9.1.2016 JÄÄ-TIIKERIT – STORM 4-6

Hyvinkää Storm haki taisteluvoitolla pisteet Mäntsälästä perjantai-iltana, kun jatkosarjan toisessa ottelussa vastaan asettui Jää-Tiikerit. Stormilla oli pientä miesvajetta, mutta kuitenkin yhtä miestä vajaa kolme kentällistä oli karavaanin matkassa, mukaan lukien debyyttiottelunsa pelanneet Tatu Kivenne ja Kimi Räsänen.

Storm oli ensimmäisessä erässä hereillä. Isokokoinen, mutta verkkaisesti liikkunut kotijoukkue ei saanut peliään auki. Harjoiteltu karvaus toimi, ja ensimmäinen maali tulikin Jää-Tiikereiden hätäisestä avausyrityksestä. Mikko Eskola katkaisi avaussyötön ja antoi kiekon yksin maalilla odottaneelle Joni Koskiselle, jolla oli helppo työ veivata kiekko verkkoon vain muutaman peliminuutin jälkeen. Heti perään Storm sai koittaa ylivoimaa, mutta tuloksetta. Storm kuitenkin pääsi kahden maalin johtoon ajassa 11.13, kun KJT:n a-junnuista lainasopimuksella pelaavaa Kimi Räsänen löi Juho Pikkupirtin reboundista kiekon uuniin. Tiikereiden kavennus nähtiin muutama minuutti myöhemmin, kun hieman liian innokkaasti hyökännyt Storm-kentällinen ei ehtinyt vastahyökkäykseen mukaan. Tehokkaasti pelanneen Juha Venäläisen harhautus epäonnistui, mutta Hyvinkääläisten harmiksi limppu pomppi onnekkaasti maaliin. Erän viimeisellä minuutilla aggressiivinen karvaus tuotti jälleen ongelmia hitaammalle kotijoukkueelle. Hätäisen purkuyrityksen jälkeen Joni Jaakkola toimitti kiekkoa maalille ja Koskinen ohjasi kiekon komeasti yläpesään. Erätauolle siirryttiin Hyvinkääläisittäin lupaavan erän jälkeen lukemissa 1-3.

Toinen erä oli hieman mitäänsanomaton. Jää-Tiikerit hyödynsivät paremmin hieman kyseenalaista tuomarilinjaa, kun peliä hallinneet Hyvinkääläiset taas turhautuivat ja tätä kautta päästivät vastustajan peliin mukaan. Jää-tiikerit lisäksi sumputtivat keskialueen sekä maalinedustan tehokkaasti. Erän alussa Jää-Tiikerit rankaisivat ylivoimalla komean kuvion päätteeksi, ja erän loppupuolella taas hyödynsivät Stormin lepsun maalineduspelaamisen. Erätauolle henkisesti raskaan erän jälkeen tasalukemissa 3-3.

Erätauolla kapteenisto sekä valmentajat yrittivät parhaansa mukaan psyykata hyvinkääläisleiriä pelaamaan sitä kuuluisaa ”omaa peliä”. Siitä huolimatta, että kotijoukkue menikin erän alussa johtoon, oli kolmas erä kypsä esitys salamapaidoilta. Vaikka Storm sai yrittää ylivoimaa lähes 6 minuuttia putkeen ja jälleen Jää-Tiikerit pelasivat esimerkillisesti alivoimalla eikä kavennusmaalia saatu erikoistilanteen aikana aikaiseksi, Storm ei lannistunut. Ajassa 55.32 valmennusjohto otti aikalisän, kavensi hieman kokoonpanoa ja pian alkoikin tapahtua. Joni Koskinen sai hieman onnekkaastikin kiekon keskialueella, ja mailahäirinnästä huolimatta sai nostettua kiekon maalin kattoon. Se tosin jakaa mielipiteitä kävikö kiekko sitten ylärimassa vai takaraudassa, mutta vain tuomarin näkemys ratkaisee ja täten Joni Koskiselle hattutemppu. Heti seuraavassa vaihdossa Timo Lindholm vei Hyvinkääläiset jälleen johtoon Kimi Räsäsen tarjoiltua hitaan lättysyötön. Erän lopulla vielä Jussi Saarto löi naulan Jää-Tiikereiden arkkuun, ja pisteet Stormille maalein 4-6.

Työvoitto, ja henkisesti kypsä esitys Stormilta. Erityisesti toisessa erässä annettiin pelin mennä turhan paljon tunteisiin, kun kiekko ei tuntunut menevän maalin millään. Ja tämän lisäksi soppaa oli hämmentämässä alkusarjan Hawks-pelistä ikävän tuttu tuomari, jonka ajoittain aivan käsittämättömät vihellykset – tai viheltämättä jättämiset, muuttavat pelin kulkua oleellisesti. Tosin tällä kertaa myös kotijoukkue sai kärsiä tästä nimeltämainitsemattoman raitapaidan häröilystä. Debyyttiottelunsa pelanneet Tatu Kivistö ja Kimi Räsänen suoriutuivat esimerkillisesti, vaikkakin välillä kiekko poltti lavassa. Hyvinkääläisten maalilla torjunut Ville Tauriainen pelasi myös ehjän pelin. Ottelun tehokkain oli kolmen maalin Joni Koskinen. Kahden pisteen miehiä olivat Kimi Räsänen (1+1) ja Mikko Eskola (0+2). Seuraava ottelu pelataan kotiluolassa tulevana lauantaina Grania vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30.