16.10.2016 HAWKS – STORM 2-7

Storm oli oppinut aiempien vuosien virheistään ja kykeni pelaamaan ehjän pelin myös Järvenpäässä. Aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsinaista sekoilua molemmilta joukkueilta ja tuomareilta. Tällä kertaa Storm piti pään kylmänä (vain kaksi kakkosta koko pelissä), vaikka esim. toisessa erässä tuomareilta meni läpi yksi keihästäminen ja yksi suoraan päähän osunut taklaus. Kylmähermoinen suoritus ja 2-7 taululla.

Avauserä alkoi harmillisesti, kun kiekko livahti omaan maaliin vastustajan heittäessä kiekon maalin takaa pakin luistimiin. Storm otti kuitenkin heti ohjakset ja maalipaikkoja syntyi solkenaan varsin reippaasta mailahäirinnästä huolimatta. Alkukauden ykköstykki Jussi Saarron (3+0) maalivire oli jälleen kohdillaan ja Saarto iski kaksi identtistä erikoistilannemaalia. Ensimmäisessä namupassin tarjoili B-pisteiden väliin Mika Kalteva (1+3) ja toisessa hyvään vireeseen päässyt Sami Räsänen (2+2). Erän aikana esim. Joni Koskinen (0+3) oli yksin läpi, mutta pienen pieni apina on hiipinyt Stormin taikurin selkään ja maalihana ei ole vielä auennut, vaikka tilanteita mies on luonut lähes joka vaihdossa.

Toisen erän alkuun Räsänen lämäsi Närvän käynnistämän ylivoimahyökkäyksen päätteeksi 1-3 vastustamattomalla laukauksella. Erässä tosiaan koiteltiin Stormin hermoja. Jussi Saartoa taklattiin suoraan ohimoon, Tuomas Vitikaista keihästettiin haaroihin ja Joonas Tomminen vedettiin laukauksen jälkeen kädet ylhäällä irti laidasta pahannäköisesti jäihin. Kaikki kolme keräilivät pidemmän aikaan itseään, mutta ainoastaan yksi kakkonen oli seurauksena. Storm pysyi viilipyttynä ja pari koukkukakkosta Hawksille riitti. Tehopelin pelannut ykköspakki Kalteva laukoi viivasta ylivoimalla erän lopussa 1-4. Erinomaisesti pelannut kokenut sotaratsu Vitikainen teki Saarron kanssa hyvin maskia maalin edessä. Vitikaisen otteista ei paistanut pätkääkään, ettei pelejä liiemmin parin kauden aikana vyölle ole karttunut.

Päätöserässä alkukauden loukkaantumisen jälkeen paluun kehiin tehnyt Timo Lindholm (1+1) nousi esiin. Ensin Limppu syötti Räsäsen yksin läpi ja 1-5 taululle. Hawks kavensi pienen kenttämestarin erikoisen pompun jälkeen 2-5, mutta Lindholm teki itse 2-6 lukemat Muotkan (0+2) ja Räsäsen näyttävän kuvion päätteeksi. Saarto sai viimeistellä hattutemppunsa viime minuuteilla, kun Koskinen piti koko viisikkoa hetken pilkkanaan ja ampui kiekon maalille, mistä Saarto löi riparin ilmasta sisään.

2-7 voitossa mainitsemisen arvoista on pistemiesten lisäksi kolmoskentän peli. Erityisesti pakki Tatu Kivenne nostaa tasoaan peli peliltä, onnistuu avauksissaan ja voittaa kaksinkamppailuja. Mikko Glans hyökkäyksessä laittoi jatkuvasti kroppaa likoon, otti vastaan taklauksia ja piti kiekon joukkueella. Maalilla Tony Ã…kerberg pelaa kovaa syksyä ja omiin meni ainoastaan kaksi onnenkantamoista ja tilastoihin 27 torjuntaa. Storm metsästää kotivoittoa tappiotta toistaiseksi pelannutta OKK:ta vastaan sunnuntaina 23.10 Hyvinkäällä.