20.2.09 SGS – Storm 4-6

Storm jatkoi vahvoja esityksiään härkäviikkonsa toisessa ottelussa helsinkiläistä Shotgun Skatesia vastaan. Hartwall Areenan kakkosnäyttämön illassa pelattiin fyysinen ja värikäs kamppailu, joka päättyi Stormin vierasvoittoon lukemin 4-6.Stormille vierailu Hartwall Areenan katakombeihin oli jo toinen samalle viikolle, sillä edellisenä keskiviikkona joukkue kävi kaatamassa samassa paikassa toisen vitosdivarinousijan eli HC Tankin. Itse ottelu lähti Stormilta käyntiin varsin railakkaalla fyysisen jääkiekon ilotulituksella joukkueen kaikkien kolmen kentällisen laittaessa yhdeksällä kenttäpelaajalla pelannutta ja hidastempoiseen taitokiekkoon pelinsä perustanutta vastustajaa laidalle. Stormin agressiivisella ilmeelle oli myös negatiiviset puolensa, sillä ottelun ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin joukkue otti viisi kahden minuutin rangaistusta. Osatotuus on tietenkin se, että rapatessa roiskuu, mutta toinen puoli tässä kolikossa oli se, että tuomarit päästivät homman lähtemään näpeistään jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Vähintäänkin kyseenalaisten vihellysten ja viheltämättä jättämisten seuraukset tultiin sitten näkemään myöhemmin ottelussa. Stormin jäähyillessä taitava SGS pääsi rokottamaan ja jo ajassa 5:09 taululla komeilivat lukemat 2-0 kotijoukkueelle. SGS:n 2-0 maalin jälkeen peli hiukan tasottui ja enempää maaleja ei ensimmäiseen erään nähty. Erän erikoisin ja ehkä parhaiten illan tuomaritoimintaa kuvaava tilanne nähtiin aivan erän loppupuolella Stormin puolustusalueella: SGS:n pelaaja lähtee taklauksen jälkeen kostoretkelle, nappaa puolustaja Tuomas Vitikaista päästä kiinni ja lyö 2-3 kertaa hanska kädessä miestä naamaan. Vitikainen vetää tilanteesta omat johtopäätöksensä ja tiputtaa hanskansa ollakseen valmis puolustamaan itseään. Edellä kuvatussa tilanteessa ei itsessään sinällään ole mitään tavallisuudesta poikkeavaa, mutta erikoisuudet tulevat tässä: Tuomari EI viheltänyt peliä poikki. Tuomari EI antanut tilanteen aloittaneelle SGS:n pelaajalle jäähyä. Tuomari EI myöskään antanut kintaansa hukanneelle Vitikaiselle jäähyä, vaikka koko ajan seurasi sivusta tilannetta.

