8.10.2016 STORM – HAKI 1-2

Storm ja HaKi pelasivat viihdyttävän ja tasokkaan kolmosdivarikamppailun Hyvinkäällä. Stormin potku ei voittoon asti riittänyt, mutta sarjan kärkeen kuuluva HaKi ei saanut helpolla 1-2 voittoa.

Stormin perinteinen synty on ollut jäähyt. HaKia vastaan joukkueesta huokui varmuus pelata joukkueelle ja jäähyjen määrä jäi minimiin. Ainoat kaksiminuuttiset tulivat avauserässä, kun kiekko eksyi kahdesti omassa päässä katsomoon. Eli yhtään mailarike- , jälkipeli- tms. jäähyä Storm ei ottanut. Avasuerän jäähyjen aikana myllytys Storm maalilla oli kovaa, mutta Tony Ã…kerberg torjui erässä kaikki 14 laukausta.

Toisessa erässä Storm joutui useamman kerran pelaamaan pitkän vaihdon omassa päässä ja yksi näistä kostautui, kun HaKi iski 0-1 osuman väsynyttä viisikkoa vastaan. Storm ei antanut vieraiden nauttia johdosta pitkään. Ville Närvä toimitti kiekkoa maalille, jossa ensin Tuomas Muotka ja lopulta Christer Fagertström sohivat kiekkoa maaliin.
Maalipaikkojen valossa toinen ja kolmas erä olivat tasaisia. Molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti ja mitään päästä päähän surffailua ei vaihdosta toiseen tapahtunut. Paavo Poutanen oli toisessa erässä yksin läpi ja heti perään HaKI 3 vs 1 hyökkäyksessä, mutta muuten ei ollut mikään avoimien ovien päivä. Stormin maalipaikkoja siunaantui esimerkiksi Tuomas Tommiselle maalin edestä erinomaisen pelin pelanneen Anton Lehtimäen lätystä, Eskolalle about kolme huippusektorin vetopaikkaa, Muotkalle maalin kulmalle Rambo Räsäsen passista jne. Joni Koskinen toi vahvalla luistelulla kiekon itse sektorille jatkuvasti, mutta HaKin muuten epävarmasti pelanneet pakit blokkasivat tarkasti vedot pois. Stormin päädyssä Ã…kerberg pelasi huippupelin, mutta myös viisikkopuolustus toimi ja maalin eteen ei helpolla tultu.
Tällaisessa ottelussa ratkaisu tulee usein pienestä virheestä. Tällä kertaa se tuli oman pään aloitushäviöstä, jonka jälkeen pakka sekosi ja jälkitilanteesta HaKi teki 1-2 voittomaalin ajassa 48.55. Tämänkin jälkeen Stormilla oli ottelun ainoat kaksi ylivoimaa, joista tasoituksen olisi voinut iskeä. Storm haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Närvän huipputontti ei johtanut tulokseen. Viimeinen aloitus kairattiin vielä kotiin, mutta tähdet eivät olleet hyvinkääläisten puolella, kun kiekko otti jäästä pomppua keskialueen puolelle.

Stormin pelin taso on noussut selkeästi siitä, mitä se viime kevään tai ensimmäissä harjoituspeleissä oli. Viisikoiden tasapaino on peli peliltä parempaa. Nyt myös jäähyt jätettiin ottamatta. Tänään se ei riittänyt hyvää joukkuetta vastaan pisteisiin, mutta jatkamalla samaan malliin, paikka viiden sakissa ja ylemmässä jatkosarjassa on täysin mahdollista. Seuraavaksi Storm koittaa saada pisteitä Järvenpäästä Hawksia vastaan sunnuntaina 16.10.