10.9.2010 Storm – KaVo 9-5

Perjantaina 10.9 Storm kohtasi Syysliigan ottelussa vanhan kiistakumppaninsa Kaukasten Voiman. Kyseessä oli joukkueiden kolmas kohtaaminen tänä syksynä ja tästä Stormin kotihallissa pelatusta ottelusta pisteet jäivät vaihtelevien vaiheiden jälkeen Hyvinkäälle.

Storm on jo useamman kerran aloittanut tällä kaudella ottelun ryminällä ja niin kävi myös KaVoa vastaan. Ensimmäiset kymmenen minuuttia peli pyörin täysin vierasjoukkueen päädyssä ja vaarallisia tilanteita luotiin jokaisessa vaihdossa. Mika Ketonen oli ottelussa loistavalla pelipäällä ampuen maalit kahdessa ensimmäisessä vaihdossaan ja tilanteeksi 2-0. Neljännen peliminuutin kohdalla Storm pyöritti ylivoimaa ja siirtyi jo 3-0 johtoon kun Tommi Kirjavainen ohjasi Olli Leppäsen siniviivalaukauksen maaliin. Leppäselle kiekon viivaan toimitti Riki Jokisalo. Kotijoukkue saattoi hyvän alun jälkeen kuvitella pääsevänsä illasta liiankin helpolla ja paketti pääsi vähän hajoamaan. Harppuunahyökkäyksestä KaVon Sampo Mälkiä pääsi kaventamaan 3-1:een 1. erän lopulla.

Kaksi viimeistä erää oli hyvinkin vaihtelevaa katseltavaa. Välillä loistavia kuvioita hyökkäyspäässä, kuten esimerkiksi Mikko Eskolan illan ensimmäinen maali, johon Juhani Mattila tarjoili takatolpalle loistosyötön, sekä Paavo Poutasen ottelun lopussa viimeistelemä 8-4 osuma, johon samaan tapaan namusyötöt tarjoilivat Jussi Laakkonen ja Eikka Pereläinen. Myös KaVo pääsi peliin mukaan ja piti välillä Storm pelureita pilkkanaan näppärällä kiekonsiirtelyllä. KaVon tehokkaimmat miehet olivat Teemu Vehkakoski (1+3) ja Esa Felin (2+1). Hienojen hyökkäyskuvioiden vastapainona molempien joukkueiden puolustusinto ei aina ollut parasta A-luokkaa. Jäähyjä kotijoukkue otti peräti 9 kakkosen edestä, mikä kyllä alkoi rikkoa selkeästi vaihtorytmiä.

Stormin joukkueesta Mattilan (0+3) johtama viisikko sai tässä ottelussa pelin loksahtamaan hyvin kohdalleen ja avauskuviot alkoivat toimia edelliskauden malliin. Viisikon laidoilla pelasivat Eskola (3+1), Ketonen (2+3) ja pakkeina Tero Mustonen (0+1) sekä Jani Hakoluoto (0+1). Ketonen oli mukana jokaisessa viisikon järjestämässä maalissa. Eskola sai kuin saikin viimeisteltyä hattutemppunsa vain 15 sekuntia ennen ottelun loppua – helpotus myös Mustoselle, joka pari minuuttia aiemmin otti jäähyn omassa päässä juuri kun Eskola oli läpiajossa harhauttamassa KaVon maalivahtia. Myös nuorisoketjun laituri Poutanen näytti, että jalka vuoden pelitauon jälkeen alkaa sarjan alun lähestyessä olla irtonaisessa kunnossa. Poutanen teki Eskolan tapaan ottelussa hattutempun.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli molemmilta joukkueilta syksyn kolmesta kohtaamisesta selkeästi parasta kiekkoa. Samaan rakoon on todettava, että oman pään puolustuspelaaminen Stormin viisikoilla ei vielä ollut sillä tasolla, millä sen III-divarissa pitää olla ja KaVo kyllä kykeni hyödyntämään taitavasti tilan, jonka Storm viisikko sille antoi. Storm viimeistelee kuntoaan 24.9. pelattavaa sarjakauden avausta varten varsinaisella otteluryppäällä, sillä heti sunnuntaina joukkue matkustaa Keravalle kohtaamaan KJT-Shakersin, keskiviikkona Hartwall Areenan pommisuojan kakkoskaukaloon, missä vastassa HC Tankki ja vielä 17.9. perjantaina kotiluolassa vastaan asettuu jälleen KJT/Shakers.