3.11.2007 Storm – Gentlemen 5-6

Ottelu Gentlemenia vastaan tarjosi yleisölle nähtäväksi yhden Stormin koko historian surkeimmista, lapsellisimmista ja typerimmistä esityksistä, mitä hyvinkääläisiltä on nähty.Ottelusta ei jälkipolville paljon sankaritarinoita positiivisessa mielessä jäänyt kerrottavaksi, sillä sen verran lahjakkaasti Storm onnistui kurittomuudella hyvin hallussa olleen ottelun munimaan. Ottelun alussa homma vielä kulki mallikkaasti, Stormin tehdessä kaksi maalia ensimmäisen viiden minuutin aikana. Tiedä sitten suoristuiko pojilla selkä, vai mikä homman sekoitti, mutta hetken päästä yhdeksällä kenttäpelaajalla ahkerasti jäähyillyt Gentlemen sai pelin tasoitettua lukemiin 2-2. Tämän jälkeen Storm siirtyi vielä 4-2 johtoon, mutta sen jälkeen loppui hyvä meininki: Alkoi typerä mussutus, kostojäähyt yms. sonta, joilla yleensä ottelut varmuudella hävitään. Ja niin kävi nytkin. Huolimatta siitä, että Storm meni vielä 5-4 johtoon, alkoi joitain pelaajia jäähyboksin kiehtova maailma kiehtoa enemmän kuin jääkiekon pelaaminen. Ottelun kulminaatiopiste nähtiin, kun Storm kuittasi joukkuerangaistuksen tuomarille länkyttämisestä ja samassa yhteydessä eräs Stormin pelaaja ottelurangaistuksen samasta syystä. Gentlemen ei vielä 5 vs. 3 yv:n aikana maalia tehnyt, mutta hetkeä myöhemmin eräs Stormin älykkö otti typerääkin typerämmän kakkosen ja näin ollen G-men takaisin 5 vs. 3 yv:lle. No, pelin olleessa tässä vaiheessa tasan, kiittivät G-menin kokeneet kehäketut ja latasivat 5-6 voittomaalin ohi Stormin maalissa pelanneen V-P. Ovaskan.

Vielä lyhyen raportin lopuksi muutama hajahuomio surkeasta ottelusta ja joukkueen toistuvista surkeista esityksistä kaukalossa. Storm kuittasi tässä ottelussa 45 minuuttia jäähyjä tililleen, nostaen näin ollen kokonaissaldon 99 minuuttiin neljässä MHL -liigan ottelussa. Viime kaudella pelattiin 12 ottelua ja niistä rapsahti plakkariin Fair Play -tilaston pohjapaikka ja 208 minuuttia. Jo 208 minuuttia 12 ottelussa on vähän turhan paljon, mutta 99 minuuttia neljässä ottelussa! Tarvitseeko enempää kertoa miksi Storm on yksi tämän vuoden MHL:n ylemmän lohkon surkeimmista joukkueista ja taistelee ylemmän jatkosarjan paikasta tästä eteenpäin veitsi kurkulla? Luvut kertovat kaiken olennaisen, miksi tilanne on tällä hetkellä mikä on. Joitain tuomarivirheitä on varmasti myös osunut matkalle, mutta sen taakse on turha piiloutua koska, yhtään peliä ei voida tuomarin sanoa henkilökohtaisella panoksellansa ratkaisseen. Enemmän kuin hyvät saumat olisi ollut tänäänkin ratkaista ottelu, mutta niin ei tehty. Enemmän kiinnosti lapsellinen kiukuttelu tuomareille ja joukkuetovereille, ja samalla myös unohdettiin, että MHL:ssä ottelu kestää 40 minuttia. Kysymys kuuluukin, mahtaako viime kauden mestareille lirahtanut viime kevään aikana muutama desi sitä keltaista nestettä sinne aivojen ja pääkallon välimaastoon? Kuten kursivoidusta kohdasta näkyy, mestaruus napsahti plakkariin kaudesta 2006-2007, nyt pelataan kautta 2007-2008. Siihen olisi pikkuhiljaa jokaisen punaista paitaa kantavan syytä herätä. Jos asenteeseen ei tule minkäänlaista muutosta, tänä vuonna ei mestaruudesta päästä edes pelaamaan. Se on karu fakta mikä voidaan tässä vaiheessa kertoa.
Lopuksi vielä mainittakoon, että Stormilta ketju Rantanen – Peltola – Öblom pelasi hienon ottelun ja teki kahdessa ensimmäisessä vaihdossaan 1-0 ja 2-0 maalit. Edellämainitut miehet eivät myöskään syyllistyneet yhteenkään typerään jäähyyn tai muuhun kurittomaan pelleilyyn, vaan pelasivat koko ottelun ajan oikeaa hokia… Juurikaan muista pelaajista ei nimitystä mies voi käyttää, sillä käytös oli lähinnä vastaavaa kuin ylä-asteikäisillä pojilla. Oikeastaan muu joukkue olisi em. kolmikolle anteeksipyynnön velkaa, sillä he toivat voiton avaimet kultaisella tarjottimella nenän eteen, mutta muut päättivät ylimielisesti avaimet ja tarjottimet vipata roskakoriin.
Seuraava ottelu Stormilla 17.11 ja silloin vastaan luistelee sarjaa täysin ylivoimaisesti hallinut paikallisvastustaja Lepakot.