21.9.2017 TAVASTIA – STORM 5-2

Storm lähti III-divarin sarja-avaukseensa aina niin ihanaan Paloheinän klo 21:30 alkavaan arkiklassikkoon tällä kertaa pahasti vajaamiehisenä. Vaikka tällä kertaa takkiin tulikin, niin mukana ollut ryhmä voi pää pystyssä katsoa itseään peilistä sillä sen verran sitkeästi salamapaidat taistelivat niin vastustajaa kuin varsin polveilevaa ja innovatiivista tuomarilinjaa vastaan. Lohduttavaa sinänsä on, että nyt reippaan kahden ketjun poissaoloille oli ihan perustellut syyt (loukkaantuminen, pelikielto, flunssa, työ- tai perhe-este, lomareissu tms.) ja pikkuhiljaa aletaan taas vakikaartia saamaan takaisin riveihin. Kenellekään ottelutapahtumaa paikan päällä seuranneelle tuskin jäi epäselväksi kumpi joukkueista oli nopeampi, parempikuntoinen ja taitavampi, ja suurin osa ottelusta pelattiinkin täysin Stormin komennossa.

 

 

Ottelun puolivälissä oltiin vielä lukemissa 2-2 ja kaikki viittasikin siihen, että kohta vierasjoukkue menee menojaan. Stormilla oli matkassa 11 kenttäpelaajaa, joista muutama oli valmiiksi puolikuntoisia ja yksi oli hälytetty Storm II:sta pikahälytyksellä tuuraajaksi. Tämä ryhmä kapeni jo 18 minuutilla, kun Tavastian pelaaja päätti vetää irti laidasta olleen Teemu Laineen pimeästä kulmasta naama edellä plekseihin. Laineen peli päättyi siihen ja Storm jatkoi kymmenellä pelaajalla. Vaikka kovasti isäntäjoukkue tämän jälkeen mailaviidakollaan yritti Stormin rivejä vielä harventaa joko loukkaantumisten tai ns.naksahdusten muodossa, niin tässä he eivät kuitenkaan onnistuneet ja sipulit kestivät. Tuomaristo siinä kuitenkin onnistui passittamalla Henri Nurmen polvitaklauksesta ajassa 39:58 suihkuun ja Stormin vitosen alivoimalle. Tilanteesta voidaan olla montaa mieltä, kuten myös siitä että Tavastian pelaaja nilkutti teatraalisesti koppiin ja oli hetken päästä takaisin kentällä. Ja myös siitä, että 10 minuutin päästä täysin identtinen tilanne meni tuomareilta täysin läpi sormien kun osat olivat toisin päin.

 

 

Nurmen jäähyn aiheuttamalla alivoimalla Tavastia siirtyi ajassa 43:48 3-2 johtoon, mutta ei peli vielä ollut taputeltu. Storm sai vielä hyvän kirivaihteen ja paineen aikaiseksi yhdeksälläkin pelaajalla, mutta Tavastian hyvin pelannut maalivahti napsi lähentely-yritykset varmuudella. Tavastian siirryttyä ajassa 51:02 4-2 johtoon alkoi Stormin pelaajilla selvästi putki painaa ja samassa ajassa myös Jussi Saarto puhui itsensä ennenaikaiselle pesulle. Ottelussa muutenkin roolia ottaneen tuomarin kommentit olivat tilanteessa todella laadukkaat: ”Haista sinä v***u. Painu v******n täältä” ja ottelu oli sitä myöden selvä. Lopussa tavastia vielä viimeisteli lukemiksi 5-2.

 

 

Stormin pelit jatkuvat sunnuntaina kotiluolassa kun vieraaksi saapuu Tuuski. Kiekko tippuu jäähän klo 18:40.