19.2.2010 Storm – Tracktors 15-2

Storm sai pelinsä kuntoon ja nakutteli näyttävän voiton kotiyleisön mieliksi kovatempoisessa ottelussa.

Storm pelasi kauden ehjimmän ottelun ja suorastaan pieksi tutun vastustajan Tracktorsin lukemin 15-2.
Storm pelaajien taistelua ja joukkueelle pelaamista oli ilo katsoa edellisen ottelun pohjanoteerauksen jälkeen. Puolustus joutui urakoimaan vain neljällä pelaajalla lukuisten loukkaantumisien takia, mutta Jani Hakoluoto (2+0), Lasse Katajamäki (1+2) Olli Leppänen (2+1) ja Jani Pieksemä suoriutuivat urakastaan erinomaisesti. Erityisen liekeissä luisteli varmasti kauden parhaan pelinsä pelannut Leppänen, joka sai illan aikana voiton lisäksi tililleen 100. tehopisteen Storm paidassa kuudentena Storm pelaajana.

Ottelu aloitettiin tuttuun tapaan, kun ensin Storm hukkasi hyökkäyspäässä hyvän tekopaikan, mutta joutui tämän jälkeen alivoimalle. Tracktors rankaisi jo ajassa 1.46 taululle 0-1. Vastustajan ensimmäinen maali on tällä kaudella harvoin Stormin otteita latistanut, eikä perjantai-ilta ollut poikkeus. Storm pelasi nöyrällä asenteella luoden jatkuvasti painetta vastustajan päätyyn. Avauserässä kotijoukkueelta onnistui kahteen kertaan lähes samalla tavalla maalin edestä Mikko Eskola, jolle molemmilla kerroilla kiekon kaivoi kaksikko Juhani Mattila – Mika Ketonen, sekä kertaalleen Tony ”Iso-Keitto” Saarinen Katajamäen ja Tuomas Muotkan esityöstä. Toisessa erässä vastustaja pääsi Stormin ainoan lepsun vaiheen aikana ennen jäädytystaukoa kaventamaan 3-2:een löysän avauspelaamisen seurauksena.

Jäädytystauon jälkeen jäälle luisteli entistäkin päättäväisempi Storm-lauma. Ylivoimalla ei ensin saatu hyvistä tilanteista huolimatta kiekkoa verkkoon, mutta sitten Hakoluoto päätti ratkaista. Puolustaja luisteli hyökkäysalueelle ja laukoi itse kiekon ranteella tarkasti verkkoon. Heti perään Saarinen teki Katajamäen avauksen ja hyvän nousun jälkeen illan toisensa rannelaukauksella maalivahdin jalkojen välistä. Kahden minuutin päästä vierailijoiden päät painuivat taas, kun Muotkan aloitusvoiton jälkeen Hakoluoto laukoi viivalta lukemiksi jo 6-2 Mika Mikkolan ja Saarisen tehdessä hyvää maskia. Tracktors ei ollut pelannut huonosti, vaan Storm hyvin ja tässä vaiheessa Tracktors alkoikin turhautua tappiolukemiin. 14 sekunnin sisään vierailijat ottivat kaksi jäähyä ja kun summeri soi 2. erän päättymisen merkiksi, ryntäsi vielä vieraiden Joni Nikkilä Leppäsen kimppuun. Leppänen koitti estää päälle karkauksen nappaamalla Nikkilän niskalenkkiin, mutta tämä vierailija ei tainnut olla tällaisessa tilanteessa ensimmäistä kertaa. Nikkilä löi tiukalla koukulla Leppäsen silmäkulman mustaksi ja pääsikin tästä hyvästä vaihtamaan siviilit päälle ennen aikojaan.

