi kiekon läpi keskialueen suoraviivaisesti, mutta sitäkin verkkaisemmin. Kotijoukkue ei tässä ehkä koko sarjakauden hitaimmassa keskialueen ylityksessä nähnyt vaaraa ja liukui vaihtoon, ja kaikkien yllätykseksi Storm pääsikin hyökkäämään kolmella yhtä vastaan. Rambo Räsäsen riparit reppuun rusikoi Juuso Saari. 5-3 tilanteessa ja muutama minuutti ennen päätössummeria Stormin hyvä kiri kuitenkin lässähti, kun kapteeni Mikko Eskola passitettiin jäähyboksiin ehkä hieman heppoisin perustein. Grani löi naulan arkkuun ylivoimalla ajassa 58.48. Eskola punnersi vielä kavennusmaalin viimeisellä minuutilla, mutta se oli laiha lohtu tässä 6-4 päätyneessä koitoksessa.

Ei Storm missään nimessä huonosti pelannut, mutta vastustajan voitonnälkä oli selkeästi kovempi. Granin aggressiivinen karvaus ja kova luistelu yllätti, mutta ei ottelu siihen kaatunut. Omalla alueella tuli kohtalokkaita jäätymisiä, ylivoimapeli ja viimeistely oli tehotonta. Kaikki kunnia vastustajalle, ansaitut pisteet. Jos jotain hyvää hyvinkääläisten pelistä haluaa löytää, niin edes 5-1 tappioasemassa ei minkäänlaisia luovuttamisen merkkejä ollut luvassa, laukaukset voitettiin 51-42 ja ottelussa otettiin vain yksi jäähy. Jatkosarjaa on neljä ottelua jäljellä, ja jostain on löydettävä se yksi vaihe lisää jotta tällaiset ottelut voitetaan. Seuraavan kerran Storm pelaa tulevana lauantaina, kun rakkaan naapurikaupunkimme Riihimäen oma PT-80 saapuu vieraaksi Hyvinkäälle. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 13.30.