14.2.09 HeTi – Storm 5-12

Lauantaina 14.2 Storm kävi vieraspelireissulla Malmilla kaappaamassa pisteet IV -divarin jatkosarjassa aiemmissa peleissä vahvoja otteita esittäneeltä Helsingin Titaaneilta.Ottelu käynnistyi Stormilta kaikin puolin tahmeasti ja jo reilun seitsemän minuutin jälkeen taululla seisoivat 2-0 lukemat kotijoukkueelle. Ajassa 8:02 Stormin Mika Mikkola kavensi ottelun lukemiin 2-1 ja näissä lukemissa jatkettiinkin aina ensimmäisen erän loppuhetkiin saakka. Ajassa 16:59 siirtyi HeTi 3-1 johtoon ja 25 sekunnin päästä tästä ajassa 17:19, kavensi Storm ainoan kentällä ns. hereillä olleen trionsa (Mustonen-Mikkola-Leppänen) toimesta lukemat 3-2:n. Maalintekijänä sama mies kuin edellisessäkin, eli Mika Mikkola. Hyvinkääläisittäin kaikin puolin tahmean ensimmäisen erän lopussa tapahtui vielä ikävännäköinen tilanne Stormin Jussi Viuhkon vietyä hiukan liian innokkaasti taklaustaan loppuun. Rajun tilanteen seurauksena Viuhko pihalle laitataklauksesta ja HeTi viiden minuutin ylivoimalle. Onneksi mitään vakavampaa ei sattunut ja taklattu vastustaja pystyi jatkamaan pienen hapen haukkaamisen jälkeen normaalisti peliä. Stormin tahmea ensimmäinen erä oli tarpeeksi myös maalivahti V-P. Ovaskalle, joka itse tuli kentältä pois ja tilalle tuli vaihtoaition luukkua siihen asti availlut Petri Isometsä.

Toisen erän Storm siis aloitti alivoimalla ja HeTi onnistuikin hyödyntämään viiden minuutin ylivoimansa. Ajassa 22:10 kiekko Isometsän selän taakse ja lukemat 4-2:n kotijoukkueelle. Toisen erän puolivälissä suoritettiin jäänajo ja tämän kymmenen minuutin tauon aikana sai Storm kasattua pakettinsa siihen muotoon miltä se normaalisti kaukalossa näyttää. Ajassa 31:38 kavensi Stormin pörssiykkönen Mikko Eskola lukemiksi 4-3 ja vajaan neljän minuutin päästä tästä tasoitti Mikko Reiman ylivoimalla lukemiksi 4-4. Reimanin tasoitusmaalin jälkeen nähtiin kentällä reilut kaksi ja puoli minuuttia kestänyt Olli Leppäsen näytös, joka lopulta muodostui koko ottelun ratkaisuksi: Ajassa 36:02 Storm 5-4 johtoon, maalintekijänä Leppänen, syöttöpisteet Tony Saariselle ja  Tuomas Muotkalle. HeTin tasoitettua heti perään lukemat 5-5:n hyppäsi Leppänen vaihdosta takaisin kentälle ja siirsi Stormin ajassa 37:16 6-5 johtoon, syottöpisteet tästä maalista Reimanille ja Saariselle. 6-5 maalin jälkeen Leppänen meni hetkeksi vaihtoon haukkaamaan happea tullakseen takaisin ajassa 38:42 viimeistelemään puhtaan hattutemppunsa ja siirtämään Stormin 7-5 johtoon. Tästä Leppäsen 2 minuutissa ja 40 sekunnissa tarjoilemasta shokkihoidosta ei sitkeästi yhdeksällä pelaajalla taistellut HeTi enää toipunut ja Storm sai rauhassa mennä menojaan. Leppäsen kolmas maali oli myös toisen erän viimeinen ja näin ollen lukemissa 7-5 siirryttiin myös kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä Storm sai väsyneen HeTin kustannuksella sitten hanat kunnolla auki ja räppäsi viimeiseen 20 minuuttiin viisi maalia. Ajassa 46:15 siirsi Mikko Eskola Stormin 8-5 johtoon Lasse Katajamäen ja maalivahti Isometsän kuitatessa itselleen syöttöpisteet. Eskolan maalin jälkeen ajassa 50:22 nähtiin kentällä pieni tappelunujakka HeTin pelaajan turhauduttua Ilkka Korpelan kovasta taklauksesta. Tuomarit keskeyttivät taiston kuitenkin melko nopeasti ja näin ollen tämä ottelu ottelun sisällä päättyi ratkaisemattomaan. Hanskansa hässäkässä tiputtanut HeTin pelaaja kuittasi itselleen 2+2+10 minuuttia ja kintaat käsissä pitänyt Korpela vastavuoroisesti 2+2 minuuttia. Minuutin päästä paineista siirtyi Storm jo 9-5 johtoon Tuomas Muotkan viimeistellessä maalin. Pöytäkirjaan syöttöpiste oli merkattu Viuhkolle, mutta mitä ilmeisimmin Viuhko ei maalia syöttänyt, sillä mies oli jo reilut puolitoista erää availlut luukkua vaihtoaitiossa siviilit päällä. Reilut kaksi minuuttia Muotkan maalista pääsi puolustaja Jaakko Liimatainen avaamaan illan maalitilinsä ja muuttamaan lukemat taululla 10-5:n. Liimataisen maalin jälkeen pääsivät Stormin Mikkola ja Eskola koristelemaan vielä lukemia taululla ja nämä maalit tarkoittivat myös sitä, että ottelun kolmella kaapillaan ratkaissut Leppänen ei jäänyt ainoaksi, joka sai itselleen merkattua ottelusta kypärätempun. Leppäselle siis puhdas kolmen suora ja Mikkolalle sekä Eskolalle ”epäpuhtaat” hattutemput lukemiin 12-5 päättynessä voitossa.