17.9.2010 Storm – KJT-Shakers 9-4

Kolmas kerta toden sanoo – sananlaskun mukaisesti Storm otti mittaa KJT-Shakersista kolmannen kerran tällä kaudella ja ensimmäisen kerran pisteet jäivät Stormille. Peli oli Stormille viimeinen harjoitusottelu ennen tulevana perjantaina alkavaa III-divisioonaa, joten voitto toi varmasti rutkasti itseluottamusta muutaman niukasti hävityn pelin jälkeen.

Kenraaliharjoitus tuntui kihelmöivän monenkin pelaajan vatsassa, mutta Storm tuli silti ottelun alkuun ryminällä. Aiemminkin KJT-Shakersia vastaan ottelut olivat sujuneet pelillisesti hyvin, mutta maalit jääneet tekemättä. Tällä kertaa Storm sai ensimmäisen kymmenen minuutin rynnistyksen aikana myös tulosta taululle. Ensimmäisen maalin teki Juho Karjalainen läpiajosta, johon loistosyötön tarjoili Mika Mikkola. Karjalaisen syötön haltuunotto pyörähdyksellä oli näyttävä suoritus. 2-0 osuman teki 5vs3 ylivoimalla Jussi Viuhko, joka oikean laiturin roolin totuttuaan esitti kaukalossa hyviä otteita. Reboundista kiekon saanut Viuhko kääntyi rauhassa kohti maalia ja pisti limpun jäissä verkon perille. Ylivoiman jatkuessa ajassa 9.07 seuraavan kentällisen aikana kiekko kulki jokaisen jäällä olleen Storm kenttäpelaajan kautta maalin. Tuomas Muotkalle aloitusvoitto, Ville Laitinen jatkoi kiekon pakkiparilleen Ilkka Korpelalle, Korpelan suoraan syötöstä laukauksen ohjasi maalivahtia päin Karjalainen ja Mikkola pisti reboundin kolmannella yrittämällään sisään. Erä oli Stormin näytöstä, joskin parin alivoiman aikana Stormin maalilla Antti Heikkinen joutui venymään muutamaan paraatipelastukseen.

KJT-Shakers pääsi kaventamaan 1-3:een toisen erän alkajaisiksi kaksi maalia ottelussa viimeistelleen Harri Tuomisen toimesta. Storm siirtyi kuitenkin pian 4-1 johtoon tänään yksinkertaisen tehokasta, mutta komeaa yhteispeliä pelanneen kentällisen toimesta, jossa Muotkan (1+3), Mikkolan (2+2) ja Karjalaisen (2+2) hyökkäyskolmikon lisäksi pelasivat Ilkka Korpela (0+3 ja oma peli 7-0) sekä Ville Laitinen (1+0). Kentällinen ei kauheasti pyörinyt kulmissa, mutta loi maalitilanteita lähes jokaisessa vaihdossaan. Karjalaisen läpiajoa lukuun ottamatta, kaikki kentällisen kuusi maalia tulivat jättösyötöstä tai reboundista. 4-1 osuman viimeisteli Mikkola suoran hyökkäyksen ja jättösyötön päätteeksi. 5-1 osuma ajassa 23.34 syntyi ylivoimalla, kun Laitinen pisti kylmänrauhallisesti rystyltä Korpelan reboundin maaliin. Tämän jälkeen Storm paketti alkoi rakoilla. Muutama riskihyökkäys kostautui jäähyinä, kun ylivoimahyökkäyksiin päästettyjä taitavia vierailijoiden hyökkääjiä jouduttiin rikkomaan. Juuri ennen toisen erän loppua alle minuutin sisään KJT-Shakers tuli peliin jälleen mukaan tehden kaksi maalia ja kaventaen tilanteeksi 5-3. Stormilta silkkaa huolimattomuutta ja ylihyökkäämistä.

Erätauko teki hyvää Stormille, sillä taistelutahto saatiin kaivettua takaisin ja joukkue ymmärsi, ettei KJT-Shakersin kaltaista ryhmää vastaan ole varaa antaa yhtään löysiä. Erän alkuun viiden minuutin sisään Storm teki peräti neljä maalia. Ensin onnistui Muotka rannelaukauksella Mikkolan jättösyötön jälkeen. 7-3 osuma oli ehkä illan komein maali. Juhani Mattila nousi vastustajan alueelle ja kun kaikki olettivat jotain muuta, Mattila heitti täydellisen rystysyötön Mikko Eskolalle, joka ei tyhjästä maalista erehtynyt. 8-3 maalin teki jälleen Karjalainen suoran hyökkäyksen ja jättösyöttö-laukauksen päätteeksi reboundista. Ajassa 34.58 Eskola viimeistään ratkaisi pelin nousten röyhkeästi kulmasta maalin eteen ja pistäen kiekon verkkoon. Tämän jälkeen Storm oli lähellä antaa taas vastustajalle saumat tulla vielä taistelemaan pisteistä. Viimeisen kymmenen minuutin sisään Storm otti peräti 4 kaksiminuuttista. Vierailijat onnistuivat kuitenkin vasta minuutti ennen loppua ja niin ottelu päättyi lukemiin 9-4.

Stormilta ottelu oli hyvä kenraali sarjakauteen. Mikkola-Muotka-Karjalainen-Korpela-Laitinen viisikon lisäksi parrasvaloihin nousi maalivahti Antti Heikkinen. Heikkinen esti sen, ettei kenttäpelaajien hölmöily tietyssä vaiheessa peliä näkynyt enempää tulostaululla torjumalla yhteensä 42 laukausta. Mm. 3vs5 alivoimalla otettu spagaatikoppi, jossa vastustaja pääsi laukomaan suoraan syötöstä, oli komeaa katseltavaa. Myös Eskola-Mattila-Viuhko hyökkäysvitja sai pelin edetessä yhä enemmän ja enemmän hyvännäköisiä pyörityksiä aikaan vastustajan päädyssä ja olisivatkin paremmalla onnella tehneet muutaman osuman lisää. Hämeenlinnan nuorisovitja jäi tänään miinuksen puolelle, mutta kolmikko kilautti pariin kertaan tolppaan, pääsi pariin läpiajoon ja siinä sivussa omalla energiallaan aiheutti hämminkiä vastustajan puolustajien keskuudessa. Kehitettävää Stormilla on edelleen siinä, että pelikuri kestää koko ottelun, eikä hyökkäyspään nukahduksista vastustajaa päästetä läpiajoihin tai ylivoimahyökkäyksiin. Murhekryyni on runsas jäähymäärä, mikä vaikeuttaa urakkaa jokaisessa ottelussa. Sen sijaan tehot ovat löytyneet, mistä kertoo selkeä voitto siitä huolimatta, että vastustajalla oli enemmän laukauksia maalia kohti. Lisäksi peli-ilme on yritteliästä ja pääosin nöyrää, puolustus toimii ja maalivahtipeli on kunnossa – kauden ensimmäiseen sarjaotteluun Loviisaan voi siis ensi perjantaina lähteä varsin positiivisin odotuksin.