STORM MHL:N MESTARI 2007!

Hyvinkää Storm voitti 31.3 tiukkojen vaiheiden jälkeen MHL:n loppuottelussa Shadowsin lukemin 5-4.

Ennen finaalia Storm oli pelannut sarjassa kymmenen ottelua ja hävinnyt niissä ainoastaan kahdesti. Finaalipaikan Storm varmisti kolme viikkoa ennen h-hetkeä kukistamalla värikkäiden vaiheiden jälkeen Shadowsin Lahdesta lukemin 5-3. Voitto Shadowsista takasi Stormille ylemmän loppusarjan voiton ja Shadowsille tappio tuossa ottelussa tiesi taasen
tippumista ylemmässä loppusarjassa kakkossijalle. Ylemmän loppusarjan tilanteesta johtuen finaalissa kohtasivat sitten nämä samat joukkueet kuin kolme viikkoa aiemminkin. Finaaliin Storm pääsi lähtemään muuten ehjällä kokoonpanolla, ainoastaan yksi viime hetken työtapaturma ja pari pelikieltoa rasittivat joukkuetta.

Pelikiellossa Stormilla tässä ottelussa olivat siis Jussi Viuhko ja Tuomas Muotka. Viuhkon pelikieltoon ei mitään suurempaa dramatiikkaa liity, mies huilasi ainoastaan pelirangaistusta seuraavan automaattisen yhden matsin. Muotkan pelikieltoon taasen liittyykin sitten
mielenkiintoinen tarina, sillä ensinnäkin tieto miehen huilista tuli vasta päivää ennen finaalia seurajohdon tietoon, ja ykkösketjun sentteri kun Stormilla on kyseessä, niin tottakai mies olisi ollut myös finaalin kokoonpanossa. Muotkan pelikiellolla ei myöskään ole mitään tekemistä miehen otteiden kanssa MHL:ssa, sillä kaksi peliä napsahti miehen tilille Längelmäen turnauksen finaalista, jossa mies junnutuomarien näkemyksen mukaan harrasti laitataklaamista. Totuus on kuitenkin se, että Muotka ainoastaan kaatui kiekon tavoittelutilanteessa humalassa olevan vastustajan perässä päin laitaa. Ainoa mies jolle tuosta tilanteesta olisi pelikielto pitänyt antaa, oli vastustajan känninen pelaaja joka oli vaaraksi niin itselleen kuin muille. Mutta ei näistä sen enempää, finaali mentiin niillä ketä riviin saatiin…

Finaaliottelusta tuli odotusten mukaan todella tiukka ja etenkin ottelun ensimmäisessä erässä näkyi molempien joukkueiden otteissa tietynlainen hermostuneisuus ja ylivarovaisuus, johtuen mitä ilmeisimmin sarjan tärkeimmästä pelistä. Ottelun ensimmäiset viisiminuuttia olivatkin varsin varovaista peliä molemmin puolin ja vaarallisia maalipaikkoja ei
kumpaankaan päähän joukkueet saaneet luotua. Maalinteon ottelussa kuitenkin aloitti Storm ja ensimmäinen maali oli puolustaja Jani Hakoluodon käsialaa. Hetkeä myöhemmin Hakoluodon maalista onnistui Storm toistamiseen ja tilanne alkoikin hiukan näyttää siltä, että Storm karkaa Shadowsin kelkasta. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan vielä ensimmäisen
erän aikana Shadows teki kavennusmaalin ja hetkeä myöhemmin kavennusmaalista tasoitti pelin lukemiksi 2-2. Tämä siis tilanne lähdettäessä toiseen erään.

Heti toisen erän alkuun teki Shadows johtomaalin ja se olikin ainoa kerta kun lahtelaiset olivat ns. ajajan paikalla ottelussa. Shadowsin johtoasema ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Stormin duunariketju painoi pelin Shadowsin maalille ja ruhjoi väkisin taululle lukemat 3-3. Tästä alkoivatkin sitten ottelun dramaattisimmat vaiheet. Pelikellon
näyttäessä n. 10 minuuttia vaille päätössummerin, otti Stormin kapteeni Tony Saarinen kapteenille kuuluvaa roolia ja vei kovalla rannevedolla näyttävän soolon päätteeksi Stormin 4-3 johtoon. Hetkeä myöhemmin Stormin tasoitusmaalista torppasi Shadows pelaaja Olli Leppäsen ns. pystyyn keskialueella ja siihen päälle vielä mussutti itsensä suihkuun. Näin tarjottiin Stormille n. viisi minuuttia ennen loppua lyödä viimeinen naula Shadowsin arkkuun. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan alivoimalla onnistui jäällä ollut Storm kentällinen sähläämään kiekon Shadowsille. Shadowsin pelaaja kiitti hyvästä syötöstä, laittoi kiekon ohi Petri Isometsän ja taululle lukemiksi 4-4. Tämä monesti urheilussa
toistettu termi, “kylmä suhiku”, ei kuitenkaan lannistanut Stormia vaan oikeastaan heti seuraavassa vaihdossa alkoi tapahtua. Kakkosketjun keskushyökkääjä Harri Öblom näki Tony Saarisen, Saarinen taas näki siniviivalla vapaana Jani Hakoluodon: Hakoluoto ei erehtynyt ja vetäisi kovan jäänuoliaisen ohi Shadowsin maalivahdin, Ilkka Korpelan tehdessä maskia. Tilanne 5-4.