Storm vauhti ei tippunut kolmannessakaan erässä. Eskola teki hattutempun ylivoimalla normaalisti puolustajana pelaavan, mutta tänään tehokkaasti ja kovalla asenteella hyökkääjiä  tuuranneen Tuomas Vitikaisen (0+3) syötöstä. Juho Karjalainen onnistui Jarkko Peltolan syötöstä, Katajamäki ylivoimalla Vitikaisen ja Eskolan syötöstä, jonka jälkeen myös Saarinen sai hattutempun täyteen Mikkolan ja Muotkan esityöstä. Tässä vaiheessa tilanne oli jo 10-2 ja ottelu ratkennut. Sen takia seuraavan vaihdon tapahtumaa olikin mahdoton käsittää. Eskola taisteli kiekon puolustusalueella itselleen ja haastoi Tracktorsin puolustaja Toni Louhemäen kilpaluisteluun. Eskola ohitti Louhemäen, minkä jälkeen Louhemäki sai järjettömän päähänpiston. Tämä iski takaapäin Eskolaa kammottavalla kirvesiskulla käsivarteen. Iskulla ei ollut mitään muuta tarkoitusta, kuin vahingoittaa vastustajaa. Juuri sellainen ylilyönti, jota jääkiekkokaukalossa ei halua nähdä. Onni onnettomuudessa, että isku osui Eskolaa sellaiseen paikkaan, missä pääsi aiheuttamaan vain ruhjeen / mustelman, eikä mitään murtumia. Useammankin koukun ja mm. Muotkan silmäkulmaan tulleen mailaniskun läpi päästäneet erotuomarit olivat tässä tilanteessa hyvin ajan tasalla ja heittivät yhtään epäröimättä Louhemäen pukukopin puolelle. Eskolalla rankka ilta – aiemmin ottelussa kovan taklauksen seurauksena puujalka ja nyt kammottava halonhakkuu käsivarteen.

Storm rankaisi heti ylivoimalla. Leppänen missasi ensin läpiajon, mutta pelasi tilanteen loppuun ja kaivoi kiekon Muotkalle, joka pisti kiekon verkkoon. Saman viisiminuuttisen aikana Stormilta onnistui vielä Eskola Mattilan syötöstä ja Leppänen rannelaukauksella Muotkan ja Vitikaisen esityöstä. Viimeiset 10 minuuttia ottelusta Tracktors luisteli sen verran päät luimussa, että Storm pääsi sommittelemaan kauniita kuvioita aika lailla vapaasti. Ottelussa nähtiin kuitenkin vielä todella ikävä episodi. Tracktorsin hyökkääjä sekä Stormin Vitikainen ja Karjalainen taistelivat keskialueella kiekosta ja törmäsivät pahasti toisiinsa. Karjalaisen visiiri ilmeisesti viilsi tämän naaman auki ja vei muutaman hampaan mennessään. Rikettä tilanteeseen ei liittynyt, mutta Karjalaisen naama oli kyllä todella pahan näköinen ottelun jälkeiselle sairaalareissulle lähdettäessä. Sairaalareissusta lopulta selvittiin n.10 tikin ja jäykän niskan kanssa. Pilliruokinta tosin saattaa olla muutaman päivän päällä.Lopussa lukemia pääsivät kaunistelemaan vielä Leppänen Mikkolan syötöstä ja Mikkola itse Saarisen ja Mattilan syötöstä.

Stormin ilme ottelussa oli loistava. Luistin liikkui ja ennen kaikkea kiekko liikkui tehokkaasti mieheltä toiselle. Kaksinkamppailuissa ei arasteltu, kaveria autettiin ja paikattiin pakkien nousuja, takakarva hoidettiin kunnialla jne. Joukkueessa ei ollut yhtään vapaamatkustajaa, eikä jäällä nähty ylipitkiä vaihtoja tai omaan pussiin pelaamista edes siinä vaiheessa kun ottelu oli jo ratkennut. Hieno ottelu koko joukkueelta maalivahti Isometsää myöten, joka ei lukemista huolimatta suinkaan ollut työtön vaan torjui 24 laukausta. Kunpa samanlaisen asenteen ja nimenomaan joukkueelle pelaamisen saisi siirrettyä muihinkin otteluihin. Jo mainittujen tehoilijoiden lisäksi pistetiliään kartuttivat eniten Eskola (4+1), Saarinen (3+1), Muotka (1+4), Mattila (0+4) ja Mikkola (1+2).

Ensi viikon harjoitusottelun jälkeen sarja jatkuu 6.3. vierasottelulla EKS:ää vastaan ja 12.3. perjantaina kotona PUS:ia vastaan.