Heti toisen erän alkuun Storm sai pelin juonesta kiinni ja hommaa paremmin normaaleihin uomiinsa Jaakko Liimataisen kavennettua lukemiksi 2-1 pari ”jarkkopeltolamaista” vartaloharhautusta sisältäneen kentän läpipurjehduksensa päätteeksi. Kaksi ja puoli minuuttia Liimataisen maalista onnistui Timo Lindholm tasoittamaan ottelun Tuomas Muotkan kuitatessa itselleen syöttöpisteen. Lindholmin maalin jälkeen kentällä painettiin seuraavat viisi minuuttia ilman maaleja, kunnes SGS jälleen siirtyi maalin karkumatkalle. SGS:n karkumatkaa ei reilua minuuttia kauempaa kuitenkaan kestänyt Tony Saarisen ladatessa ajassa 29:38 Mikko Reimanin nappisyötön SGS:n maalivahdin puikoista sisään. Tämän Saarisen maalin jälkeen ei Storm SGS:a enää johtoon päästänyt ja seuraava maali näin ollen olikin Stormin käsialaa. Ajassa 33:44 kiekko Olli Leppäsen toimesta verkkoon ja syöttömerkintä Tuomas Muotkalle. Tämän jälkeen maaleja ei enää toisessa erässä tehty, vaan erän lopussa suurimman huomion vei kunnon tappelunujakka, joka johti molemmilta yhden pelaajan poistumiseen kentältä. Kaikki tässä erän lopun nujakassa sai alkunsa, kun ajassa 39:37 joku vastustajan pelaaja kävi taklaamassa hiukan tilanteen jälkeen Stormin Muotkaa. Muotka ei tästä jäähyn arvoisesta tempusta pitänyt, vaan lähti omalle kostoretkelleen. Ainoa arviointivirhe Muotkalta tapahtui siinä, että kävi koppaamassa poikittaisella mailalla ensinnäkin kentän isointa SGS -pelaajaa ja toisekseen täysin väärää miestä. SGS -pelaaja ei tästä poikittaisesta pitänyt, vaan niisti välittömästi Muotkaa ja tiputti kintaansa jäähän. Tämän jälkeen kentällä alkoi yleinen hulina, johon osallistui kaikki kentällä olevat pelaajat pl. maalivahdit. Hässäkän tulisimmasta yhteenotosta vastasivat Stormin Vitikainen ja SGS:n Jarno Hyytiäinen. Hyytiäisen ja Vitikaisen hanskattoman ottelun ottelun sisällä voidaan sanoa päättyneen ratkaisettomaan. Ottelun rajuin tilanne nähtiin myös tämän em. tappelun yhteydessä taistelijoiden kaatuessa jäähän ja ”Vitin” iskiessä kypärättömän päänsä jäähän. Mitään pahempaa ei tilanteessa sattunut, mutta kaikki vähääkään jääkiekkoa seuraavat tietävät mitä hetki sitten vastaavanlaisessa harmittomassa tilanteessa toisaalla tapahtui…

Kolmas erä alkoi siis tilanteessa 3-4 Stormille ja ajassa 42:38 oli lukemien määrä muuttua. Lindholmin toimesta laatta verkkoon ja lukemiksi taululle 3-5 Stormille. Syöttöpisteet Muotkalle ja Leppäselle. Ajassa 43:38 SGS vielä kavensi lukemat 4-5:n, mutta tämän lähemmäs Stormia väsynyt joukkue ei enää päässyt. Ajassa 46:06 nähtiin todellinen älynvläys SGS -pelaajalta miehen ajettua Storm -maalivahti V-P. Ovaska maalin sisään ja siinä sivussa jälleen yksi esimerkki illan järjettömästä tuomaritoiminnasta: 2+2 minuuttia SGS -pelaajalle estämisestä, vaikka kyseisen kaltaista rangaistusta ei sääntökirjan mukaan voisi edes antaa. Tätä ylivoimaa Storm ei hyödyntänyt, mutta ajassa 52:47 iski Olli Leppänen viimeisen naulan SGS:n arkkuun. Lukemat 4-6 ja syöttöpisteet Muotkalle ja Lindholmille. Ottelun lopussa ei muuta erikoista tapahtunut, kuin erään vastustajan hääkipäisen kouhottajan suorittama polvitaklaus Tony Saariseen ja Harri Öblomin 2+10 minuuttia aiheuttanut päähän kohdistunut taklaus.

Lopuksi ottelusta voidaan mainita sen verran, että SGS on yksi taitavimmista joukkueista joita vastaan Storm tänä vuonna on pelannut ja loppujen lopuksi muutamaa tilannetta lukuunottamatta mitenkään erityisen kovaa tai rumasti joukkue ei pelannut. Suurin osa pelin epäselvistä tilanteista ja hässäköistä oli suoraa seurausta illan tuomarityöskentelystä, jonka voidaan sanalla sanoen olleen täysin luokatonta. Storm pelasi kovaa ja varmasti rapatessa roskui, mutta väkisinkin tuli mieleen, että peliä olisi raitapaitojen taholta yritetty tasoittaa kotijoukkueen suuntaan. Sen verran epäjohdonmukaisia vihellyksiä ottelussa nähtiin.

Illan tehomiehet: Muotka (0+4), Lindholm (2+1) ja Leppänen (2+1)