18.2.09 HC Tankki – Storm 6-11

Myöhään keskiviikkoiltana Storm jatkoi tappiottomien otteluidensa sarjaa IV-divisioonassa lyömällä jo tutuksi tulleen vastustajan HC Tankin lukemin 6-11. Storm esitti pelissä ensimmäiset kaksi erää pitkästä aikaa hyvää puolustuspeliä, jonka myötä tilaa jäi iskeä vastaiskuista maaleja. Kolmannessa erässä, ottelun jo käytännössä ratkettua, Stormin vauhti tippui ja HC Tankki pääsi kaunistelemaan lukemia. Fyysisen ja paljon taklauksia sisältäneen, mutta siistin ottelun ehdoton hahmo oli peräti 6 maalia tehnyt Stormin Timo Lindholm.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odotella kauaa, kun jo toisessa vaihdossa Lasse Katajamäki jakoi kiekon keskialueelle Lindholmille, joka terävien harhautusten jälkeen iski lukemat 0-1. Ottelun alussa HC Tankilla oli vaikeuksia omaksua tiukkaa tuomarilinjaa ja Storm saikin pelata pitkän aikaa ylivoimaa jopa 5-3 vastaan. Ensin Lindholm laittoi jälleen hyvän yksilösuorituksen jälkeen kiekon verkkoon tilanteeksi 0-2. Edelleen 5-3 ylivoimalla Mikko Reiman näytti mallia kuinka kiekko tuodaan ylivoimalla alueelle, syöttö Jani Hakoluodolle, joka ei erehtynyt, 0-3. Ajassa 15.49 Lindholm iski illan ensimmäisen hattutemppunsa tällä kertaa alivoimalla. Tämäkin maali syntyi komean yksilösuorituksen päätteeksi, jolla pakit ja maalivahti kuutamolle. Maaliin syöttöpisteet Ilkka Korpelalle ja maalivahti Petri Isometsälle. Ensimmäisessä erässä Tuomas Muotka pääsi vielä ylivoimalla laukomaan lukemiksi jo 0-5 Korpelan annettua hyvän avaussyötön ja Muotkan harhautettua kaksi puolustajaa.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Jari Sulonen vapautti hyökkäyskolmikon ylivoimahyökkäykseen, Muotka jakoi kiekon takatolpalle Lindholmille ja liekeissä tänään luistellut ja kovalla prosentilla maaleja tehnyt ”Limppu” ei erehtynyt, 0-6. Tankki sai hieman lohdutusta kaventamalla 1-6:een, mutta vain minuutti kavennuksesta Tero Mustonen pääsi Tankin maalivahdin sekoilujen jälkeen kaunistelemaan lukemia 1-7:ään. Jäädytyksen jälkeenkään tahti ei hiipunut. Jarkko Peltola karvasi kiekon vastustajalta pois Stormin siniviivalla, Muotka vapautti Lindholmin puolittaiseen läpiajoon, joka päättyi puolustajan kiertämisen jälkeen jo Lindholmin viidenteen maaliin. Muutaman minuutin päästä Mikko Reiman kuljetti alivoimalla läpi kentän ja laukoi jo 1-9 osuman. Erän lopussa HC Tankilta ylivoimakavennus 2-9:ään, mutta se ei kuitenkaan Stormin joukkuetta horjuttanut.

Kolmaskin erä vielä alkoi Stormin kannalta hyvin. Tasavajaalla Lindholm taisteli kahden miehen puristuksessa kiekosta keskialueella ja sai tökättyä sen Muotkalle, joka pääsi läpiajoon. Kiekko maalivahdin längistä sisään ja taululla lukemat 2-10. Tähän osumaan tuntui päättyvän Stormin peli. Luistelu unohtui kokonaan, jonka seurauksena pitkiä pyörityksiä omassa päässä ja tietenkin jäähyjä. Tankki tekikin kolme maalia, joista kaksi ylivoimalla. Tilanteessa 5-10 illan sankari Lindholm iski kuitenkin viimeisin niitin. Mika Ketonen taisteli kiekon omalla alueella Muotkalle, joka syötti keskialueella odottaneen Lindholmin läpiajoon. Veskari varmasti jäihin, rystyltä sisään ja illan toinen hattutemppu oli valmis. Minuutti ennen loppua Tankki kaunisteli lukemia rangaistuslaukauksella 6-11, mutta ottelu oli jo ratkennut.

Storm oli, huolimatta löysästä kolmannesta erästä, parempi joukkue tällä kertaa. Aivan koko totuutta suuret lukemat eivät kerro, sillä Tankki ei huono joukkue ollut. Harvinaista Stormille, maalipaikat hyödynnettiin kovalla prosentilla ja keskialue pystyttiin tukkimaan kaksi ensimmäistä erää mallikkaasti. Saman lailla pelaten, Storm laittaa sarjassa kaikki joukkueet ahtaalle. Kunhan vain joukkue jatkossakin muistaa, että parhaat maalipaikat avautuvat kurinalaisen puolustuspelin seurauksena.

Suurimmat tehot tällä kertaa: Timo Lindholm 6+1, Tuomas Muotka 2+3, Mikko Reiman 1+1, Ilkka Korpela 0+2