5.3.2016 STORM – PITA II 4-3

Stormin edustusjoukkueen historian 12. kausi päättyi lauantaina voittoisasti, kun joukkue kaatoi Pitäjänmäen Tarmon kotihallissaan lukemin 4-3. Lopulta sarjassa play-off paikka jäi vaivaisen kahden pisteen päähän, joten jossiteltavaa riittää kesäksi. Viimeiset kolme peliä Storm hoiti kunnialla kotiin, joten kesälomille ei tarvitse lähteä aivan alla päin.

Stormin ykköspelaaja ottelussa oli maalivahti Ville Tauriainen, joka torjui varmasti ja piti joukkueen pystyssä PiTan ylivoimapyörityksien aikana. Ylivoimaa PiTa sai ottelussa runsaasti, sillä Storm otti peräti 10 kaksiminuuttista – malttia ei meinannut löytyä viimeiseen otteluun. 5vs5 pelatessa Storm oli koko ajan pari askelta vierasjoukkuetta edellä. Joni Koskinen teki 1-0 osuman avauserän puolivälissä, kun Mikko Eskola veti kaksi pakkia itseensä ja antoi loistopassin viereen Koskiselle. Eskola itse teki 2-0 osuman erän loppuhetkillä näyttävän hyökkäyksen päätteeksi, jossa koko ketju Eskola-Koskinen-Saarto oli osallisena.

PiTa kavensi toisessa erässä kahden miehen ylivoimalla, mutta koko tuttu ratkaisija nousi jälleen esiin heti perään. Eskola teki illan toisensa Järvenojan ja Saarron toimiessa jälleen syöttäjän ajassa 31:10. Päätöserässä koko kauden tehokasta ylivoimaa pelannut Muotkan vitja onnistui PiTan kärsiessä koukkausjäähyä. Mika Kalteva ampui viivasta kiekon yläkulmaan Muotkan ja Paavo Poutasen passista tilanteeksi 4-2. Maalin jälkeen tunteen kuumenivat ja Fagerström paini PiTan Perttu Ilmarisen kanssa kaksiminuuttisten arvoisesti. Vähän tämän jälkeen myös Kalteva pisti PiTan hyökkääjän jäihin painiotteilla ja tästäkin molemmille joukkueille rangaistuksia. Ajassa 52:44 PiTa kavensi 4-2 jälleen kahden miehen ylivoimalla. Jäähyt nostivat vierasjoukkueen mukaan otteluun, sillä 4-3 kavennus syntyi myöskin ylivoimalla kaksi minuuttia ennen loppua. Viimeiset minuutit Storm pelasi kuitenkin varmasti ja PiTa ei saanut rakennettua vaarallisia maalipaikkoja hakiessaan tasoitusta ilman maalivahtia.

Lopulta loppusarjan saldoksi muodostui viisi voittoa ja viisi tappiota. Neljä vieraspeliä tammi-helmikuun vaihteessa ja niistä kaikista pataan – siihen kariutui play-off haaveet. Analyysien aika on myöhemmin, mutta kaudesta jäi paljon myös hyvä juttuja käteen. Ensimmäiset mietteet kohti ensi kautta otettiin jo saunan lauteilla viimeisen ottelun jälkeen ja nyt onkin seitsemän kuukautta aikaa vetää jengi rautaiseen kuntoon ensi kauden koitoksia varten.