18.2.2016 EVU – STORM 4-4

Syksyllä samassa alkulohkossa pelanneet ja keskinäisen kohuottelunsa myötä aina valtakunnan tason otsikoihin päässeet Etelä-Vantaan Urheilijat ja Hyvinkää Storm kohtasivat lauantaina 18.2 toistamiseen tällä kaudella Myyrmäen illassa. Edelliskohtaamisen saaman julkisuuden myötä varmaan moni paikalle saapunut odotti jotain 2000-luvulle päivitettyä versiota gladiaattoritaistelusta, mutta tällä kertaa sellaista spektaakkelia odottaneet joutuivat pettymään. EVU ja Storm esittivät tällä kertaa yleisölle varsin vauhdikkaan ja tasaväkisen kolmosdivariottelun joka päättyi lopulta varsin oikeudenmukaisesti pistejakoon lukemin 4-4.

Ottelun ensimmäinen erä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän ja maalinteossa erässä onnistui ainoastaan EVU, kun jo ajassa 2:11 pääsivät yllättämään ensimmäisen kerran muuten oikein hyvän ottelun pelanneen Ville Karnarannan. Tämän enempää ei putkien väliin kumpikaan joukkue erässä osunut ja päähuomion erässä kiinnitti molemmissa päässä hyviä torjuntoja esittäneet maalivahdit.

Toiseen erään Storm laittoi lisää kierroksia koneeseen ja alkoi vyöryttämään peliä EVU:n päätyyn. Ajassa 28:48 kapteeni Mikko Eskola otti roolia ja laittoi lukemat tasoihin tutulla napakalla rannevedolla. Tästä ei mennyt kauaa kun Sami Räsänen rytmitti peliä ja loi avopaikan Juho Pikkupirtille latasi kiekon suoraan syötöstä verkkoon. Pikkupirtin maalin jälkeen lähdettiin jäänajotauolle. Jäänajon jälkeen Storm jatkoi pirteitä otteitaan, kun ajassa 33:07 kippari Eskola viimeisteli illan toisen maalinsa Jussi Saarron toimiessa syöttäjänä. Toisessa erässä ajassa 35:51 passitettiin Stormilta Teemu Komulainen jäähylle ja EVU pääsi esittelemään parasta asettaan eli ylivoimapelaamista. EVU:n ylivoima lopulta tuotti tulosta ajassa 37:38 ja lukemat 2-3:n. Näissä lukemissa siirryttiin myös kolmanteen erään.

Kolmannen erän alussa hyvän ottelun pelannut Timo Lindholm  pääsi esittelemään maalintekotaitojaan ja siirsi kovalla lämärillä suorasta luistelusta Stormin 2-4 johtoon. Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä Stormin kannalta oikein hyvältä. Stormin hyvä rytmi kuitenkin rikkoontui hyvin nopeasti Kulmalan maalin jälkeen joukkueen saadessa pari peräkkäistä kaksiminuuttista. Ensimmäisen kakkosen Storm kesti vielä hyvin, mutta toisen aikana ajassa 47:52 pääsi EVU rokottamaan toistamiseen ylivoimalla ja lukemat taululla muuttuivat 3-4:n. Hyvin pian kavennuksen jälkeen EVU:n pakki heitti kiekon katsomoon ja Storm pääsi ylivoimalle. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta heti ylivoiman jälkeen soi Stormin päädyssä. EVU:n jäähyn päättyessä tuli Stormin viisikolle merkkausvirhe ja jäähyltä päässyt EVU:n pelaaja vapautettiin suoraan aitiosta läpiajoon. Stormin Teemu Komulainen lähes sai EVU:n miehen luisteltua kiinni, mutta joutui mailalla häiritsemään sen verran että tuomarin käsi nousi pystyyn. Tämän jälkeen tuomarit palaveerasivat hetken ja tämän jälkeen toinen tuomareista nosti kädet pään päälle rangaistuslaukauksen merkiksi ristiin. Rangaistuslaukauksesta EVU:n pelaaja ei erehtynyt ja tasoitti lukemat 4-4:n. Vaikka tuomarilinja oli läpi ottelun ihan kelvollinen, niin on varsin tulkinnanvaraista oliko rankkari tästä tilanteesta oikea päätös varsinkin kun toinen tuomari oli jo alkuun passittamassa rikkeen tehnyttä Komulaista jäähylle. Noh, oli tai ei, niin ei se silti poista sitä tosiasiaa, että Stormilla olisi ollut paikat aiemmin itse tehdä useampi maali ja toisaalta EVU olisi yhtä hyvin voinut tasoittaa ottelun ylivoimalla. Tämä maali jäi ottelun viimeiseksi ja taululla loppulukemat 4-4. EVU:n tasoituksen jälkeen Stormilla oli vielä useampi paikka ylivoimalla ja sai vyörytettyä peliä muutenkin EVU:n päätyyn, mutta tässä vaiheessa kuvioon astui mukaan muutamassa aiemmassakin ottelussa vaivannut tehottomuus; Näennäisesti siirrellään kiekkoa, mutta kunnon laukaukset sekä nälkäinen ripareille, irtokiekkoihin ja maskiin meno jäävät puuttumaan. Lopussa myös EVU sai hiukan painetta luotua Stormin päätyyn, mutta lisää maaleja ei syntynyt.

Ottelun loppulukemat siis 4-4 ja kenttätapahtumien perusteella lopulta varmaan aika oikeudenmukainen lopputulos molemmille joukkueille. Joukkueilla oli hetkensä eikä kummallekaan sattunut missään vaiheessa täydellistä notkahdusta. Ottelussa esiintyi myös Stormin puolustuksessa uusi mies, muutaman vuoden takaisista KeuPa:n Mestis -karsinnoista HC Vissyn kautta Stormiin saapunut Santtu Kulmala, joka pelasi vähäisestä jäätuntumasta huolimatta kelpo ottelun. Aiemmista alkusarjan tapahtumista huolimatta tai niistä johtuen ottelu oli myös hyvin siisti eikä minkäänlaisia ylilyöntejä ollut havaittavissa. Ehkä parempi niin, sillä jos ottelussa olisi isoja rangaistuksia jaettu niin Federaatio tuskin olisi jättänyt syksyn tapahtumia huomioimatta lisärangaistuksia määrättäessä. Stormin pelit jatkuvat lauantaina 25.2 klo 17 alkaen Hyvinkäällä, jolloin vieraaksi saapuu lohkoykkönen Viikingit Akatemia.