18.11.2011 Storm – EKS 3-3

Storm aloitti III divisioonan jatkosarjan kaksijakoisissa tunnelmissa Hyvinkäällä. Tasapelipiste tuli taistelun kautta, mutta odotuksia oli varmasti enempäänkin.

Ottelu alkoi hyvinkääläisten kannalta murheellisesti. Kiekko pomppi omassa päässä kun hyökkäys oli suuntaamassa vaihtoaitioon. Kiekonmenetyksen seurauksena vierailijat pääsivät aivan yksin maalille ja Vili Rättyä oli voimaton. Parin jäähyn lisäksi ensimmäisestä erästä ei jäänyt muuta käteen. EKS karvasi lujaa ja näytti erinomaista asennetta erityisesti takakarvaamisessa. Storm hyökkääjät eivät saaneet pätkääkään ylimääräistä tilaa keskialueella. Oliko Murphyn laki vai mikä, mutta edellisen ottelun luistimen rikkoontumisen takia kesken jättänyt Vesa Koppi sai kiekottomana tällin keskialueella ja tällä kertaa hajosi kypärästä visiiri. Ville Laitiselta jäänyt ylimääräinen visiiri saatiin kypärään kiinni, mutta heteken päästä tästä hajosi Laitiselta itseltään visiiri. Onneksi tämäkin saatiin fiksailtua ja miehet takaisin laatikkoon.

Toinen erä alkoi yhtä harmaissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Kiekko pomppi maalin edessä ja EKS iski taululle 0-2 johdon. Muuten erä jatkui Stormin kannalta yhä sekavissa merkeissä. Joni Koskinen toi muutaman kerran kiekkoa hyvin alueelle ja pari kertaa kiekko oli lähellä mennä maaliin mm. Juho Karjalaisen toimesta. Lähimpänä oli varmasti Mika Mikkolan esityön jälkeen Jussi Saarto, jonka erinomainen laukaus osui ylärimaan. Enemmän töitä oli kuitenkin Stormin Vili Rättyän maalilla. Varsinkin ylivoimia EKS pyöritti vaarallisesti. Toisen erän lopussa Stormin turhautuminen kulminoitui kapteeni Mikko Eskolaan. Ensin Eskola istui kaksiminuuttisen ja heti perään otti 10-minuutin jäähyn – ensimmäisen kerran 2000-luvun aktiivivuosinaan.

Storm otti tässä vaiheessa itseään niskasta kiinni. Joukkue alkoi saada otetta pelistä ja hyviä hyökkäyksiä vastustajan päähän. Koko pelin aggressiivisesti karvanneelle ja taklanneelle EKS:lle alettiin antaa hyökkäyspäässä heidän omaa lääkettään. EKS oli pakotettu jäähyihin ja kavennus nähtiinkin ylivoimalla. Riki Jokisalo avasi poikkikentän vauhtiin Kopille. Tämä näki jättösyötöllä hyökkääjäksi nostetun Olli Leppäsen, jonka laukaus meni verkon perille. Ensimmäinen Storm osuma lähes kahteen kokonaiseen otteluun. Hiukan tästä eteenpäin Paavo Poutanen katkaisi alivoimalla EKS puolustajan syötön ja ampaisi läpiajoon. Poutanen kaadettiin ja vaikka seuranneesta rankkarista ei maalia tullut, oli selvää, että Storm tasoitus roikkui ilmassa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Poutanen pääsi jälleen läpiajoon ja vaikka tästäkään ei onnistumista tullut, syntyi tasoitus jo samassa vaihdossa. Poutasen ja Koskisen esityön jälkeen maalille noussut luottopakki Jani Hakoluoto sai kunnian tehdä 2-2 tasoituksen pitkän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi. Storm leirissä oli vapautunut tunnelma. Peli oli toki tämänkin jälkeen tasainen ja Vili Rättyä sai esittää akrobaattisia otteita, jotta omiin ei enempää kolissut. Kerran vastustaja oli jo lyömässä paluukiekkoa sisään, mutta kuin ihmeen kaupalla Rättyän kilpikäsi ehti väliin.

Ottelun loppu oli tapahtumarikas. Pari minuuttia ennen summeria EKS pelaaja löi puolivahingossa Mikkolaa päähän ja kun Mikkola makasi maassa, iski hän vielä takaapäin Mikkolan naaman jäähän. Tätä ei kentällä ollut Jussi Viuhko sulattanut ja hoiti tilanteen omalla tavallaan – antamalla opetuksen vastustajalle nyrkein. Viuhko ajettiin tilanteen johdosta kentältä, mutta onneksi tuomari antoi jäähyjä myös vastustajan pelurille (2+2+10). Eli viimeiset kaksi minuuttia tultaisiin pelaamaan 4 vs. 4. Pienen kalabaliikin jälkeen Storm käynnisti erinomaisesti hyökkäystä. Klap-Klap-Klap ja Eskola-Koppi parivaljakko tuli komeasti hyökkäysalueelle. Jääkiekon raadollisuus tuli esiin, kun hieno hyökkäys katkottiin ja vastustaja 2 vs. 1 hyökkäykseen, minkä jälkeen taululla masentavasti 2-3 lukemat. Storm ei tästä lannistunut ja aikaakin oli puolitoista minuuttia jäljellä. Kun vielä EKS pakki koukki itsensä jäähylle ja Storm otti Rättyän pois maalista, päästiin tasoitusta koettamaan 5 vs. 3 pelillä. Koskisen ja Saarron syötöistä lopulta Leppänen pääsi iskemään illan toisellaan 3-3 tasoituksen vain 11 sekuntia ennen loppua.

Kaiken jälkeen piste maistui Stormille. Peli ei missään nimessä ollut valmiin oloista – päinvastoin. Aina voi kuitenkin olla tyytyväinen, kun takaa-ajoasemasta noustaan pisteille. Se tarkoittaa, että joukkue ei ole luovuttanut ja alkanut hölmöilemään vaan vetänyt täysillä loppuun asti. Ottelun hahmoja oli kahden maalin Leppänen, kaksi syöttöä antanut Koskinen ja maalivahti Vili Rättyä 43 torjunnallaan. Myös EKS:n maalivahti Janne Mantere sai venyä parhaimpaansa ja torjui niin ikään 43 kertaa, mikä kuvaa pelin tasaisuutta. Ensi viikon perjantaina Storm kohtaa Paloheinässä Tavastian, jonka kanssa voitot toistaiseksi ovat 1-1.