9.2.2023 PITA – STORM 10-3

Vaikeaa on tällä hetkellä, eikä ole epäselvyyttä voittiko härkäviikon ekan kapinan oikea joukkue. Torstain myöhäisklassikon loppulukemat ovat valitettavan rumat kenttätapahtumiin nähden (vähän kulunut virsi), mutta tälle selitykselle on nyt katetta sen verran, että PiTan maalivahti Lauri Malmbergilla torjuntoja oli 38, Stormin maalille pitkän loukkaantumisen jälkeen palanneen Tony Lunkan 30 torjuntaa vastaan ja sitä kautta voidaan sanoa pelin lopputuloksen olleen täysin omissa käsissä.

Merkittävin ero joukkueilla oli rutiinissa, PiTa painoi kaapin liki jokaisesta hölmöstä virheestä, kun taas Storm tuhri useamman avopaikan ja ylivoimamahdollisuuden. Osa tästä menee varmasti PiTan rutiinin ja Stormin kokemattomuuden piikkiin, mutta kyllä osansa on myös sillä, että koko alkukausi oli Stormille lievästi ilmaistuna haastava ja pelaajien itseluottamus yhdessä ketjukoostumusten kanssa hakee vielä uomiaan. Paikkoja maaleihin kyllä olisi ollut.

Tässä ottelussa Storm pelasi ensimmäisessä erässä kauden parasta peliään voittaen erän 2-1, mutta sitten avauserän yllättävänkin kuumien tunnelmien jälkeen fokus herpaantui, PiTa tuli maali kerrallaan ohi ja karkuun ja sen koko paketti levisi. Positiivista on kuitenkin se, että tässäkin pelissä joukkue pelasi ja yritti loppuun saakka, vaikka tilanne kolmoserään lähdettäessä oli melkoisen tukala.

Stormilta Severi Velin oli pelipäällä kuitaten pinnat 2+1. Muut tehomiehet olivat Samuel Kokkinen (0+2) ja Otto Harainen (1+0).

Pelit Stormilla jatkuu heti huomenna kotilootassa, kun vieraaksi saapuu EKS. Ottelu pannuhuoneella alkaa klo 20:20