Lukemat 5-4 säilyivätkin taululla loppusummeriin asti, huolimatta Shadowsin kovasta painostuksesta aivan viime sekunteihin asti. Ottelun lopussa Stormin sankarista Jani Hakoluodosta oli tulla antisankari, sillä n. puoli minuuttia ennen päätössummeria sai mies kahden minuutin rangaistuksen. Viimeiset puoli minuuttia Shadows prässäsi kovaa Stormin päädyssä, mutta erinomaisesti pelannut Stormvahti Petri Isometsä nollasi vastustajan yritykset hienosti, vimmatusti taistelleen alivoimanelikon suosiollisella avustuksella. Stormille siis sarjan voitto ja MHL:n historian toinen kiinnitys kaljaliigojen himotuimpaan kiertopalkintoon, Lestin Kannuun. Heti ottelun jälkeen Storm sai kiertopalkinnon, tuttavallisemmin “Lestin”, hetkeksi lainaan ja ryhmittyi joukkuekuvaan.

Ottelun tähdet Stormista:

*** Jani Hakoluoto. Hakoluoto viimeisteli Stormin maaleista kaksi, ensimmäisen ja viimeisen. Ensimmäinen maali avasi maalihanat, viimeinen maali ratkaisi ottelun. Enempää perusteita ei sinällään tarvitsisi mainita, mutta tähän kun lisätään varma peli hyökkäyspään lisäksi puolustuspäässä, lukuisat keskialueen kiekonriistot ja myös järjestjien valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi, niin paljon vaihtoehtoja ei kolmen tähden mieheksi Hakoluodon lisäksi jää.

** Tony Saarinen. Saalisti ottelussa tehot 1+2, joista maali oli 4-3 johtomaali, ja syötöt tulivat Hakoluodon tärkeisiin maaleihin. Vielä kun lisätään Saarisen viimeisten vaihtojen taistelu kovan maalintekijän statuksesta huolimatta omassa päässä, niin ei pitäisi kenellekään olla epäselvää, miksi Saarinen on joukkueen kapteeni.

* Harri Öblom. Öblom teki uskomattoman määrän töitä Stormin parhaan hyökkäävän ketjun keskellä ja saaalisti kaksi syöttöpistettä. Öblom, joka omien sanojensa mukaan on “paska pelaaja”, oli ratkaisevien viimeisten sekuntien aikana kentällä ja kaikki voivat sanoa, että ottelun ratkaisevimmilla hetkillä ei “paskat pelaajat” ole kentällä. Öblom on erinomainen joukkuepelaaja, joka voidaan tämän matsin perusteella laittaa pelaamaan ketjuun kuin ketjuun. Oli ketjun tehtävä sitten tehdä maaleja tai pitää oma pää puhtaana.

Mestaruusjuhlat:

Ottelun jälkeen kokoontui joukkue ruokailuun ja palkintojenjakotilaisuuteen mäntsäläläiseen ravintola Lestiin. Ruokailun jälkeen Lestissä Stormille luovutettiin kiertopalkinto, Lestin Kannu, joka erään Jääkiekkoliiton vaikuttajan mukaan on “puolet isompi kuin Mestiksen voittopytty”. Samaisessa tilaisuudessa jaettiin myös parhaiden
pistemiesten palkintoja ja sarjan fair play pokaali. Stormin poikien ei fair play -pokaalista paljoa tarvinnut haaveilla, sillä joukkue oli kyseisen listan pohjilla eniten rangaistuksia keränneennä joukkueena. MHL:n parhaana pistemiehenä Stormin sisäisessä pörssissä palkittiin Toni Ruotsalainen, joka saalisti pelaamissaan MHL -otteluissa 17 pistettä. Pyttyjen jaon jälkeen Lestissä nautittiin vielä muutama halpa ja virkistävä ohrajuoma, kunnes tuli aika siirtyä eräisiin tiloihin saunomaan ja maistelemaan kuohujuomaa.

Mestaruusjuhlat joukkue polkaisi huolella käyntiin Talvisillassa, jonne seurajohto oli myös varannut muutamia pulloja halvinta ja huonointa kuohuviiniä nautittavaksi “Lestistä”. Liekö sitten tällä “halvimmalla ja huonoimmalla”, joku symbolinen merkitys joukkueeseen ja sen pelaajiin liittyen. Tiedä häntä. Tottahan toki “Lesti” kävi myös saunassa ja huhujen mukaan saunasta oli myös lähetetty nykyajan teknologiaa hyväksi käyttäen kuva raavaasta kiekkosoturista pokaalin kanssa eräälle SM-Liiga -pelaajalle. Kyseisen liigapelaajan mestaruushaaveet loppuivat samana päivänä, kun Storm voitti omansa. Alastoman pokaalimiehen kuvatekstinä oli kuulemma ollut seuraava runollinen säe: “Meillä on kannu, teillä ei”.

Saunan jälkeen juhliva joukkio suunnisti kohti kaupungin värivaloja ja sanotaanko nyt näin, että aika monelle iski “väsy” jo siinä puolenyön kintailla. Ilman värikkäitä tapahtumia ei selvitty ravintolaillastakaan, sillä seurajohdolle on raportoitu ainakin yhden pelaajan osallistuneen jonkin sortin karate- / painiotteluun, ja raporttia on myös kuulunut, että eräällä kiekkoniilolla olisi polvi mennyt sijoiltaan ja ympäri erään viihdekeskuksen tanssilattialla.