16.1.2016 STORM – KOPO 9-4

Storm jatkoi vuoden 2016 taivaltaan voittojen tiellä. Helsinkiläinen KoPo sai kokea Stormin nykyvireen ja kaatui lukemin 9-4. Neljä täyttä vitjaa kokoon saanut Storm oli ottelussa kuskin paikalla alusta loppuun ja edes KoPon maalivahdin 49 torjuntaa ei estänyt Stormin marssia voittoon.

Stormin avausmaalin teki Mikko Eskola, joka oli ottelussa hyvässä pelivireessä taistellen tutusti ja voittaen kaksinkamppailunsa järjestäen. Joni Koskisen johtaman kentällisen toinen laituri Jussi Saarto lisäsi johdon 2-0 ennen KoPon 2-1 kavennusta. Muutkin kentälliset olivat Stormilla pelipäällä. Tuomas Muotkan kentällinen lisäsi johdon ennen erätaukoa 3-1, kun Mika Kalteva katkoi viivassa ja lopulta Timo Lindholm maalasi Kimi Räsäsen ripareista. Petteri Suomen johtama vitja laidoillaan Christer Fagerström ja Paavo Poutanen loivat peliä näyttävästi, mutta vitja kolisutteli lähinnä tolppia. Kentällisen puolustajat Joni Jaakkola ja Henri Nurmi pelasivat varman pelin. Suomi kärsi ehkä eniten sallivasta tuomarilinjasta, sillä isokokoista sentteriä rikottiin useamman kakkosen arvosta, mutta käsi nousi vain toisinpäin, kun Suomi kertaalleen tiputti häntä taklaamaan tulleen kaverin jäihin puhtaalla vastataklauksella. Tuomareilla kyllä oli ottelu hallussa ja linja selkeä, mutta kovin salliva. Toisessa erässä Stormin pelirytmi pääsi välillä katoamaan. Vaikka laukaukset menivät Stormille 21-12, niin KoPo osoitti vaarallisuutensa nopeissa hyökkäyksissä. Kun Storm menetti kiekon, KoPo käänsi pelin nopeasti ja sai luotua vaarallisia hyökkäyksiä. Erä menikin KoPolle 2-3. Stormilta onnistuivat suorasta luistelusta ranteella Fagerström ja rebeoundista Räsänen.

Kolmannessa erässä Storm pelasi kypsästi ja piti pelin hallussa, vaikka KoPo oli päässytkin 5-4 tilanteeseen ja maalin päähän. Eskola voi kotijoukkueen johtoon jo minuutin pelin jälkeen Saarron syötöstä. Joni Koskinen teki ratkaisevan tuntuisen 7-4 osuman kiertämällä pakin tuttuun tapaan ja laittamalla kiekon varmasti takakulmaan. Jouni Holmberg pelasi puolustuksessa ehkä kauden parhaimman pelinsä ja sai myös onnistumisen laukomalla lämärillä Stormin 8-4 johtoon tuotuaan ensin itse kiekon hyökkäysalueelle. Viimeisen naulan arkkuun sai laittaa Muotka, kun Räsänen ensin karvasi kiekon KoPon muuten hyvin pelanneelta maalivahdilta maalin takana.

Storm karvasi aktiivisesti ja taklauksia sekä otettiin, että annettiin. Paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä, vaikka KoPo ei missään vaiheessa antanutkaan periksi. KoPo jaksoi viedä taklaukset loppuun asti ja vaikka joukkue vetäytyi karvaustilanteessa hidastamaan peliä keskialueelle, hyökkäsi se aina vaarallisesti Stormin kiekonmenetyksistä. Saarto 1+3, Eskola 2+1, Holmberg 1+2, Muotka 1+2, Räsänen 1+2, Koskinen 1+1 ja Lindholm 1+1 onnistuivat eniten tehopisteiden valossa. Karnaranta Stormin maalilla torjui 33 kertaa. Kuten sanottua, joukkueesta onnistui moni muukin ja voitto oli ansaittu. Stormilla on seuraavaksi edessään tuplavieraspeliviikonloppu. Lauantaina 23.1. Malmilla on vastassa sarjan yksi ennakkosuosikki Karhu-Kissat ja su 24.1. Nordenskiöldinkadulla Rams.